Shadow Defender ve Deep Freeze varken keylogger kurmak sağlam cesaret ister, normal öğrencinin falan yapabileceği bir şey değil. Devletin kurumunun da yapma ihtimali ne kadar?

Alınabilecek, almak zorunda olduğun bir risk. Muhtemelen biliyorsundur ama yine de atayım:

Bahsettiğiniz programı (çalışma mantığına kadar) biliyorum. Ancak bu yazılımı kuran kişinin bile art niyetli olmadığını nereden bileceğiz? Devlete ait bir cihaz güvenilir olduğu anlamına gelmez. Kaldı ki E-Devlet verilerimiz de devlete ait sunucularda dolaşıyordu. Şimdi maşallahı var mış öyle duydum.

Ben ortak hiçbir cihazda önemli hesap bilgilerinizi girmenizi tavsiye etmiyorum. Son kararı konu sahibi verir.

@Hasan Merkit, olayları çarpıtıyorsun :) E-Devlet verilerini devlet vermedi, rezil güvenlik önlemleri sağ olsun çalındı. Burada güvenlik önlemi özel bir şirket tarafından sağlanıyor. Yazılımı kuran kişi art niyetli olabilir tabi, ben tamamen güvenli demiyorum ama bunun ihtimali ne kadar?

Elinde kendi bilgisayarın yoksa alınabilecek ve alman gereken bir risk. Duruma göre analiz etmek lazım.

Elinde kendi bilgisayarın yoksa alınabilecek ve alman gereken bir risk. Duruma göre analiz etmek lazım.

PDF dosyalarını falan saklamak. USB bellek pek tarzım değil. Belki de yanlış düşünüyorum, bilemem.
İkincil bir hesap açma fikri? (Google bunu yasaklamıyor.)

@Hasan Merkit, olayları çarpıtıyorsun :) E-Devlet verilerini devlet vermedi, rezil güvenlik önlemleri sağ olsun çalındı. Burada güvenlik önlemi özel bir şirket tarafından sağlanıyor. Yazılımı kuran kişi art niyetli olabilir tabi, ben tamamen güvenli demiyorum ama bunun ihtimali ne kadar?

"Özel şirket art niyetli olmaz." diye bir kural yok. Daha bu yıl bir firmada bu konuda kaos çıktığını gördüm.

Zaten ihtimal vermediğiniz yerden vururlar. Beklediğiniz yerden değil.

Merhaba,

Kütüphanede bilgisayara girmek istiyorum ama korkuyorum çalınacak diye. Shadow Defender var ve program açacak olduğum zaman yönetici izni istiyor. Masaüstünden bile bir şey silecek olduğumda da yönetici izni istiyor. Böyle yere Google hesabımı girmemde sakınca var mı? Google hesabım benim için önemli. Başka hesaplarımı da girerim, belli olmaz. Yorumu size bırakıyorum.

İyi Sosyaller.
Risk, hiç gerek yok.

Yani büyük bir iş yapmıyorsanız Google hesabınızda yapın gitsin, kuran kişinin keylogger koyma olasılığı çok düşük. 2 yıldır, aralıksız, her gün binbir kütüphaneye gittim ve kötü hizmet veren kütüphaneler dışında geneli devlet çalışanına yaptırıyor bunları. Zaten keylogger olan bilgisayarlar belli oluyor, öğrenciler açığa çıkartıyor illaki. Ama içiniz rahat etmezse üstte denildiği gibi 2. hesap açıp da yapın. Büyük bir risk değil ama en güvenlisi için 2. hesap veya 2 faktörlü doğrulama en iyisi. Shadow Defender da gayet sıkı program bu arada, .exe dosyası çalıştırmama bile izin vermiyor benim gittiğim kütüphanede.