Aslında yaptıkları çok açık. Sizin olayı THH'ye taşımanızı bekliyorlar. Nasılsa THH' nin sonuca varması aylar sürüyor. Bu süreçte enflasyon yüzünden ya ürüne zam geliyor ya da paranız değer kaybediyor. Amaçları da bu şekilde sizi iadeden vazgeçirmek. Bana yine de çok saçma geliyor yaptıkları. İşin sonunda haksız çıkan yine onlar oluyor neticede. Böylece kendi adlarını kötülemiş oluyorlar. Şahsen ben İtopya ile yaşadığım sorun sonrası bir daha yüzlerine bakmadım ki İtopya'dan ilk alışverişimdi, son olarak kalacak. Böyle yapa yapa kendilerine müşteri kaybettiriyorlar.Türkiye'de böyle tüketici düşmanı politikalar izleyen firmalar olduğu sürece bunlara dürüst davranmamak gerekiyor. Sen ne kadar dürüst olursan onlar da seni o kadar mağdur etme çabası içerisine giriyorlar çünkü. Amazon dışındaki her sitede bu tarz şeyler yaşamışlığım var. Kanunen hakkın olmasına rağmen seni uğraştırmak ve ürünü değiştirmemek için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar.
Detaylar
Kim cevapladı?Firmaların mevzuata aykırı politikalarının resmiyette herhangi bir hükmü yok. Maalesef herkes kendisini düşünüyor. Bu tarz politikalar tüketiciyi yıldırmayı da amaçlıyor. 10 tüketiciden kaç tanesi THH ile uğraşmak istemezse kârdır olarak bakılıyor muhtemelen.Üründe bizden kaynaklı bir hasar vesaire olmadığı sürece kanun çok açık ve net olmasına rağmen firmalar bunu bile bile neden kendi sayfalarında kanundan farklı koşullar yazıyor veya neden iade ile uğraştırıyorlar bizi ?
Örneğin geçen senelerde İtopya üzerinden bir monitör almıştım ve iade koşullarını okumuştum. Maddelerin birinde kutusu hasarlı ürünler iade alınmaz yazıyordu. Bende bu sebeple ürün elime ulaşınca kutusuna dikkat ettim. Kutusunda hasar vardı bu sebeple kurye arkadaşa alamayacağımı belirtince geri almadı. Sonra ürünü açınca ambalajların vesaire eksik olduğunu öğrendim. Ürün üzerinde çizikler vardı. Sonradan cihazın serviste onarım gördüğünü falan öğrendim seri numarasından sorgulayınca. İade etmek istediğimde kutusunda hasar olduğu için alamayız demeye başladılar ancak kutudaki hasarı geçtim sıfır aldığım ürün ikinci el ve onarım görmüştü. Sonra başka bir temsilciye bağlanınca ona kutudan bahsetmeyerek şikayetimle bir ürünü geri yolladım. İadenin onaylanması 1 ayı geçti paranın hesabıma yatması ise 1 haftayı geçti. Amazondan bir ürün iade ettiğimde iadem 2 gün içinde onaylanıp para hesaba hemen yatıyorken diğer firmaların kanunun açık ve net olmasına rağmen bunu bile bile neden bizleri uğraştırdığını anlayamıyorum.
ddakbrother 24
Uzman
Adı kötülense dahi devlet tarafından bir yaptırımı yok ne yazık ki. Mağdur edilen müşterileri korumak adına bir atılım yapılsa devlet nezdinde, hepsi mum gibi özür mesajları atarak hataları telafi etmek için kırk takla atarlardı. Benim zoruma giden asıl kısım bunu kendi milletine yapan sözde milli markalarımız ve şirketlerimiz. Gavur muamelesi görüyoruz memlekette.Aslında yaptıkları çok açık. Sizin olayı THH'ye taşımanızı bekliyorlar. Nasılsa THH' nin sonuca varması aylar sürüyor. Bu süreçte enflasyon yüzünden ya ürüne zam geliyor ya da paranız değer kaybediyor. Amaçları da bu şekilde sizi iadeden vazgeçirmek. Bana yine de çok saçma geliyor yaptıkları. İşin sonunda haksız çıkan yine onlar oluyor neticede. Böylece kendi adlarını kötülemiş oluyorlar. Şahsen ben İtopya ile yaşadığım sorun sonrası bir daha yüzlerine bakmadım ki İtopya'dan ilk alışverişimdi, son olarak kalacak. Böyle yapa yapa kendilerine müşteri kaybettiriyorlar.
Ben İtopya ile uğraşırken aynı zamanda da Vatan'da da sorun yaşamıştım. Bu sebeple artık bir ürün alırken nereden alacağım konusunda çok düşünüyorum. Amazon üzerinde ki başka satıcılardan alırken bile şüphe ediyorum.Firmaların mevzuata aykırı politikalarının resmiyette herhangi bir hükmü yok. Maalesef herkes kendisini düşünüyor. Bu tarz politikalar tüketiciyi yıldırmayı da amaçlıyor. 10 tüketiciden kaç tanesi THH ile uğraşmak istemezse kârdır olarak bakılıyor muhtemelen.
Hele ki böyle kafasına göre firma açıp satış yapanlar yok mu. Ekran kartı alacağım dönem satıcılara bakıyordum, adamlar piyasayı bilmiyor çok belli gidip sattığı karta eder fiyatının 20-30 bin yukarısını yazmış. Bu satıcı kim deyip bir bakıyorum aynı zamanda çocuk oyuncağı terlik falan satıyor. Böyle olmaması gerekiyor. Her satıcının kendi alanı olmalı. Kim eline ne geçerse ucuzken onu pahalıya satar olmuş artık.Adı kötülense dahi devlet tarafından bir yaptırımı yok ne yazık ki. Mağdur edilen müşterileri korumak adına bir atılım yapılsa devlet nezdinde, hepsi mum gibi özür mesajları atarak hataları telafi etmek için kırk takla atarlardı. Benim zoruma giden asıl kısım bunu kendi milletine yapan sözde milli markalarımız ve şirketlerimiz. Gavur muamelesi görüyoruz memlekette.
ddakbrother 24
Uzman
Ne yazık ki burada devletin getireceği kısıtlamalar ve engeller dışında bunları durduracak kimse yok.Ben İtopya ile uğraşırken aynı zamanda da Vatan'da da sorun yaşamıştım. Bu sebeple artık bir ürün alırken nereden alacağım konusunda çok düşünüyorum. Amazon üzerinde ki başka satıcılardan alırken bile şüphe ediyorum.
Hele ki böyle kafasına göre firma açıp satış yapanlar yok mu. Ekran kartı alacağım dönem satıcılara bakıyordum, adamlar piyasayı bilmiyor çok belli gidip sattığı karta eder fiyatının 20-30 bin yukarısını yazmış. Bu satıcı kim deyip bir bakıyorum aynı zamanda çocuk oyuncağı terlik falan satıyor. Böyle olmaması gerekiyor. Her satıcının kendi alanı olmalı. Kim eline ne geçerse ucuzken onu pahalıya satar olmuş artık.
Hayır satın almayalım fiyat düşsün satıcı görsün gününü demek de çok saçma geliyor. Bir şeye ihtiyacım varsa mecburen onu bir şekilde bir yerden temin etmek zorunda kalıyorum çünkü.Ben İtopya ile uğraşırken aynı zamanda da Vatan'da da sorun yaşamıştım. Bu sebeple artık bir ürün alırken nereden alacağım konusunda çok düşünüyorum. Amazon üzerinde ki başka satıcılardan alırken bile şüphe ediyorum.
Hele ki böyle kafasına göre firma açıp satış yapanlar yok mu. Ekran kartı alacağım dönem satıcılara bakıyordum, adamlar piyasayı bilmiyor çok belli gidip sattığı karta eder fiyatının 20-30 bin yukarısını yazmış. Bu satıcı kim deyip bir bakıyorum aynı zamanda çocuk oyuncağı terlik falan satıyor. Böyle olmaması gerekiyor. Her satıcının kendi alanı olmalı. Kim eline ne geçerse ucuzken onu pahalıya satar olmuş artık.
Aynen öyle ekran kartını yükseltmem gerekiyordu, sonradan zam haberleri çıkınca mecbur almak zorunda kaldım. Almayalım satamayınca düşürürler desek bile onlar düşürmemekten vaz geçmiyor. Bu sefer olan bize oluyor bekledikçe her şey zamlanıyor. MediaMarkt, Vatan, Amazon'un kendisi dışındaki satıcılara bu konuda bir denetim gelmesi gerekiyor bence. Gerek satılan ürünlerin mantıklı bir kategori içinde olması gerek fiyat denetimi konusunda. Adamlar borsa yönetir gibi ürün satıyor. Ucuzken yakaladığı her türlü ürünü pahalıdan satıyor.Ne yazık ki burada devletin getireceği kısıtlamalar ve engeller dışında bunları durduracak kimse yok.
Hayır satın almayalım fiyat düşsün satıcı görsün gününü demek de çok saçma geliyor. Bir şeye ihtiyacım varsa mecburen onu bir şekilde bir yerden temin etmek zorunda kalıyorum çünkü.
anilx 6
Yetkin
Kutunun dışında naylon ve ayrıca güvenlik bandrolü gibi bir şey yoktu; sadece kutu içeriğinde olan radyatör ve pompaya naylon geçirilmiş, o kadar. Büyük ihtimal bu kutular böyle geliyor. Ürüne zarar vermedim; çizik, darbe, yırtık benzeri hiçbir şey yok. Zaten göndermeden önce tekrar fotoğraflayıp göndereceğim.
Hepsiburada, Trendyol, Amazon, N11 dışından kendi sitelerinden aldıysan her türlü oyunu oynayabilirler, her şeye hazırlıklı ol bu ülkede firmalar Ali kıran baş kesen.