Değişim ggtr de çok zor. THH kararı birebir değişim yoksa üst modeli ile değişim yada para iadesi olarak çıkar. Onlarda genelde para iadesi yolunu seçerler daha doğrusu firmaların ezici çoğunluğu onu seçiyor. Çünkü ülkede enfilalsyon yüksek geçen sene alınmış ürünün bu sene fatura bedeli üstünden para iadesini yapmak en kolayı firmalar için.
Birde onlar mı belirliyor yahu.Bu nasıl iş

GGTR CEO'sunu ikna edebilirsen ancak öyle mümkün olur sana istisna yaparsa, ben yaptıramamıştım. Mahkemeye verip 1 yıl uğraşman lazım ya da. THH haricinde.
Fatura sahibide kendisi değil nasıl mahkemeye verecek. Ürünü aldığı kimse onla kordineli çalışması lazım dava için oda eşi dostu değilse çok ilgilenmez.

Bu ülkede adalet sadece duvarda yazılan bir yazıdır.

Fatura sahibide kendisi değil nasıl mahkemeye verecek. Ürünü aldığı kimse onla kordineli çalışması lazım dava için oda eşi dostu değilse çok ilgilenmez.
Telefon bile açmayacaktır satıcı büyük ihtimalle. Hiç kimse uğraşmak istemez, ben bizzat kendim uğraşmak istemedim, adamlar değişim hiçbir şekilde yapmıyor, fatura senin üstüne olmasına rağmen böyleyse başkası üzerineyken geçmiş olsun.

Anladım. Acaba yarın arasım mı onları? Bakım THH'ye şikayet edeceğim yardımcı olmayacaksanız vs. Dün öyle ayak üstü şikayet ederim dedimde, şikayet edebilirsiniz dedi.
Beni sanırım yanlış anladınız. Sonuçlanma aşamasında ürünü görmek isteyebilirler dedim, bundan önce e devletten thh başvurusu yapacaksanız ve yaklaşık 2-6 ay kadar süren bir bekleme sürecine gireceksiniz. Dosyanız işleme alındıktan sonra sizleri çağıracaklar. Eksik bir evrak varsa onları getirmenizi isterler ek olarak ürünü görmek isterler. Sonrasında karşı taraftan savunma isteniyor en son karar çıkınca e devletten görüntüleyebiliyorsunuz. Çıkan karar lehinize ise satıcının 2 haftalık itiraz hakkı bulunuyor e devlette hakkınıza açılmış bir dava yoksa thh kararını kabul etmiş oluyorlar bu noktada satıcı firma ile iletişime geçip ürünün kendilerine gönderimi noktasında destek talep ediyorsunuz ve sorun tamamen çözülüyor.

Bu saydıklarım lehinize çıkan THH kararına yönelik süreçti. İkinci el bir ürün olduğu için THH'den olumlu bir karar çıkması açıkçası zor gibi duruyor. Çünkü ürün başta belki normaldi kullanım kaynaklı o hale geldi. Bunu ne siz kanıtlayabilirsiniz ne de karşı taraf. Genelde sıfır alınan ve kusurlu gelen ürünlere yönelik THH faydalı oluyor.

Onlar belirlemiyor seçimlik hakkı sana ait olması gerek ama adam yok diyor bekliceksin diyor bi bakmışsın 6 ay geçmiş. Arıyorsun gene yok üst modelini verin diyosun ücret farkı çıkarıyorlar. Benim arkadasım ordan mouse aldı 1500tl ye geçmiş dönem sonra aldığı mouse 3500tl olmuş. THH kararı dediğim gibi çıktı aylarca mücadele verdi fatura bedeliyle alt modeli bile gelmiyordu. Finalde alt modele razı oldu onu gönderdiler.

Beni sanırım yanlış anladınız. Sonuçlanma aşamasında ürünü görmek isteyebilirler dedim, bundan önce e-Devlet'ten THH başvurusu yapacaksanız ve yaklaşık 2-6 ay kadar süren bir bekleme sürecine gireceksiniz. Dosyanız işleme alındıktan sonra sizleri çağıracaklar. Eksik bir evrak varsa onları getirmenizi isterler ek olarak ürünü görmek isterler. Sonrasında karşı taraftan savunma isteniyor en son karar çıkınca e-Devlet'ten görüntüleyebiliyorsunuz. Çıkan karar lehinize ise satıcının 2 haftalık itiraz hakkı bulunuyor e-Devlet'te hakkınıza açılmış bir dava yoksa THH kararını kabul etmiş oluyorlar bu noktada satıcı firma ile iletişime geçip ürünün kendilerine gönderimi noktasında destek talep ediyorsunuz ve sorun tamamen çözülüyor.

Bu saydıklarım lehinize çıkan THH kararına yönelik süreçti. İkinci el bir ürün olduğu için THH'den olumlu bir karar çıkması açıkçası zor gibi duruyor. Çünkü ürün başta belki normaldi kullanım kaynaklı o hale geldi. Bunu ne siz kanıtlayabilirsiniz ne de karşı taraf. Genelde sıfır alınan ve kusurlu gelen ürünlere yönelik THH faydalı oluyor.

Peki başka bir ekran kartı ile sağlam bir ekran kartı ile denesem. Sorunumun çözüldüğünü görsem ve ekran videosu alsam 100 de yüz benim haklı olmam gerekir.2.el ile bile alakası yok ki.

Fatura sahibiyle iletişime geçip kordineli şekilde yürütürseniz süreci belki bi sonuç alırsınız. Ama siz 2. elden almışsınız firamdan savunma istediklerinde bu ürün el değişmiş şu olmuş bu olmuş diye su bulandırırlarsa iş uzar durur. Satma olayında da aarızalı diyorsunuz arızalı ürünü kim alır.

Peki başka bir ekran kartı ile sağlam bir ekran kartı ile denesem. Sorunumun çözüldüğünü görsem ve ekran videosu alsam 100 de yüz benim haklı olmam gerekir.2.el ile bile alakası yok ki.
Nasıl yok? Elindeki ürün kusurlu olabilir ama belki sen ürünün ilk sahibinden kusurlu aldın bunu kanıtlayabilecek misin? Belki o adama düzgün geldi o bozdu ve sana bozuk bir halde sattı? Bu noktada düzgün çalışan bir ürünle kıyaslaman elindeki ürünün kusurlu olduğunu göstermen iade değişim için sana garanti vermeyecek demek istediğim bu.

Fatura sahibiyle iletişime geçip kordineli şekilde yürütürseniz süreci belki bir sonuç alırsınız. Ama siz 2. elden almışsınız firamdan savunma istediklerinde bu ürün el değişmiş şu olmuş bu olmuş diye su bulandırırlarsa iş uzar durur. Satma olayında da aarızalı diyorsunuz arızalı ürünü kim alır.

Yani benim gibi takıntısı olmayan adam alır. Shutter problemini pek önemsemeyen birisi. Umarım, ve test ettireceğim PC'mde. Gidip de ürünede arızalı diyemem ama kessinlikle test ettirim alıcıya.

Nasıl yok? Elindeki ürün kusurlu olabilir ama belki sen ürünün ilk sahibinden kusurlu aldın bunu kanıtlayabilecek misin? Belki o adama düzgün geldi o bozdu ve sana bozuk bir halde sattı? Bu noktada düzgün çalışan bir ürünle kıyaslaman elindeki ürünün kusurlu olduğunu göstermen iade değişim için sana garanti vermeyecek demek istediğim bu.

Yani hocam ben anlamadım ki. Ne yapacağım? Satım mı sat mıyım mı kararsız kaldım.