Evet, ben de aynı şekil öğrendim ve gitmesem tatlı yemeye devam edecektim hatta ölebilirdim bile.
Diyetisyen çok önemli o yüzden.
Tatlı yememen gerektiğini ve basit şekerin kan şekerini aniden zıplattığıın ve aç kaldığını, tekrardan yemek yeme hissinin geleceğini diyetisyenden öğreniyorsan o senin bir şey bilmezliğin. Aciz olmayın bu kadar, internet çağındasın temel makroların görevini, insülin hormonunu gayet kolay bir şekilde 2 saatte okuyarak öğrenebilirsin. Tatlı yememesi gerektiğini diyetisyenden öğrenen kişi benim bilgimi sorguluyor, git yemek yeme düzenini oturt önce başkasına bağlı olmadan. Bu kadar acziyeti kendine nasıl yakıştırdın merak ettim.
Ahahahhah çok komiksiniz gerçekten :D
Peki bu 13 yaşındaki çocuğun insülin direnci varsa, şekerli gıdalar tüketmeye devam edip ölürse o zaman o vicdan azabından nasıl kurtulacaksınız? Doğru, çekmezsiniz ki.
Siz cipsinizi ve kolanızı içerken forumda takılmaya devam edin. Daha fazla polemiğe girip kendimi aşağılamayacağım.
Şeker yememesi gerekiyor zaten, şeker yemesi gerektiğini kim söyledi sana. Şekerin hayatında çok az bir yer kaplaması gerekiyor, her gün obez gibi şeker mi yenir zaten.

Ben kola da cips de tüketmiyorum, bir bilgi birikimin yok bu konuda bence daha da konuşarak batma.

1. Çikolatayı hayatından çıkaramıyorsan BIM'deki Bueno %85 çikolata öneririm.
  2. Tost işini bırak bence. İçine ne var koyuyoruz ve beyaz ekmekte ekmeğin yarısı bile 300 kaloriyi filan bulabiliyor. Sucuk, salam, kaşar filanla 500-600 kaloriyi geçiyordur ve benim için mantıksız bir yiyecek.
  3. Sabah kahvaltını yumurta, peynir, zeytin, salata, domates içerikli bir kahvaltı öneririm.
  4. Öğünler arası saat çok yakın. Saat 10-11 gibi yediğin yemek daha sindirilmeden üzerine döner yiyorsun.
  5. Öğlen yemeği için döner şart değilse yoğurt+yulaf+ meyve karışımı öneririm. Lif de tüketmiş olacağın için bağırsakların için iyi olur.
  6. Akşam yemeğini yedikten sonra bir de gece kıyıntısı olarak yemek yemen aynı öğlen gibi sağlıksız. Meyve veya 1-2 tane hurma+ 1-2 tane kuru meyve yiyebilirsin. Salata da yiyebilirsin(yağ banyosu yaptırmadığın bir salata tabii)
  7. Yemeklerinden önce su içmeyi unutma.

Dostlar kavga etmeye gerek yok benim sorunuma cevap verin o yeter bana birbirinizle atışmanıza gerek yok ki ben zaten konumun mesajında diyetisyene gidemediğimi söylemiştim.
Gerek yok gitmene. Döner öğününü skiple. Şekeri de hayatından birkaç ay çıkar. Haftada 1 kiloya yakın kilo vermen sağlıklı sayılır.
Ayran, kefir, sade maden suyu gibi alışkanlıklar edinebilirsin. Benim tavsiyem yüksek yoğunluklu bir spor da aynı zamanda. Diyet listesi gibi sabit beslenerek hayatı kendine bu yaşta zehir etmene gerek yok.

Tatlı yememen gerektiğini ve basit şekerin kan şekerini aniden zıplattığıın ve aç kaldığını, tekrardan yemek yeme hissinin geleceğini diyetisyenden öğreniyorsan o senin bir şey bilmezliğin. aciz olmayın bu kadar, internet çağındasın temel makroların görevini, insülin hormonunu gayet kolay bir şekilde 2 saatte okuyarak öğrenebilirsin. Tatlı yememesi gerektiğini diyetisyenden öğrenen kişi benim bilgimi sorguluyor, git yemek yeme düzenini oturt önce başkasına bağlı olmadan. Bu kadar acziyeti kendine nasıl yakıştırdın merak ettim.

Şeker yememesi gerekiyor zaten, şeker yemesi gerektiğini kim söyledi sana. Şekerin hayatında çok az bir yer kaplaması gerekiyor, her gün obez gibi şeker mi yenir zaten.

Ben kola da cips de tüketmiyorum, bir bilgi birikimin yok bu konuda bence daha da konuşarak batma.

Daha da konuşursam seni batırırım fakat dediğim gibi, seninle polemiğe girmek kendimi aşağılamak bana göre.

Zaten konumun mesajında diyetisyene gidemediğimi söylemiştim.

Sen gidemediğini değil ailen gereksiz dediği için gitmediğini söyledin.
Utanıyorsan veya başka bir durum varsa git, utanma.
Gitmen senin için en iyisi. Olmayan hastalıklarını falan gösteriyor, senin için en iyi beslenmeyi seçiyor.

Gerek yok gitmene. Döner öğününü skiple. Şekeri de hayatından birkaç ay çıkar. Haftada 1 kiloya yakın kilo vermen sağlıklı sayılır.
Ayran, kefir, sade maden suyu gibi alışkanlıklar edinebilirsin. Benim tavsiyem yüksek yoğunluklu bir spor da aynı zamanda. Diyet listesi gibi sabit beslenerek hayatı kendine bu yaşta zehir etmene gerek yok.

Bu güzel yorumun için teşekkür ederim fakat döner öğününü skipleyemem çünkü yemeğimi 12.00 da yiyorum ve 17.00 da eve gelince annemin yaptığı yemeği yiyorum yani döner öğününü skiplemek yerine dönerden başka daha sağlıklı bir şey yesem daha iyi olmaz mı örneğin evden getirsem?

Daha da konuşursam seni batırırım fakat dediğim gibi, seninle polemiğe girmek kendimi aşağılamak bana göre.

Sen gidemediğini değil ailen gereksiz dediği için gitmediğini söyledin.
Utanıyorsan veya başka bir durum varsa git, utanma.
Gitmen senin için en iyisi. Olmayan hastalıklarını falan gösteriyor, senin için en iyi beslenmeyi seçiyor.
Özel bir durumum yok zaten diyetisyene gitsem diyeceği şey şekeri bırak ki zaten hedefim o birde liste vericek ona uy dicek başka bir şey diyeceğini sanmıyorum.

Hocam adamlar okulunu bitiriyor ne yapıp ne yapmayacaklarını onlar daha iyi bilir. Yapılacak şeyler belli diyorsunuz fakat gözetim altında yapılması daha iyi çünkü diyetisyen değerlere uygun beslenme planı hazırlayacaktır. Neyin iyi gelip neyin gelmeyeceğini iyi bilirler. Örneğin bende kendi başıma kalkışmıştım fakat sonradan diyetisyenimin önermesiyle doktora gittim ve insülin direncimin olduğunu öğrendik.
Ortalık kıçından bilgi sallayan doktor ve işinin ehli olmayan diyetisyen kaynadığı sürece okunulan okulu feyz almanın hiçbir gereği yok. Dünyanın en basit şeyi kalori açığı. Bunun için saymaya da gerek yok, 13 yaşındaki bir çocuk şekeri hayatından çıkarıp spor yaptığı sürece çok yüksek ihtimalle kilo verecek zaten. İnsülin direnci muhtemelen bu çocukta da var eğer çok şişmansa. İnsülin direnci sandığından çok çok daha yaygın bir şey, yenilemeyecek bir şey de değil fakat bu da diyetisyen ile öğrenilmesi gereken bir şey değil. Bu sağlık sorunu, işbilmez diyetisyenlerin işi değil yani, doktorların işi.

Bilgin yok.

Ortalık kıçından bilgi sallayan doktor ve işinin ehli olmayan diyetisyen kaynadığı sürece okunulan okulu feyz almanın hiçbir gereği yok. Dünyanın en basit şeyi kalori açığı. Bunun için saymaya da gerek yok, 13 yaşındaki bir çocuk şekeri hayatından çıkarıp spor yaptığı sürece çok yüksek ihtimalle kilo verecek zaten. İnsülin direnci muhtemelen bu çocukta da var eğer çok şişmansa. İnsülin direnci sandığından çok çok daha yaygın bir şey, yenilemeyecek bir şey de değil fakat bu da diyetisyen ile öğrenilmesi gereken bir şey değil. Bu sağlık sorunu, işbilmez diyetisyenlerin işi değil yani, doktorların işi.

Bilgin yok.

Çevremde doktor da var bilgiliside var kime sorsam diyor ki şekeri azalt ve kolayı bırak bir de meyve ye başka bir şey dediği yok diyetisyene gitsemde aynı şeyi diyecek bana.

Bu güzel yorumun için teşekkür ederim fakat döner öğününü skipleyemem çünkü yemeğimi 12.00 da yiyorum ve 17.00 da eve gelince annemin yaptığı yemeği yiyorum yani döner öğününü skiplemek yerine dönerden başka daha sağlıklı bir şey yesem daha iyi olmaz mı örneğin evden getirsem?
Tabiki de daha güzel olur, lifli tok tutan şeylere yönel madem. Yulaf olabilir, tadını beğenmem ben ama mesela tam buğday ekmeği alırsan, (beyaz ekmeğe göre daha liflidir, glisemiks indeksi daha azdır) içine yeşillik / az yağlı kaşar koyabilirsin, tavuk koyabilirsin ( bozulmamasına dikkat et). Ben tam buğday ekmeği + tavuk ile günde 200-300 gram tavuk yiyorum mesela.

Ama yiyerek kilo verilmeyeceğini asla unutma, nispeten az kalori alman gerekiyor ki kilo veresin. Bunun için çok aç kalmak ve kötü besin profili ile beslenmek zornuda değilsin. Güzel beslen, hareket et, fazla yeme zaten o yaşta muhtemelen verirsin. Bol şans.

Çevremde doktor da var bilgiliside var kime sorsam diyor ki şekeri azalt ve kolayı bırak bir de meyve ye başka bir şey dediği yok diyetisyene gitsemde aynı şeyi diyecek bana.
Evet zaten yapman gereken bu kadar basit aslında, çok hareket ediyor 10-15 yaş arasındaki erkekler.

Fazla meyve yemen de pek hoş bir şey değil ama basit şekerin yerini meyve ile doldurursan çok daha sağlıklı olur çünkü meyvelerde lif de var. Şekerli içecek içme dediğim gibi direkt, kefir / ayran / maden suyu çok daha sağlıklı.

@Deniz744, İnsülin direncini sen kendin de tespit edebilirsin arkadaşım senin ben asıl diyetisyene tapmanı anlayamadım, ve Türkiye dünyadaki en obez ülkeler arasında yer aldığına göre insülin direnci çocuklar arasında da yaygın. İnsülin direncini belirleyen faktör yaşın değil senin obez olup olmaman.

Ne bu diyetisyen nefreti? Diyetisyenler insülin direncini çok kolay tespit edebiliyor. Her diyetisyen işbilmez değil, 1 diyetisyen kötü diye hepsi kötü olmuyor :D
Tıpkı sen keko olduğun için diğer tüm insanların keko olmadığı gibi.
Öyle sek "bilgin yok" diye ağlamakla olmuyor bu işler, insülin direnci evet yaygın fakat 40-45 yaş arası erkekler veya 40 üstü kadınlar için. 13 yaşındaki bir çocuk için "yaygın" bir hastalık değil. Bilgin yoksa bu tarz konulara yazı yazma, veya foruma bir daha girme.
Gerçi cahile ne anlatsan yine de anlamaz ki, boşa konuşuyoruz.

Hayır aynı şeyi demeyecek, sana bir liste verecek ve bu listeye harfiyen uymanı söyleyecek, bu listeyi oluştururken de boy kilo yağ endeksine ve hastalıklarına göre oluşturacak.

Evet zaten yapman gereken bu kadar basit aslında, çok hareket ediyor 10-15 yaş arasındaki erkekler.

Fazla meyve yemen de pek hoş bir şey değil ama basit şekerin yerini meyve ile doldurursan çok daha sağlıklı olur çünkü meyvelerde lif de var. Şekerli içecek içme dediğim gibi direkt, kefir / ayran / maden suyu çok daha sağlıklı.

@Deniz744, insülin direncini sen kendin de tespit edebilirsin arkadaşım senin ben asıl diyetisyene tapmanı anlayamadım, ve Türkiye dünyadaki en obez ülkeler arasında yer aldığına göre insülin direnci çocuklar arasında da yaygın. İnsülin direncini belirleyen faktör yaşın değil senin obez olup olmaman.

Size bir örnek vereyim az önce aileme sordum bunu benim abim eskiden aşırı kiloluymuş bildiğiniz turşu fıçısı gibi bir şeymiş annem bana hamile kalınca abim anneme ev işlerinde yardım etmiş şekeri bırakmış biraz da yürümüş incecik olmuş o sıralardada abim zaten benimle aynı yaştaymış diyetisyene pek gerek olduğunu sanmıyorum.