Bu önerinin üyeler tarafından nasıl karşılandığını gözlemliyoruz.

1538

Üstün
Makaleler
7
Selam,

Kişi, yardım konusuna çözüm istiyor veya derdine deva arıyor, gelen cevaplara dönüş yapmak yerine forumda volta atıyor ya da sadece ilk 3 mesaja cevap verip kalan 31 mesajı ghostluyor. Madem konu açıyorsun bir zahmet gelen mesajlara dönüş yap.

Ne yapılabilir?

Kurallar madde 4:
  • Ayrıca açtığınız konulara geri dönüş yapmanız zorunludur. Mesaj yazarak konuya geri dönüş yapmanız veya en azından konudaki mesajların bir tanesine bile ifade bırakarak tepki bırakmanız yeterli olacaktır. Geri dönüş yapmazsanız yeni açtığınız konular da onaylanmayabilir. Techolay Sosyal'de bencil insanlara yer yok, bilgiyi paylaşacaksınız. Açtığınız konuları takip edin. Aynı soruları sürekli yeni konu açarak tekrar sormayınız.

Tüm üyelere her seferinde konuyu yayınlarken pencere olarak ''okudum, onaylıyorum'' şeklinde gösterilebilir.
Ya da konu onaylanınca bildirim şeklinde bunu yazan hatırlatma maksatlı bir mesaj penceresi açılabilir hem de konunun onaylandığından da anlık haberdar olmuş oluruz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı 22 Eksi

Her konu açtığımda bu uyarı bana gelse bir süre sonra gıcık olurdum. Konuyu oluştururken onaylama olarak önümüze çıkarsa büyük ihtimalle çoğu kişi okumaz. Gene de konularına geri dönmeyen kişiler için bir çözüm bulunmalı diye düşünüyorum.

Her konu açtığımda bu uyarı bana gelse bir süre sonra gıcık olurdum. Konuyu oluştururken onaylama olarak önümüze çıkarsa büyük ihtimalle çoğu kişi okumaz. Gene de konularına geri dönmeyen kişiler için bir çözüm bulunmalı diye düşünüyorum.
Hocam bana kalırsa kısa bir paragraflık ''okudum, anlıyorum'' metni çok görülmemeli. Küçük bir kutucuk içine tik atıp konumuzu oluşturmaya devam ederiz. Alıştıktan sonra zaten otomatik olarak konu oluşturan herkes konu oluşturmaya başladığı ilk saniye onaylayacaktır bunu.

Eski ve foruma yeni üye olan herkes için iyi bir öneri olduğunu düşünüyorum. Ama sizin de fikrinize saygım var tabii.

Hocam bana kalırsa kısa bir paragraflık ''okudum, anlıyorum'' metni çok görülmemeli. Küçük bir kutucuk içine tik atıp konumuzu oluşturmaya devam ederiz. Alıştıktan sonra zaten otomatik olarak konu oluşturan herkes konu oluşturmaya başladığı ilk saniye onaylayacaktır bunu.
Ben çok görmüyorum ama konuyu oluştururken dediğiniz gibi altta böyle bir metin olsa gene herkes okumaz. Daha çok kişiye ulaşmasını elbette sağlar. Orasına bir şey diyemem.

Gıcık olurum dediğim nokta her konu açtıktan sonra bu metnin bildirim olarak gelmesi. O biraz aşırı olur bence.

Yoksa konu açıp yok olan kullanıcılara bence de bir yaptırım uygulanmalı.

En gıcık olduğum olaydır bu. Konuyu açıyor, yorumları, önerilen çözümleri okuyor sonra kaçıyor. Yardımlaşmanın en ön planda olduğu bir forumda böylesine önemli bir kuralı neden es geçiyorlar anlamadım doğrusu. Benim yaptığım önerinin sonucu soru içerikli konuların yanına, "Sorununuz çözüldüyse çözüm içerikli mesajı çözüm olarak işaretlemeyi unutmayın." diye bir kutucuk eklendi sadece. Yani işe yaradı mı, az biraz yaradı.

Selam,

Kişi, yardım konusuna çözüm istiyor veya derdine deva arıyor, gelen cevaplara dönüş yapmak yerine forumda volta atıyor ya da sadece ilk 3 mesaja cevap verip kalan 31 mesajı ghostluyor. Madem konu açıyorsun bir zahmet gelen mesajlara dönüş yap.

Ne yapılabilir?

Kurallar madde 4:

Tüm üyelere her seferinde konuyu yayınlarken pencere olarak ''okudum, onaylıyorum'' şeklinde gösterilebilir.
Ya da konu onaylanınca bildirim şeklinde bunu yazan hatırlatma maksatlı bir mesaj penceresi açılabilir hem de konunun onaylandığından da anlık haberdar olmuş oluruz.
Mantıklı. Upladım.

En gıcık olduğum olaydır bu. Konuyu açıyor, yorumları, önerilen çözümleri okuyor sonra kaçıyor. Yardımlaşmanın en ön planda olduğu bir forumda böylesine önemli bir kuralı neden es geçiyorlar anlamadım doğrusu. Benim yaptığım önerinin sonucu soru içerikli konuların yanına, "sorununuz çözüldüyse çözüm içerikli mesajı çözüm olarak işaretlemeyi unutmayın." diye bir kutucuk eklendi sadece. Yani işe yaradı mı, az biraz yaradı.

Hele adama ilk cevabi veren sensen, ustune ustluk ayni cevabi vermene ragmen sana degil baskasina cevap vermesi aşırı sinir bozucu.

Hele adama ilk cevabi veren sensen, ustune ustluk ayni cevabi vermene ragmen sana degil baskasina cevap vermesi aşırı sinir bozucu.
Görüldü yemekten farkı yok, 1 değil 2 değil sık sık aynı senaryo olunca bir süre sonra insanın yazasını kaçıran olay. Konuya yazacağız okunacak mı, boşa mı gidecek acaba... Yardım için vaktini verip paragraf yazmışsın adam yerine konmuyorsun, insanı enayi gibi hissettirir.