Yapay zeka doğası ve eğitim biçimi gereği bilmediği konular hakkında yalanlar uydurmaya yöneliktir.
Kanka yapay zeka diyor ciddilik modunu açma başka yerlerde kullan.
Yapay zeka doğası ve eğitim biçimi gereği bilmediği konular hakkında yalanlar uydurmaya yöneliktir.
Ülkecek en büyük sıkıntılatımızdan birisi de sanırım düzgünce okuyup anlayamamak. Hem Kumru'nun geliştirici kısmı için geçerli hem de kullanıcılar için geçerli bu.
1) Kumru'nun SSS kısmını okursanız deneysel bir ürün olduğunu, henüz tamamlanmadığını özellikle pekiştirmeli öğrenme denilen bir aşamayı geçmediği için çok fazla halüsinasyon görebileceği yazıyor. Rakibi bile 2022'de çıkmış OpenAI DaVinci-001 yani henüz GPT3.5 seviyesinde bile değil. Fakat millet GPT5 performansı bekliyor. Trilyon parametreli GPT ile milyar parametreli Kumru'yu karşılaştırmak çok ama çok anlamsız.
2) gelelim verdiği cevapların mantıksızlığına: İlk kısım olan "Fatih Sultan Mehmet Ankara'yı doblo sağ ön farla fethetmiştir" gibi saçma şeyleri söylemesinin sebebi zaten ilk kısımda da bahsettiğim pekiştirmeli öğrenme aşamasını öğrenmemesi. Matematiksel kısımlarda hata yapmasının sebebi ise kendi içinde cidden matematik bilmemesi. Gereken şeyler yok içinde. Çünkü Kumru'ya bu özelliği eklemek hem masraflı hem de Kumru'nun amacı bu değil. Geçtiğimiz yıllara kadar GPT'de matematiksel hatalar yapıyordu. Ya da "Raspberry'de kaç tane r vardır" gibi soruları cevaplayamıyordu.
3)vngrs kötü bir şirket değil. Yorumlarını okuyabilirsiniz, CEO'sunun sosyal medyadaki yorumlarına da bakabilirsiniz. Kariyer anlamında da iyi bir yer. Teknopark şirketi zaten. Amazon AWS gibi yerlerle anlaşmaları bile var.
Gelelim şirketin hatalı olduğu kısma. Kesinlikle yanlış bir pazarlama taktiği ile ilerlediler. Ürünün hatalı eksik olduğunu çok daha iyi vurgulamalıydılar. Ha ama reklamın iyisi kötüsü olur mu belli olacak bakalım.
Kumru, cidden şu an işin başında ve verdiği cevaplarda evet iyi değil. Ama tamamen Türkçe olması özellikle düşük özelliklere sahip sistemlerde ciddi bir avantaj. Gelecekte potansiyelinin yüksek olduğunu düşünüyorum.
Ön yargım yok, direkt yargılıyım. Yerli ve milli sosuyla pazarlanan çoğu şeye bir alerjim var. Ürün iyi olsaydı zaten soslayıp servis etmeye gerek kalmazdı. Bize "gelişir gelişir. Köstek olma destek ol" diyenler bu projelerin kendisini geliştirmesinin önünü kapatıyorlar. Biz eksik ürün bile çıkarsak yerli ve milli sosuna banarsak bizi desteklerler çok taşlanmayız kafasıyla yarım yamalak işler yapılıyor.
Aynı kategori değil ama Mount and Blade mesela. Bu adamlar biz yerli ve milliyiz zart zurt diye reklam ihtiyacı duymadılar hiç. Tam tersi örnek olarak ise Zula'yı gösterebilirim. Varlıklarını o sosa borçlular. Ürün iyi değil çünkü.
Bana hiç öyle gelmedi? Siz trilyon parametreli GPT ile Milyar parametreli Kumru'nun farkını bilmiyorsunuz sanırım. Tamamen Türkçe verilerle eğitilmiş 7 Milyar parametreli Türkçe bir LLM projesi geliştirin, size katılayım. Hatta değil milyar milyon da olur. Tamamen gömmek için gömüp gözünüzü karartmışsınız.
Bu konuda size katılıyorum, gerçekten ülkemizde "yerli ve milli" sosu kullanılıp siyasete alet edilerek çöp edilen büyük projeler var. Kumru'da her ne kadar bu sosu kullanmamaya çalışsa da doğası gereği (ilk Türkçe LLM modeli) bu sosu kullanmış. Özellikle haber sitelerinin tık uğruna "ilk yerli ve milli ChatGPT rakibi yapay zekası Kumru yayında" gibi hatalı haberleri de çok yanlış etkiledi. Kumru cidden yerli. Ama ChatGPT rakibi değil.Ön yargım yok, direkt yargılıyım. Yerli ve milli sosuyla pazarlanan çoğu şeye bir alerjim var. Ürün iyi olsaydı zaten soslayıp servis etmeye gerek kalmazdı. Bize "gelişir gelişir. Köstek olma destek ol" diyenler bu projelerin kendisini geliştirmesinin önünü kapatıyorlar. Biz eksik ürün bile çıkarsak yerli ve milli sosuna banarsak bizi desteklerler çok taşlanmayız kafasıyla yarım yamalak işler yapılıyor.
Aynı kategori ve denk bir örnek değil ama Mount and Blade mesela. Bu adamlar biz yerli ve milliyiz zart zurt diye reklam ihtiyacı duymadılar hiç. Tam tersi örnek olarak ise Zula'yı gösterebilirim. Varlıklarını o sosa borçlular. Ürün iyi değil çünkü.
Biliyorsan bu konuyu açmaya gerek duymaman lazım değil mi? Hani şuan hedef kitlesi son kullanıcı değil ya. Değil mi güzel kardeşim?
Herkese merhaba. Dün akşam 2 tane fotoğraf çektim. Matematik 1 gram bile yok, kumru yemekten IQ düşüyor sanırım.
Eki Görüntüle 193843
Eki Görüntüle 193844
Herkese merhaba. Dün akşam 2 tane fotoğraf çektim. Matematik 1 gram bile yok, kumru yemekten IQ düşüyor sanırım.
Eki Görüntüle 193843
Eki Görüntüle 193844