SafakB

Uzman
Makaleler
1
TRC-20 cüzdan adresimi bilgisayar üzerinden arkadaşıma gönderirken fark ettim ki kopyalayıp yapıştırmak istediğim adres yerine başka bir adres yapıştırılıyor. Bu durumu bilgisayarımda farklı yerlerde denedim. Ne zaman bir kripto adresi yapıştırmak istesem, sistem otomatik olarak farklı bir adres yapıştırıyor. Sürekli aynı yanlış adres yapıştırılıyor.

Bilgisayarıma asla crack'li oyun veya yazılım yüklemem. Bilmediğim programları da indirmem. Ek olarak, Kaspersky Premium her zaman aktif durumda.

Sizce bu nasıl olmuş olabilir?
Bu zararlının kaynağını nasıl tespit edebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Üst seviye hackera denk gelmişsin. Kaspersky gibi anti-virüs programları yalnızca daha önceden bilinen türden fonksiyonlara sahip zararlı yazılımları tespit edebilir.

Format at. Her ihtimale karşı bios güncellemesi de yap. Belli olmaz belki kendini bios'a gömmüştür.

Üst seviye hackera denk gelmişsin. Kaspersky gibi anti-virüs programları yalnızca daha önceden bilinen türden fonksiyonlara sahip zararlı yazılımları tespit edebilir.

Format at. Her ihtimale karşı bios güncellemesi de yap. Belli olmaz belki kendini bios'a gömmüştür.

Format zaten şart ondan dönüş yok hatta uzun süredir aklımda olan dual boot olmadan Linux'a geçişi hızlandıracağım gibi. Ama bunlardan önce kaynağını bulmayı hedefliyorum bir şekilde.

Format zaten şart ondan dönüş yok hatta uzun süredir aklımda olan dual boot olmadan Linux'a geçişi hızlandıracağım gibi. Ama bunlardan önce kaynağını bulmayı hedefliyorum bir şekilde.
Bir Adli bilişim Bilirkişi'sine inceletebilirsin. Biraz cep yakabilir.

@11827 ne oldu neye gülüyorsun? Dünya'da bütün hackerlar sıradan değil. Demek ki arkadaşın kripto varlıklarına göz dikmişler.

Son düzenleme:
Bir Adli bilişim Bilirkişi'sine inceletebilirsin. Biraz cep yakabilir.

@11827 ne oldu neye gülüyorsun? Dünya'da bütün hackerlar sıradan değil.
Haklısınız, benim hatam.:thumbsup:

TRC-20 cüzdan adresimi bilgisayar üzerinden arkadaşıma gönderirken fark ettim ki kopyalayıp yapıştırmak istediğim adres yerine başka bir adres yapıştırılıyor. Bu durumu bilgisayarımda farklı yerlerde denedim. Ne zaman bir kripto adresi yapıştırmak istesem, sistem otomatik olarak farklı bir adres yapıştırıyor. Sürekli aynı yanlış adres yapıştırılıyor.

Bilgisayarıma asla crack'li oyun veya yazılım yüklemem. Bilmediğim programları da indirmem. Ek olarak, Kaspersky Premium her zaman aktif durumda.

Sizce bu nasıl olmuş olabilir?
Bu zararlının kaynağını nasıl tespit edebilirim?
Offline tarama yapmayı deneyebilir misiniz?

Şu anda Kaspersky tam tarama yapıyor hocam bitince dediğinizi de denerim. Başlatma tarama modu varsa onu da yapacağım.

TRC-20 adresini kopyalayıp farklı bir adresin yapışması, %99 clipboard hijacker. Küçük, arka planda çalışan bir yazılım Clipboard'a hook atar ve kripto adreslerini otomatik değiştirir.
Kaspersky'nin yakalayamaması normal. Bu tür zararlılar genelde çok küçük, özel yazılmış, imzasız çalışır. Davranışı çok sınırlı olduğu için antivirüs tarafından "temiz" gibi algılanabilir.

BIOS'a gömülme senaryosu gerçek dışı. Bu seviye saldırılar yüksek profilli, devlet destekli apt gruplarına yöneliktir. Ev kullanıcıları bu riski taşımaz.

Tarayıcı eklentilerini kontrol et, başlangıçta çalışanları temizle, Malwarebytes ile offline tarama yap. Büyük ihtimalle oradan çıkar.

Son düzenleme:
@AnatolianGamer , @11827 Kaspersky taramasından sonuç çıkmadı şimdi hitman ile deneyeceğim.

1752856501870.webp

İki programda da sonuç çıkmadı adım adım formata doğru ilerliyorum :)

@AnatolianGamer Hitman'da boş çıktı hocam.

Son düzenleme:
@AnatolianGamer , @11827 Kaspersky taramasından sonuç çıkmadı şimdi hitman ile deneyeceğim.

Eki Görüntüle 164522

İki programda da sonuç çıkmadı adım adım formata doğru ilerliyorum :)

@AnatolianGamer Hitman'da boş çıktı hocam.
Format atarken Windows kurmadan önce bir linux ya da Freedos falan kur; diski Windows'dan tamamen kurtar. Çünkü Windows her geçen yıl kötüye gidiyor. Artık "bütün verileri sil"'i seçsen bile C diskindeki her şeyi silmiyor. Tamamen boşaltılmış diske kurmak daha sağlıklı.