- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 21 Aralık 2023
- Makaleler
- 7
Bir tane fotoğraf görmüştüm soru olarak "Atatürk Sakarya meydan muharebesinde Fiat Egea kullanmış mıydı" yapay zekada evet kullanıldı diye cevap vermiş![]()
Taksici Musa Fedaisi
Yetkin
74 parametre demiyor, 7.4 milyardan bahsediyoruz. 7.4 milyar parametreyle basit matematik işlemini yapamayan yapay zekayı savunmanız daha komik."Kumru, VNGRS tarafından Türkçe için sıfırdan geliştirilmiş ve eğitilmiş ilk temel dil modelidir. 7.4 Milyar parametreye sahiptir"
7.4 Milyar parametreli bir modele göre sonuçları normal. Konu hakkında bilgisi arkadaşlar yüzünden gereksiz gündem oldu.
Gerçekten sizin gibi AKP trollerini fonlayanlar var bu forumda buna inanmaya başladım.
Kobra Ahmet Çakar
Uzman
Boş beleş bir şey ya. Çıkaracaksan bari az buz adam et öyle çıkart. Sosyal medyada bir sürü dalga geçilen gönderi gördüm. Yapmaları çok güzel bir şey fakat bu ayarda keşke çıkmasaymış.
Hocam karşıma geldikçe hala gülüyorum.
Tuhoiisa
Üstün
Hem çıkış yaptığı dönem hem de haber kuruluşları tarafından 'ChatGPT rakibi' olarak lanse edilmesi nedeniyle çok fazla linç edildiğini düşünüyorum. Yapay zeka doğası ve eğitim biçimi gereği bilmediği konular hakkında yalanlar uydurmaya yöneliktir.
LAglace
Yetkin
Nargileci elemanlar mı kodlamış bu yapay zekayı? Çift elma 8 harfli çünkü.
Llama
Yetkin
Farklı fikirdeyiz diye AKP trolü diyorsunuz. Bilgisizsiniz. Webde yaygın olarak kullandığınız Grok 4, Gemini 2.5 Pro, GPT-5 gibi modeller yüz milyarlarca parametreye sahipler ve onları bu model ile karşılaştırıyorsunuz. Herhangi bir 7.4 Milyar parametreli veya bu sayıları yakın bir modeli bilgisayarınıza indirin ve karşılaştırın.74 parametre demiyor, 7.4 milyardan bahsediyoruz. 7.4 milyar parametreyle basit matematik işlemini yapamayan yapay zekayı savunmanız daha komik.
Gerçekten sizin gibi AKP trollerini fonlayanlar var bu forumda buna inanmaya başladım.
"Kumru, vngrs tarafından Türkçe için sıfırdan geliştirilmiş ve eğitilmiş ilk temel dil modelidir. 7.4 milyar parametreye sahiptir"
7.4 milyar parametreli bir modele göre sonuçları normal. Konu hakkında bilgisiz arkadaşlar yüzünden gereksiz gündem oldu.
O kadar parametrenin arasında 2+2'ye 22 + özel üniversite sonucunu verdirecek nasıl bir dil modeli var ki?
Lipton Ice Tea'nin konuşan bir çay bardağı vardı 13, 14 yıl önce. O bile daha iyiydi.
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.
Yeni konular
-
-
-
-
X870e Aorus Pro X3D Ice model anakartta RAM XMP1 profili açılmıyor
- Teknopatici
-
-
-