Hangisini seçerdiniz?

• Oy verenlerin toplamı
    44
Irkçılık yapmıyorum, sadece açıkladım. Faşistlik seviyesinde herhangi bir şeye bağlanan ve kadınların nefes almasına bile karşı olan herkese karşıyım. Belirli ülkelerde okula bile gidemiyorlar, konuşmaları yasak ve az önce de prezervatif yasağını gördüm. Türkiye yeterince Avrupa kültüründen etkilendi diye henüz pek bir sorun yok ama tepki göstermezsek Afganistan gibi olur. Diğer taraftan, Kuzey Kore de ayrı bir seviyede. İki ülkede de 10 dakika geçirmek istemezsiniz.
Dostum burada sorun Afganistan'da, fakat sen Müslüman olmalarına bağlıyorsun. Ben gelipte Afganistan iyi, şu iyi, bu kötü demedim. Ben kendi öznel fikrimi belirtmiyorum. Yanlışınızı düzeltip, gerçek olan bir şeyi söyleyerek Afganların Arap olmadığını söyledim. "O zaman direkt o bölgenin insanına nefretim var" diyip kapatabilirsiniz. Siz geldiniz Arap olmasalarda Müslümanlar dediniz. Bende Türk halkı da Müslüman, onlara da mı düşmansınız dedim.
"Arap olmasalar da Müslümanlar" buradan ne anlayabilirim?

Dostum, burada sorun Afganistan'da, fakat sen Müslüman olmalarına bağlıyorsun.
Sorun, aşırıya kaçmaları. Hepsini bağlayan nokta da din ve dolaylı olarak da eğitim eksikliği. Kimseye karışmazsalar gidip patlıcana bile tapabilirler ve beni ilgilendirmez. Kadınların konuşmasına yasak getirecek kadar kitap fanı olursalar ve ekstrasına kadar giderseler orada bir sorun vardır. Müslümanlıkla yönetilen ülkeler korkunç oluyor ve hepsinin yönetimine karşıyım. Normal davranan insanlar ile sorunum yok ve birçok Müslüman arkadaşım da var. Sadece kendilerine tutmaları gerekiyor.
Yanlışınızı düzeltip, gerçek olan bir şeyi söyleyerek Afganların Arap olmadığını söyledim.
Ben zaten Arap demedim. O yoruma ek bir yorumda bulundum. Müslüman olup kadınları kısıtlama noktasında ortak olmaları, sevmemek için bir sebep. İnsanlar ırk olarak Arap olmayanları bile Müslümanlar diye Arap olarak çağırıyor. Düşünceleri hep benzer.
Ben de Türk halkı da Müslüman, onlara da mı düşmansınız dedim.
Halka değil, düşünceye karşıyım. “Kadın konuşamaz, başını kapatmak zorunda, okula gidemez, eşinin malıdır, çocuk aldıramaz, korunamaz.” diyen kim varsa benim için teröristle aynı seviyede.

Dostum burada sorun Afganistan'da, fakat sen Müslüman olmalarına bağlıyorsun. Ben gelipte Afganistan iyi, şu iyi, bu kötü demedim. Ben kendi öznel fikrimi belirtmiyorum. Yanlışınızı düzeltip, gerçek olan bir şeyi söyleyerek Afganların Arap olmadığını söyledim. "O zaman direkt o bölgenin insanına nefretim var" diyip kapatabilirsiniz. Siz geldiniz Arap olmasalarda Müslümanlar dediniz. Bende Türk halkı da Müslüman, onlara da mı düşmansınız dedim.

"Arap olmasalar da Müslümanlar" buradan ne anlayabilirim?
Sorun, aşırıya kaçmaları. Kimseye karışmazsalar gidip patlıcana bile tapabilirler ve beni ilgilendirmez. Kadınların konuşmasına yasak getirecek kadar kitap fanı olursalar ve ekstrasına kadar giderseler orada bir sorun vardır. Müslümanlıkla yönetilen ülkeler korkunç oluyor ve hepsinin yönetimine karşıyım. Normal davranan insanlar ile sorunum yok ve birçok Müslüman arkadaşım da var. Sadece kendilerine tutmaları gerekiyor.

Ben zaten Arap demedim. O yoruma ek bir yorumda bulundum. Müslüman olup kadınları kısıtlama noktasında ortak olmaları, sevmemek için bir sebep. İnsanlar ırk olarak Arap olmayanları bile Müslümanlar diye Arap olarak çağırıyor. Düşünceleri hep benzer.

Halka değil, düşünceye karşıyım. “Kadın konuşamaz, başını kapatmak zorunda, okula gidemez, eşinin malıdır, çocuk aldıramaz, korunamaz.” diyen kim varsa benim için teröristle aynı seviyede.
Benim yerimede konuştuğun için teşekkürler :D Anlatmaya üşenmiştim.

Benim yerime de konuştuğun için teşekkürler :D Anlatmaya üşenmiştim.
Rica ederim. :)

Reddit’te Suudi Arabistan’da ya da Afganistan gibi ülkelerde yaşayan ve hayatlarından bahseden kadınlar oluyor. Çoğu okula gidemiyor ve çocuk doğurmak zorunda kalıyor. Kaçmak için her yolu arıyorlar ama pasaport, vize ve para sorunları var. Tek de yolculuk edemiyorlar. Ben şimdi şuna neden olan faşistleri neden seveyim ki? Son nefesime kadar karşı gelirim. Her seferinde aşırı ya da radikal Müslüman diye belirtsem belki daha doğru olur ama bazen tam olarak yazmaya üşeniyorum. :D

Rica ederim. :)

Reddit’te Suudi Arabistan’da ya da Afganistan gibi ülkelerde yaşayan ve hayatlarından bahseden kadınlar oluyor. Çoğu okula gidemiyor ve çocuk doğurmak zorunda kalıyor. Kaçmak için her yolu arıyorlar ama pasaport, vize ve para sorunları var. Tek de yolculuk edemiyorlar. Ben şimdi şuna neden olan faşistleri neden seveyim ki? Son nefesime kadar karşı gelirim. Her seferinde aşırı ya da radikal Müslüman diye belirtsem belki daha doğru olur ama bazen tam olarak yazmaya üşeniyorum. :D
Konunun geldiği yere bak. Oysa kimse afganlara arap dememişti. Araplara, afganlar üzerinden sallayarak şaka yapmıştım. Aslında az önce Dave Chappelle izlemeseydim konu buraya gelmeyecekti.

Araplara, Afganlar üzerinden sallayarak şaka yapmıştım.
Artık Afgan demek daha kötü sanırım. Arapların dinini, onlardan daha fanatik şekilde uyguluyorlar. Konuşma yasağını geçmek çok zor. Kuzey Kore’de en azından kadın sesi yasak değil. Şu iki ülkeden birinde olsaydım evlenmezdim, çocuk yapmazdım ve herkesten uzak dururdum. 🤣