Lada Niva alınır mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Shuichi Tatsuo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 148
  • Etiketler Etiketler
    lada
Bütçe
250.000-350.000 TL
Naçizane tavsiyemdir benzin araç düşünüp benzin ile kullanamayacaksanız benzin araçlardan vazgeçin...

Bunu söylemekteki sebep nedir? Şunu bir açığa kavuşturalım ülkemizde dizel pahalı, benzin de pahalı. Zaten benzin araç düşünüp benzinle kullanamayacaksam, dizeli de kullanamam ki dizel araçlardan hazetmiyorum.

42/45lt benzin deposu varmış, 45Lt'den hesap edersek Lt'si 70₺'den 3150₺ yakıt masrafım olur. Bu yakıtla da 10/12lt tüketimle 400/410km yol gider. 450km gitse bile km başına 7TL bir yakıt masrafım olur.

60lt takacak olsam da 45lt bir LPG tankından hesap yalaım. LPG'nin litresini 32₺'den alsam yuvarladım 1500₺ yakıt masrafım olur. Aynı 11/13lt tüketimi olsa 350/370km kadar yol yapar aşağı yukarı. Burada da km başına 4, 2₺ yakıta eş değer olur.

Her ay 1000km yol yaptığımı düşünelim benzinde 7000₺ yakıt masrafım olacak, LPG'de ise yuvarlak 4500₺ yakıt masrafım olacak. 7000₺ LPG attığım vakitte 1500km kadar bir menzilim olmuş olacak.

Hani motor yorulur, LPG motoru öldürüyor, performansı düşürüyor gibi şeylerde yok. 12 senedir aracımızda LPG kullanıyoruz herhangi bir sorun yok. Keza bu araçlar da senelerdir LPG ile kullanılan araçlar olduğundan dolayı motorlarının LPG ile uyumluluğu ne kadar sorgulanır değişir.

Tabii ki de vakti gelince bu motor açılacak subapları vb. yıpranan aksamları değişecek. Ayrıca Türkiye'de yaşıyoruz daha uyguna kullanabilmek varken neden kendimi zorlayayım ki? Geçen gün aracımıza 1 depo gaz attık 900₺ tuttu 4lt kadar benzin attık 320₺ gibi bir ücret ödedik. Aradaki fiyat farkı ciddi bir rakam.

Zaten bu şekillendirme motor/mekanik ve yürüyeninde masraf çıkmaması durumunda. Zaten onlarda bir masraf çıkarsa öncelik motor mekanik yürüyen ve alt kısım. Gerisini yavaş yavaş yaparız.

E hanımın istediği görsel modifiyeleri burada saymıyorum tabii ki de.

Lastikleri de ilk başta işimi görüyorsa pek ellemem ancak bütçeyi toparladığımda çok yormadan güzel bir a/t lastik takımı almayı düşünüyorum.

Lastikleri de ilk başta işimi görüyorsa pek ellemem ancak bütçeyi toparladığımda çok yormadan güzel bir a/t lastik takımı almayı düşünüyorum.
Önceliğiniz güvenlik olsun. Bu arabada can taşıyacaksınız. Fren, lastik üst düzeyde olsun. Arabanın alt takımını güzelce yaptırın, çürükleri de yaptıracağınızı söylemişsiniz ama lastik, bir arabada en önemli konudur. Diğeri ise frenlerin hayırlı olmasını dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…