Kurallar penceresi önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan brkdnmz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 650
Makaleler
19
Yer
LTAI
Merhaba,

Önerimi başlığa sığacak kadar özetleyemedim ve bu yüzden başlık böyle oldu.

Şunları düşünün:
  • Yeni üyeler. (Sanırsam üye olurken kurallar gösteriliyordu, tam hatırlayamadım ama öyle olduğunu söyleyenler vardı.)
  • İlk kez mesaj yazacak olanlar.
  • Kendince kuralları olan bir kategoriye ilk kez girenler.
  • Yakın zamanda belli bir kuraldan ötürü uyarılmış üyeler.
Bu gibi durumlarda üyelere o an görmeleri gereken kuralların özetlendiği bir pencere gösterilebilir. Bu pencereyi tıpkı rapor ekranı gibi düşünün:

Her yeri değiştirmek çok zor geldi ama tıpkı böyle bir pencere karşılayacak üyeyi ve "Tamam"a basılınca kapanacak.

Öneriyi sunmamın sebeplerinden biri, "Felsefe" kategorisinin kuralları. Bu kategorideki bir konuya girmek için illa kategoriye girmeye gerek yok, altında açılmış ve ana sayfada gözüken bir konuya girilebilir direkt ve böylece kurallardan bihaberken mesajlar gönderilebilir. Kaldı ki kategoriye girilse bile sabitlenmiş olan ve kuralların belirtildiği konu gözden kaçabilir. Bunun benzeri çok durum yaşanabileceğine inanıyorum.

Bir başka örnek: Yazım hatası yapmış ve bu yüzden uyarı almış bir üyeye, göndereceği bir sonraki mesajdan önce temel yazım kurallarının belirtildiği bir pencere gösterilebilir ve mesajını tekrar gözden geçirmesi istenebilir.

Bu pencerede, kuralların detaylıca açıklandığı Sosyal Kuralları gibi konulara yönlendiren bağlantılar da bulunabilir.

Açıkçası çok daha detaylandırılması gereken bir öneri bence ama elimden bu kadarı geldi, üzerinde çok fazla düşünemedim.

İlginiz için teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Artı 24 Eksi
Çoğu insan büyük ihtimalle okumadan geçecek. Ceza yiyerek öğrenmek en akılda kalıcı hali bence. Ara sıra ceza yiyince "Neden ceza yedim?" diye sorgulamak yerine moderatörlere laf atan amipler çıkıyor gerçi fakat onun harici sistem fena değil bence. Üyenin önüne kuralları zorla sokmak yerine kendileri öğrenmelerini sağlamak daha sağlıklı olabilir belki. Fakat yapılırsa bir zararı olmaz. Farklı görüşleri duymak isterim.

Çoğu insan büyük ihtimalle okumadan geçecek.

Güzel bir noktaya değindiniz. Uymak isteyenlere yardımcı olmaya yönelik bir öneri diyeyim. O kadar kural varken hatırlayamayabiliriz bazılarını.

Ceza yiyerek öğrenmek en akılda kalıcı hali bence.

Bu kısımda herhangi bir değişiklik olmayacak.

Üyenin önüne kuralları zorla sokmak yerine kendileri öğrenmelerini sağlamak daha sağlıklı olabilir belki.

Pek öğrenme kısmını düşünmedim aslında, daha çok şunu düşünüp durdum: Kurallar ne kadar göz önünde?

Farklı görüşleri duymak isterim.

Kesinlikle.

O kadar kural varken hatırlayamayabiliriz bazılarını.
  • Felsefe tarzı konulara ilk kez girince yazım hataları ile ilgili kurallar çıkacaksa garip olur. Var mı bilmiyorum fakat konuya ait kurallar çıkacaksa mantıklı.
  • Ceza yiyenler için bence mantıklı. Biraz sinir bozar fakat bazı kişiler cidden gidip kontrol edebilir. Açıkcası uyarı yiyince kural numarası vs. verilirse gidip kontrol etmeyi seviyorum. Çiğnenen kuralın numarası veya direkt olarak o kural numarasına göre uyarı ekranında çiğnenen kuralları gösteren bir eklenti olursa fena olmayabilir.
  • Onun haricinde "hatırlamak" dediğiniz için forumun normal kullanım sürecinde de uyarı çıksın diyorsanız bence rahatsız edici olur.

Pek öğrenme kısmını düşünmedim aslında, daha çok şunu düşünüp durdum: Kurallar ne kadar göz önünde?
Kuralları takan insanlar için gayet öndeler bence. Takmayan insanın önüne bir şey koymak, tıklamaları için ekstra bir ekrandan farksız olabilir. Herkes için geçerli değildir tabi.
Öneri kötü demiyorum yanlış anlaşılmasın. Gayet düşünceli ve güzel bir öneri bence.

Onun haricinde "hatırlamak" dediğiniz için forumun normal kullanım sürecinde de uyarı çıksın diyorsanız bence rahatsız edici olur.

Kesinlikle haklısınız.

Öneri kötü demiyorum yanlış anlaşılmasın. Gayet düşünceli ve güzel bir öneri bence.

Değerli fikirleriniz için teşekkürler, kötülediğiniz anlamı çıkmıyor hiç. Gerekli eleştirileri yapıyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…