shabbaros

Başarılı
Arkadaşlar merhab. A ben KYK yurdunda misafir öğrenci olarak kalıyorum, dolayısı ile akşam yemeği ve kahvaltı (sahur) ücretli oluyor, yaklaşık 160TL. Ben de bunun yerine bir tost makinesı alıp sabahları tost akşamları da 40 50 TL ile yemek yerim diye düşünüyorum. 1 ayda sadece yurt yemeğine 5.000 TL ödedim artık zoruma gidiyor. Bugün Türkiye geneli zam gelmiş daha da sinir oldum. Artık odada kendim yapmaya deneyeceğim yemeğimi. Önerileriniz nedir?

Kasaptan tavuk alabilirsin. Yarım kilo kemiksiz göğüs 70 TL falan. Yanına pilavla harika gider. Hem tok tutar, hem enerjik olursun hem de sağlıklı beslenmiş olursun.

Sağlıklı beslenmek çok da mümkün değil. Bir tost makinesi alsan da yapabileceğin şeyler yine kısıtlı olacak ve bu tür besinler de sürekli yendikçe pek bir sağlığı kalmıyor. Sağlıklı beslenmeden çok amacına uyacak şekilde ucuz bir şekilde karnını doyurmaya yarayabilir daha çok. Fiyatlar da gerçekten çok çok yükselmiş. Birkaç yıl evvel senelik 6-12 arası kalabileceğin özel yurtlar vardı İstanbul'da.

Bunları boşverin hocam tek seçenek var. Yakınınızdaki Cemevlerine gidin ve oradan bedava Kuzu eti ve pilav yanına da ayran yersiniz. Tatlı da bedava 1 adet tulumba.

Yurt içerisinde kendi başına sağlıklı nasıl beslenebilirsin ki? Yanlış anlaşılmasın ama özellikle ekonomi ve yurt kuralları vs. bu durumdayken bence zor. @3881 hocanın dediği gibi belediye tesislerine ya da derneklere gidersen daha uygun olabilir.

Ramazan ayı gelmişken iftar yemeği dağıtanlar oluyor, ona da bakabilirsin.

Yurt içerisinde kendi başına sağlıklı nasıl beslenebilirsin ki? Yanlış anlaşılmasın ama özellikle ekonomi ve yurt kuralları vs. bu durumdayken bence zor. @3881 hocanın dediği gibi belediye tesislerine ya da derneklere gidersen daha uygun olabilir.
İstanbul’da iftar menüsü 40 TL diye bir haber gördüm. Oradan aklıma geldi benim de 😀. Gördüğüm menüye göre çok iyi fiyat.

İstanbul’da iftar menüsü 40 TL diye bir haber gördüm. Oradan aklıma geldi benim de 😀. Gördüğüm menüye göre çok iyi fiyat.

Sabit fiyatına göre her akşam 30 gün gitsen 1200 TL yapıyor, güzel fiyat gerçekten. Bu menünün yanına uygun fiyata sahur menüsü varsa daha da güzel olur.