Ben de çekiyorum bu sıkıntıyı, şu an sürem 7 8 aylarda... İşin kötü kısmı tıkanınca olan kulakta uyuşukluk ve basınç & duyma azalması. Yediğin şeylerle de alakası oluyor, ben de inanılmaz üretiyorum, yeni bir taktik geliştirdim dış kulakta ki kirleri tıkaçla üstten baskılayarak (bu işlemden önce 5 dakika boyunca sıcaktan buhar haline getirip ısıttığım banyoda yapıyorum, ki kulak kiri sıvı kıvama geçsin, tıkaca yapışsın diye.) Alıyorum, bu taktikle yaklaşık 1 senedir gitmedim, düzenli olan dış kulağı temizlemekten geçiyor diyebilirim, ayrıca duş alırken çok az su tutup anında suyu çıkarma işlemi yapmakta yarıyor bende.

Evet bende sırf bu durumdan dolayı telefonumu ahizesi bozuk diye tamire göndermiştim.

Vücudun kendi oluşturduğu kulak kiri tamamen savunma amaçlı, ama bu kir dışarıdan çok belli oluyorsa, işitmenizde sorunlara yol açıyorsa bilemicem.

Vücudun kendi oluşturduğu kulak kiri tamamen savunma amaçlı, ama bu kir dışarıdan çok belli oluyorsa, işitmenizde sorunlara yol açıyorsa bilemicem.
Açıyor be hocam. Ciddi ciddi anlayamayacak duruma geliyorum söylenenleri. Açmasa doktora da gitmezdim, haberim bile olmazdı bu durumdan.

Öyle bir açıyor ki, kulağının adeta ayağının üzerine oturduktan sonra uyuşması gibi uyuştuğunu düşün, tüm kulağının. Bir de üzerine boğuk ve az duymasını da ekle.

Kulaklık önerisine niye bu kadar olumsuz ifade gelmiş anlamadım. Özellikle kulak içi kulaklıklar bariz bir şekilde etkiliyor arkadaşlar.

Kulak içine içeri itebileceğinden katılıyorum fakat kulak üstüler sorun yaratmaz. Hatta doktor kullanmayı bıraktıktan sonra baslı şarkılar ile haftada bir sorun olmadığını kontrol etmemi istemişti.

Şiddetli sese yoğun şekilde maruz kalındığında gerçekten fark ediyor. Bununla ilgili bir bilgi okumuştum yıllar önce ama şu an ulaşabileceğimi sanmıyorum. Yine de araştıran mutlaka bulacaktır.

@erdym evet kulaküstü kulaklıkta sorun olmayabilir ama kulak sağlığı için o da yüksek seste zararlı.

Arkadaşlar 2 yıl önce kulak ameliyatı geçirmiş bir insanım. Deneyim...

Evet, yine iki kulağımda tıkandı. Gidip yine doktora para bayılacağım. Ama bundan sonra şu kulak damla ilacını düzgün kullanacağım.