Bu öneri uygulamaya geçirilmiştir.
Makaleler
19
Yer
LTAI
Merhaba,

Konu sahibinin gönderdiği mesajlarda KS etiketini kapsayan kare şeklindeki div elementi, arkasındaki profil resminin hover olayının tetiklenmesini engelliyor (imlecin elementin üzerine gelmesi). Farenizi altta gösterdiğim mavi karenin üzerinde gezdirirseniz ne demek istediğimi anlayabilirsiniz: İmleç o bölgede kalınca konu sahibinin profil detaylarını gösteren pencere açılmıyor. İmlecin işaret parmağına bürünmediğini de gözlemleyebilirsiniz.

1704496513432.webp

Bu sorunun üstesinden, ilgili elementte bir satırlık CSS eklemesi yapmakla gelinebiliyor:

[CODE lang="css" title="KS etiketine CSS eklemesi" highlight="4"]div.ribbonBox .ribbon-wrapper {
overflow: hidden;
position: absolute;
pointer-events: none;
}[/CODE]

Bayağı küçük bir detay; forumda rastgele gezinirken fark ettim. Benim aklıma gelen tek çözüm yöntemi bu oldu.

İlginiz için teşekkür ederim.

Merhaba, bu değişiklik yüzünden ilgili etiketin üzerine gelince beliren "Konu Sahibi" yazısı artık beliremiyormuş:

1706968091042.webp

Bunun için gerekli görürseniz şöyle bir çözüm düşündüm:

[CODE lang="css" title="'pointer-events: auto' güncellemesi" highlight="11"]div.ribbonBox .ribbon-wrapper .ribbon {
cursor: default;
text-align: center;
text-shadow: rgba(255,255,255,0.5) 0px 1px 0px;
position: relative;
padding: 1px 0;
font-size: 10px;
background-image: none;
color: #2577b1;
background: #edf6fd;
pointer-events: auto;
}[/CODE]

Ancak, bu uygulanınca imleç "KS"nin bulunduğu ince şerit üzerindeyken profil ön izleme penceresi gelmiyor yine. Açıkçası bunun üstesinden gelen bir çözüm bulamadım.

Verdiğinizi kullanmıştım, diğer temalarda deneyebilir misiniz acaba?

Diğer temaları da kontrol ettim:

1706984403643.webp

DevTools'tan kontrol ettim, buradan pointer-events: none; kalkmış.

Buraya pointer-events: none; ekleyip hemen içindeki etiket elementine pointer-events: auto; ekleyince imleç tam olarak etiketin üzerinde durmadığı sürece ön izleme penceresi beliriyor ve etiketin üzerinde durunca ön izleme penceresi yerine "Konu Sahibi" yazısı beliriyor.

Tuhaf bir bug oluyor bir de eğer KS etiketini sayfanın en üstünde tutarsanız. Pop-up çıkıyor fakat geri kapanıyor, normalde böyle bir çalışma mantığı var mı emin değilim.

Tuhaf bir bug oluyor bir de eğer KS etiketini sayfanın en üstünde tutarsanız. Pop-up çıkıyor fakat geri kapanıyor, normalde böyle bir çalışma mantığı var mı emin değilim.

Hahah, eğlenceli bi' bug. Herhalde pop-up için yeterli yükseklik kalmadığından konumlandırma değişiyor. Pop-up çıktığı zaman imleç pop-up üstünde bulununca etiket üstünde değilmiş gibi algılanıyor herhalde, o yüzden pop-up yok oluyor ve böylece döngüye girilmiş oluyor. İmlecinizi pop-up üzerinde durmayacak ama etiket üzerinde duracak şekilde konumlandırırsanız düzgün çalışıyor.

Normalde CSS kütüphanelerinde imleç pop-up üstünde durunca bile pop-up'ın kaybolmaması sağlanıyor benim bildiğim ve deneyimlediğim kadarıyla.