Evet, bataryalı. Neden şarj etmem lazım ? Etmezsem
ne olur ?
Bataryanın yapısı bir taraftaki maddelerin diğer tarafa aktarımı ile çalışmasını sağlıyor. Sen uzun süre boyunca o maddeleri hareket ettirmezsen üreticinin kullanmanı önerdiği yoldan çıkmış oluyorsun yani kulaklık ömrü 5 yılsa senin girdiğin yolda kulaklık ne kadar dayanırsa o kadar kalıyor ömrü. Birinin bir yatakta kıpırdamadan aylarca yattığını düşün, sence o kişi aylar sonra kalktığında düzgünce yürüyüp koşabilir mi?

Batarya uzun süre kullanılmaz ise hücreler ölebilir. Ancak bu durum genelde şarj bitik ise oluyor, yüzde 60-90 seviyelerinde ise bir şey olmaz. Telefonlar da stoklarda 2-4 sene kadar beklese de bir şey olmuyor.

%100 şarj edip bıraksam sorun olur mu? Bu arada kulaklık Arctis Nova 5.
Mousede aynı şekilde bataryalı, onada mı aynısını yapayım ?

%100 şarj edip bıraksam sorun olur mu? Bu arada kulaklık Arctis Nova 5.
Mousede aynı şekilde bataryalı, onada mı aynısını yapayım ?
Bataryayı dolu bir şekilde bırakmak ömrünün azalmasını en azından yavaşlatır daha iyi olur çünkü içi yüklü olan hücrelerin ölmesi daha zordur.

Bataryayı dolu bir şekilde bırakmak ömrünün azalmasını en azından yavaşlatır daha iyi olur çünkü içi yüklü olan hücrelerin ölmesi daha zordur.

Anladım, hocam peki bu ürünler alıcıya gönderilmeden önce ayarca beklemiyor mu raflarda? Dediğiniz gibi ise sorun olmaz mı?

Anladım, hocam peki bu ürünler alıcıya gönderilmeden önce ayarca beklemiyor mu raflarda? Dediğiniz gibi ise sorun olmaz mı?
Zaten raflarda bekliyor yani pek sıkıntı olmaz.

Hem batarya hiç şarj edilmemiş ise şarj edilene kadar sıfır gibi durur.

Geçen evde hiç kullanılmamış 2014 model batarya buldum, babam Galaxy W cihazım için almış sonra kaybetmiş. Batarya hala ömrünü korumuş çünkü hiç şarj almamış ve şarj seviyesi yüksekti.

Hocam normalde dolu pil beklemeyle hemen bozulmaz, sizin cihazınız da yeni bataryası henüz aktiflik aşamasına geçmemiştir bir şey olmaz yani.

Mesela bir cihazı ilk açınca pili ya hiç dayanmaz ya da çok uzun dayanır da sonra normale döner ya, işte batarya aktifleşip kendine geliyor o sürede. Batarya aktifleşmediği sürece birkaç sene beklese de sıkıntı olmaz.

Bence laptop alana kadar kullan yine de bekleyince de zarar vermez.
Üniversiteye gideceğim başka şehre ,kullanabileceğim bir cihaz yok.

Zaten raflarda bekliyor yani pek sıkıntı olmaz.

Hem batarya hiç şarj edilmemiş ise şarj edilene kadar sıfır gibi durur.

Geçen evde hiç kullanılmamış 2014 model batarya buldum, babam Galaxy W cihazım için almış sonra kaybetmiş. Batarya hala ömrünü korumuş çünkü hiç şarj almamış ve şarj seviyesi yüksekti.

Hocam normalde dolu pil beklemeyle hemen bozulmaz, sizin cihazınız da yeni bataryası henüz aktiflik aşamasına geçmemiştir bir şey olmaz yani.

Mesela bir cihazı ilk açınca pili ya hiç dayanmaz ya da çok uzun dayanır da sonra normale döner ya, işte batarya aktifleşip kendine geliyor o sürede. Batarya aktifleşmediği sürece birkaç sene beklese de sıkıntı olmaz.

Yani kullanacağın zaman mı aç diyorsunuz?