Merhabalar, uzun zamandır yoktum. Geri döndüm. Başımdan geçen bazı şeyleri söylemek istiyorum detaya girmeden, belki benzerini yaşayan insanlar olmuştur diye açıyorum bu konuyu.
Uzun zamandır 2023'ün sonlarına doğru başlayan rahatsızlığım bu sene iyice ayyuka çıkmıştı. Ben de mecburen psikiyatriste gittim. Aslında 2023'ün son aylarında da gitmiştim ancak devlet hastanesiydi, sadece ilaç yazıp yolluyorlardı. Tabii her doktor böyledir demiyorum, zaten bu sene yine farklı bir devlet hastanesine gittim ve buradaki doktor benimle bayağı ilgilendi, derdimi anlatabildim. Size tavsiyem, eğer imkanınız varsa özele gidin, yoksa araştırın, devlet hastanelerinde de iyi işini yapan doktorlar var. Ben kardeşimin arkadaşı sayesinde o kişiye gittim ve tedaviye başladım. Sadece ilaç yazıp yollamadı, derdimi anlatabildim.
Sadece ilaç yazıp yollayan doktorlar bana Stilizan 1 mg, Sulinex, farklı farklı mg seviyelerini yazmışlardı.
Şu an kullandığım ilacım Fulsac'tır.
Kısacası, Sulinex'in yüksek dozları insanı rahatlatıyor ancak fazla durgun yapıyor, yani bir nevi aptallaştırıyor insanı; en basit bir şeyi bile anlayamıyordunuz. Düşük dozlarının etkisi ise çok az, sadece kısmi rahatlama sağlıyordu.
Stilizan 1 mg ilacı bana en az etkisi olan ilaçlardan biriydi, bendeki etkisi sadece yapay bir mutluluk oluşturmasıydı. Bana iyi gelmedi.
Şu anki ilacım Fulsac, bende etkisi en yüksek olan ilaç.
Nedeni ise ben önceden evden hiç çıkmıyordum, hatta çıktığımda karşıdan karşıya geçmekten korkuyordum. En ufak şeyi yapamıyordum ve sanki çok kötü bir şey yapmışım gibi vicdan azabı çekiyordum. Hiçbir şey anlamlı gelmiyordu. Aşırı erteleyiciydim. Üstümde anlamlandıramadığım bir stres vardı ve yüksek sesten çok rahatsız oluyordum. Hiçbir şeye halim yoktu.
Bu ilacı 2 haftadır kullanıyorum, bu saydıklarımın hepsi geçti, sadece yüksek sesten birazcık rahatsız oluyorum, o kadar.
Bunu yazmamın nedeni, rapora geçmeden kullanmak isteyenler olursa, hani devlet atamalarında olumsuz bir şey olur diye korkanlar için yazdım. Hem de işe yarayıp yaramadığı konusunda kuşkusu olanlar için yazmak istedim. Ama benim tavsiyem kesinlikle bir doktora görünmenizdir. Gitmek istemeyenler için yazdım aslında.