Render alacak işlemlerde yapacaksanız 9700X her iki işine görür fakat 7800X3D daha çok sürekli oyun oynayacaksınız tercih edilebilir.

Render alacak işlemlerde yapacaksanız 9700X her iki işine görür fakat 7800X3D daha çok sürekli oyun oynayacaksınız tercih edilebilir.

Bana şu "sürekli oyun oynayacaksınız" kısmını açabilir misin? Aradaki fiyat farkına değecek ne var mesela? Net konuş rica ediyorum, veri sun, belge sun, önüme bir şeyler koy. Sürekli oyun oynamaktan kastın nedir? Neden 7800X3D almalıyım?

Bana şu "sürekli oyun oynayacaksınız" kısmını açabilir misin? Aradaki fiyat farkına değecek ne var mesela? Net konuş rica ediyorum, veri sun, belge sun, önüme bir şeyler koy. Sürekli oyun oynamaktan kastın nedir? Neden 7800X3D almalıyım?

L3 Önbellek RAM gibi şeyleri rahatlatır, daha uzun süre kullanmanı sağlar.
Daha az yorularak daha fazla FPS veriyor, yani bilgisayarı genel olarak oyun için özelliklede CS ve Valorant gibi oyunlar için kullanacaksan 7800X3D al.

Daha az efor vererek daha fazla FPS alıyor, yok benim param cebimde kalsın yeterli FPS alayım diyorsan 9700X al geç, biraz daha fazla kullanmasına rağmen benzer FPS değerlerini veriyor.

Birisi Genel kullanım / render için, diğeri genel olarak oyun için.

Senin degil arkadasin anlamadigi bir yer var. Ben olsam 9700X alirdim oyunlarda da performansi gayet iyi idi gordugum testlerde.

Kafalarına göre konuşuyorlar anlamıyorum. Render'da 7800X3D daha iyi diyorlar, testleri açıyorum bakıyorum 9700X fark atmış. Oyunda daha iyi diyorlar performanslar kafa kafaya maksimum 5 FPS oynuyor. Hangisi daha pahalıysa o iyidir algısına girmişler, önüme bir şey koymadan 7800X3D daha iyi diyorlar. Ağzı olanın konuştuğu kimsenin bir şey bilmediği bir toplum işte.

Kafanız mı güzel? Nasıl L3 dışında pek fark yok diyorsunuz? L1'i görmüyor musunuz? İsterseniz diğeri 256 MB olsun. 512 KB vs 640 KB L1 varken 640 KB alır.

L3 hiçbir şey. Tabii ki gecikme farkı var ama L1 farkı varken hiçbir şey. Aktarma hızı olarak Memtest ekran görüntüleri bulabilirsiniz.

Derken ekran görüntüsü arayınca gerçek karşıma çıktı. AMD yine dolandırıcılık yapıp çekirdek başına olanı değil toplam değeri söylemiş. Çünkü neden olmasın. Çünkü müşteriler aptal.
Ben de teknoloji gelişmiş diye sevinmiştim.

Yine de birisi benim dandik 7. nesil Intel işlemcim gibi 64 KB ve diğeri 80 KB. Hem nesil farkından mıdır bilmiyorum ama L3 daha hızlı gibi. Gecikmesi de daha kötü değildir. L1 ve L2 cache miss'ten sonra çok bir esprisi kalmıyor zaten.

1741015656530.webp

1741015625136.webp

Oyun bilgisayarı demişsin, rekabetçi oyunlar oynayacağını varsayarsak 7800X3D denilebilir. Fakat diğer seçenek 9700X daha güncel bir işlemci render konusunda da daha iyi bir konumda, kendi adıma konuşacak olursam tercihim 9700X olurdu 32MB L3 önbelleği ile gayet tatminkar bir performans sunacaktır.

Oyundan oyuna çok fark ediyor bu kesin bir şey diyemeyiz ama x3D'lerin gücü çok daha fazla. RAM'e erişim hızı 50-70 ns arasında değişirlen L3'e erişim hızı 10-15ns arasında. Zen4 için konuşursak Zen4x3D'lerinin mimarisi ve ısı transferi farklı olduğu için x3D olmayan CPU'lara çoklu çekirdekte yetişemıyordu ama Zen5'te bu durum değişti. 9700X ve 9800x3D'nin farkı yok. Ekran kartın çok güçlü olmadığı sürece x3D almanın pek bir faydası yok, bazı oyunlarda gene faydası çok oluyor ama bu kullanıcıya bağlı.

Kafalarına göre konuşuyorlar anlamıyorum. Render'da 7800X3D daha iyi diyorlar, testleri açıyorum bakıyorum 9700X fark atmış. Oyunda daha iyi diyorlar performanslar kafa kafaya maksimum 5 FPS oynuyor. Hangisi daha pahalıysa o iyidir algısına girmişler, önüme bir şey koymadan 7800X3D daha iyi diyorlar. Ağzı olanın konuştuğu kimsenin bir şey bilmediği bir toplum işte.
Kanayan yaramiz.