Yer
Amasya, Türkiye
1993 Lada Samara 1.5 karbüratörlü araca sahibim. Geri viteste çok rahat hareket sağlarken 1. viteste düz yoldayken sanki dik bir yokuşu çıkıyormuş gibi zorlanarak kalkış yapıyor. Aynı şekilde 20 km/h hızdayken 2. viteste de boğulma yaşanıyor. Onun haricinde arabanın gidişinde sorun yok.

LPG'de kullanıyorum, ayarı normal.

Ben debriyaj veya şanzımandan şüpheleniyorum ancak emin değilim. Sanayiye gitmeden önce fikir almak istedim.

Debriyaj olsa kaçırma yapar araç gaz yer ama yürümez. Araç fazla hava alıyor mu onu kontrol edin ateşleme sistemini kontrol edin.

Baskı-balata, volant olma ihtimali yüksek. Yarım debriyaj çok yapıyor musun? Işıklarda veya sıkışık trafikte boşa at, debriyajda bekletme ayağını çabuk bitiriyor baskıyı.

Sorun baskı balatada büyük ihtimalle baskı balata ne zaman değişti.

Arabayı alalı 2 hafta oluyor, ne zaman değiştiğini bilmiyorum. Volanttan şüpheleniyorum.

Baskı-balata, volant olma ihtimali yüksek. Yarım debriyaj çok yapıyor musun? Işıklarda veya sıkışık trafikte boşa at, debriyajda bekletme ayağını çabuk bitiriyor baskıyı.

Yarım debriyaj yapma alışkanlığım yok. Üstte de yazdığım gibi kısa süre önce satın aldım arabayı.

Boştayken bi takırtı ve uğultu sesi var. Debriyaja basınca ses kesiliyor. Bu yüzden şanzımandan da şüpheleniyorum.

Şanzıman ve motor yağını yeni değiştirdim.

Arabayı alalı 2 hafta oluyor, ne zaman değiştiğini bilmiyorum. Volandan şüpheleniyorum.

Yarım debriyaj yapma alışkanlığım yok. Üstte de yazdığım gibi kısa süre önce satın aldım arabayı.

Boştayken bir takırtı ve uğultu sesi var. Debriyaja basınca ses kesiliyor. Bu yüzden şanzımandan da şüpheleniyorum.

Şanzıman ve motor yağını yeni değiştirdim.

Zaten lifte kaldırılmadan, buradan yapılan yorumlar bir yere kadar. Oda olabilir ama net şudur diyemeyiz. Söylediğiniz belirtilere göre debriyaj gibi. Belki sadece şanzıman dişlisinde problem var, ona da net şudur yine denemez. Bir usta görmesi gerekli.

Zaten lifte kaldırılmadan, buradan yapılan yorumlar bir yere kadar. Oda olabilir ama net şudur diyemeyiz. Söylediğiniz belirtilere göre debriyaj gibi. Belki sadece şanzıman dişlisinde problem var, ona da net şudur yine denemez. Bir usta görmesi gerekli.

Yakın zamanda ustaya gideceğim ancak ön tahmin yapmadan ustaya gidip derdini anlattığında seni bir güzel öpüyorlar. :D