Karbüratörün hava yakıt karışım ayarı bana suçlu gibi geldi. Aracınız nasıl yakıyor? Eğer yakıtı az yakıyorsa, silkeleme, rampalarda fazlaca boğulma yapıyorsa fakir karışımdan ötürüdür. Bizim ustalar hava yakıt ayarını karbüratörün hava girişini bantlayarak yaptığı için maalesef ki.

Boştayken bi takırtı ve uğultu sesi var. Debriyaja basınca ses kesiliyor. Bu yüzden şanzımandan da şüpheleniyorum.

Şanzıman ve motor yağını yeni değiştirdim.
Buna da volan dişlisi etki yapıyor olabilir bu arada.

@Tahir.bin, aslında tam olarak öyle değil. Hava girişini tıkayarak daha az hava almasını sağlıyor ve bu da yakıtı elbette arttıracak, zengin karışım yaptıracak. Az hava → karışım zengin → çok yakıt.
Hava ne kadar azalırsa o kadar yakıt artar, hava ne kadar artarsa o kadar yakıt azalır basitçe.

Karbüratörün hava yakıt karışım ayarı bana suçlu gibi geldi. Aracınız nasıl yakıyor? Eğer yakıtı az yakıyorsa, silkeleme, rampalarda fazlaca boğulma yapıyorsa fakir karışımdan ötürüdür. Bizim ustalar hava yakıt ayarını karbüratörün hava girişini bantlayarak yaptığı için maalesef ki.

Yakıtı az yakıyor ancak Lada Samara'larda bir gösterge var. Hava yakıt karışımı hep ortadaydı.