Kuruyemiş kilo aldırır mı, verdirir mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kartal pençesi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 35
  • Görüntüleme Görüntüleme 808
  • Etiketler Etiketler
    kilo
Dediğiniz tamamen doğru ancak verdiren besinler var yanlış bilgiyi ben yaptırdım ve okumadınız mı? Bazıları metabolizma hızlandırıp yakımını arttırır bu da kilo verdirir. Bu kadar basit.
Komik küçük arkadaşım, madem doğrusunu sen biliyorsun konuyu senin açma sebebin nedir? Onun bir cevabını ver ilk önce, bir şey bildiğini sanıyorsun da hiçbir şey bilmiyorsun.

Sorduğun soru ''Kuru yemiş yemek kilo verdirir mi aldırır mı? ''
Sorunun cevabı, hiçbir yemek kilo verdirmez. Yanlış bilgi değil, bana 60 yaş teyze avlayan asalak makaleleri atmamanı tavsiye ederim. Diyetisyenim diye piyasada gezinen insanların yarısının hiçbir bilgisi yok bu konuda.

Vücuduna aldığın her besin enerjidir, bazı besinleri sindirecek enzimlerimiz olmadığı için de onları sindirmeyiz, selüloz gibi. Kuruyemiş de bitki kökenli olduğu için az miktarda selüloz bulundurabilir, yemişten yemişe değişir. Konu bu değil, zaten kuruyemişteki kalorinin çoğu yağdan gelir.

Kuru yemiş nasıl kilo verdirir söyleyeyim mi? Eğer ki sen uzun vadede beslenme alışkanlığını selülozlu ve kaliteli yağlı, kuruyemişteki yağ kaliteli yağdır çoğunlukla, olarak düzenlersen; uzun vadede metabolizman hızlanır. Bu demek değildir ki kuruyemiş kilo verdirir.

Yediğin 1 porsiyonluk cücük kadar yemiş senin metabolizmanı hızlandırmaz. Kâle alınacak kadar hızlandırmaz. Hatta kilo verdirir ibaresini doğru bulup maymun gibi yemiş yersen eğer ki 1 kilo şişersin sadece.

Metabolizmayı hızlandırmak dediğin şeyi de ayrıca hamburger yiyerek de yaparsın. Enzimleri aktif ediyorsun sonuçta

Ha, 1 avuç yediğin kuruyemiş de istersen metabolizmanı iki katına çıkarsın. İhtiyacın olan kalori artar, yine aç kalıp defict yapmak zorunda kalırsın. Yani metabolizmanın hızlı olması da kilo vermeye denk değil. Alakasız şeyleri bağdaştırıp, olmayan bilgi seviyenle milleti raporluyorsun. Moderasyon ekibini zora sokuyorsun. Hiçbir şey bilmediğini sana garanti ediyorum, ne spor geçmişin var, ne adamakıllı bir bilgi birikimin var, ne akıllıca açtığın konu var... Ancak drama işin. Madem sorunun doğru cevabı sende niye açtın çocuk konuyu?

Sonuç olarak hayır, kilo verdirmez. Uzun vadede eğer ki pis besinlerin yerine koyarsanız tâbi ki kilo verdirir. Göreceli olarak az kilo aldırır, çünkü doygunluk hissini az gramajla verebilir. Ama kuruyemiş yemezseniz direkt olarak daha az kalori alırsınız ve daha çok kilo verirsiniz. Uzun vadede yine metabolizma hızlandırırsa bunu da avantajınıza kullanıp kilo verme eylemini hızlandırabilirsiniz, katabolik reaksiyonlar da hızlanır çünkü. Metnimin herkesi tatmin ettiğini düşünüyorum, hayırlı akşamlar.

Bu kadar sadece kuruyemiş yiyen zaten kilo alır. Spor yapsa bile.
Ee, verdiriyordu hani ne oldu? Hızlandıysa metabolizması vermesi gerekiyor

Hocam bu arkadaş -20 - 30 derecelerde duş almış birisi bu yüzden bu kadar çok açıklamaya gerek yok gibi.

Hocam siz neden hep aynı şeyi diyorsunuz ya?
Çünkü kocaman vücudunun içindeki matebolik tüm reaksiyonlar enerjine göre gerçekleşir. Sürekli tekrarlaması doğruluğunu ortadan kaldırmıyor.

Hocam bu arkadaş -20 - 30 derecelerde duş almış birisi bu yüzden bu kadar çok açıklamaya gerek yok gibi.
Moderasyona sözüm vardı, yoksa uğraşmazdım inan.

Süt benim her şeyim. Her zaman düzenli süt içerim diş fırçalamam dişler sağlıklı. Size de önerim süt ürünleri.
Bakteri öldürmek ile kalsiyumu bağdaştırıyor, yazık la

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…