Kutusu açılmış ve montajlanmış üründe 14 günlük cayma hakkı devam eder mi?

Aslında yaptıkları çok açık. Sizin olayı THH'ye taşımanızı bekliyorlar. Nasılsa THH' nin sonuca varması aylar sürüyor. Bu süreçte enflasyon yüzünden ya ürüne zam geliyor ya da paranız değer kaybediyor. Amaçları da bu şekilde sizi iadeden vazgeçirmek. Bana yine de çok saçma geliyor yaptıkları. İşin sonunda haksız çıkan yine onlar oluyor neticede. Böylece kendi adlarını kötülemiş oluyorlar. Şahsen ben İtopya ile yaşadığım sorun sonrası bir daha yüzlerine bakmadım ki İtopya'dan ilk alışverişimdi, son olarak kalacak. Böyle yapa yapa kendilerine müşteri kaybettiriyorlar.

Firmaların mevzuata aykırı politikalarının resmiyette herhangi bir hükmü yok. Maalesef herkes kendisini düşünüyor. Bu tarz politikalar tüketiciyi yıldırmayı da amaçlıyor. 10 tüketiciden kaç tanesi THH ile uğraşmak istemezse kârdır olarak bakılıyor muhtemelen.

Adı kötülense dahi devlet tarafından bir yaptırımı yok ne yazık ki. Mağdur edilen müşterileri korumak adına bir atılım yapılsa devlet nezdinde, hepsi mum gibi özür mesajları atarak hataları telafi etmek için kırk takla atarlardı. Benim zoruma giden asıl kısım bunu kendi milletine yapan sözde milli markalarımız ve şirketlerimiz. Gavur muamelesi görüyoruz memlekette.

Ben İtopya ile uğraşırken aynı zamanda da Vatan'da da sorun yaşamıştım. Bu sebeple artık bir ürün alırken nereden alacağım konusunda çok düşünüyorum. Amazon üzerinde ki başka satıcılardan alırken bile şüphe ediyorum.

Hele ki böyle kafasına göre firma açıp satış yapanlar yok mu. Ekran kartı alacağım dönem satıcılara bakıyordum, adamlar piyasayı bilmiyor çok belli gidip sattığı karta eder fiyatının 20-30 bin yukarısını yazmış. Bu satıcı kim deyip bir bakıyorum aynı zamanda çocuk oyuncağı terlik falan satıyor. Böyle olmaması gerekiyor. Her satıcının kendi alanı olmalı. Kim eline ne geçerse ucuzken onu pahalıya satar olmuş artık.

Ne yazık ki burada devletin getireceği kısıtlamalar ve engeller dışında bunları durduracak kimse yok.

Hayır satın almayalım fiyat düşsün satıcı görsün gününü demek de çok saçma geliyor. Bir şeye ihtiyacım varsa mecburen onu bir şekilde bir yerden temin etmek zorunda kalıyorum çünkü.

Aynen öyle ekran kartını yükseltmem gerekiyordu, sonradan zam haberleri çıkınca mecbur almak zorunda kaldım. Almayalım satamayınca düşürürler desek bile onlar düşürmemekten vaz geçmiyor. Bu sefer olan bize oluyor bekledikçe her şey zamlanıyor. MediaMarkt, Vatan, Amazon'un kendisi dışındaki satıcılara bu konuda bir denetim gelmesi gerekiyor bence. Gerek satılan ürünlerin mantıklı bir kategori içinde olması gerek fiyat denetimi konusunda. Adamlar borsa yönetir gibi ürün satıyor. Ucuzken yakaladığı her türlü ürünü pahalıdan satıyor.

Hepsiburada, Trendyol, Amazon, N11 dışından kendi sitelerinden aldıysan her türlü oyunu oynayabilirler, her şeye hazırlıklı ol bu ülkede firmalar Ali kıran baş kesen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…