Diyetisyen zorunlu değil, ben aşırı seçiciyim. Böyle normal kilomun bir 5-10 kilo üzerindeydim diyetisyene gittim. Aşırı seçici olduğum için sabah tost ara öğün 5-10 kuru yemiş öğlen döner veya tavuk hamburger ara öğün mandalina, akşamda pilav/makarna yanına protein et gibi şeyler tükettim, ayran içtim. Her hafta en az 1 kilo verdim ve kas değildi hiçbiri. Anlayacağın, diyetisyen her ne kadar iyi de olsa senin kilon yüksek ihtimal fazla yemek+ zararlı yemek olduğu için zararlı şeyleri azaltıp benim gibi yersen, bir de her gün en azından bir 20 dakika kardiyo falan yapsan verirsin, tabii sen seçici değilsin diyetisyene gitmen çok daha iyi olur. Fakat dediğim gibi, zorunlu değil. Tamamen senin motivasyonuna ve araştırıp doğru adımları uygulamana bağlı diyetisyene gitmeyeceksen.

Gitmekten çok gitmemeyi tercih ediyorum kendim Fast food ağzıma dahi sürmüyorum artık biraz daha olsa planlı besleneceğim yürüyüş ve az olsa da spor yapacağım ayrıca şekeri bırakacağım.

Gitmekten çok gitmemeyi tercih ediyorum kendim Fast food ağzıma dahi sürmüyorum artık biraz daha olsa planlı besleneceğim yürüyüş ve az olsa da spor yapacağım ayrıca şekeri bırakacağım.
Sakın bunları kendi başına yapma sağlığını perişan edebilirsin 🤪

Belki şekeri bırakmak senin anatomine (😃) falan terstir, uzman gözetimi şart baba zuhaha.

Kalbinin çarpmasının tek sebebi kilon olmayabilir. Lütfen doktora görün. Kendi kendine çıkarım yapma. 10 kilo fazlan olması seni aşırı sağlıksız yapmıyor. Kontrol ettir.

Kendi başına yapabileceğin bir şey olsa diyetisyenler hiç olmazdı, tabii kendinde yapabilirsin fakat hop diye olmuyor, ayrıca hiçbir şey bilmeden sadece arada bir kilona bakarak, bir de azıcık yürüyüş yapıp daha az yiyerek yapılan bir şey değil bu.

Kendi başına yapabileceğin bir şey olsa diyetisyenler hiç olmazdı, tabii kendinde yapabilirsin fakat hop diye olmuyor, ayrıca hiçbir şey bilmeden sadece arada bir kilona bakarak, bir de azıcık yürüyüş yapıp daha az yiyerek yapılan bir şey değil bu.

Nasıl yapılan bir şey peki? Zaten hop diye olmadığını biliyorum.