Merhaba,
Önerimi başlığa sığacak kadar özetleyemedim ve bu yüzden başlık böyle oldu.
Şunları düşünün:
- Yeni üyeler. (Sanırsam üye olurken kurallar gösteriliyordu, tam hatırlayamadım ama öyle olduğunu söyleyenler vardı.)
- İlk kez mesaj yazacak olanlar.
- Kendince kuralları olan bir kategoriye ilk kez girenler.
- Yakın zamanda belli bir kuraldan ötürü uyarılmış üyeler.
Bu gibi durumlarda üyelere o an görmeleri gereken kuralların özetlendiği bir pencere gösterilebilir. Bu pencereyi tıpkı rapor ekranı gibi düşünün:
Her yeri değiştirmek çok zor geldi ama tıpkı böyle bir pencere karşılayacak üyeyi ve "Tamam"a basılınca kapanacak.
Öneriyi sunmamın sebeplerinden biri, "Felsefe" kategorisinin kuralları. Bu kategorideki bir konuya girmek için illa kategoriye girmeye gerek yok, altında açılmış ve ana sayfada gözüken bir konuya girilebilir direkt ve böylece kurallardan bihaberken mesajlar gönderilebilir. Kaldı ki kategoriye girilse bile
sabitlenmiş olan ve kuralların belirtildiği konu gözden kaçabilir. Bunun benzeri çok durum yaşanabileceğine inanıyorum.
Bir başka örnek: Yazım hatası yapmış ve bu yüzden uyarı almış bir üyeye, göndereceği bir sonraki mesajdan önce temel yazım kurallarının belirtildiği bir pencere gösterilebilir ve mesajını tekrar gözden geçirmesi istenebilir.
Bu pencerede, kuralların detaylıca açıklandığı
Sosyal Kuralları gibi konulara yönlendiren bağlantılar da bulunabilir.
Açıkçası çok daha detaylandırılması gereken bir öneri bence ama elimden bu kadarı geldi, üzerinde çok fazla düşünemedim.
İlginiz için teşekkür ederim.