Rub

Uzman
Normal şekilde oyun oynuyordum, sonra mavi ekran verdi.

Sonra yeniden başlattım bilgisayarı ve hoş geldiniz ekranından sonra mavi ekran verdi. Ondan sonra 1-2 saat gayet iyi takıldım. Sonra kapattım bilgisayarı. Şimdi açmaya çalışıyorum çark dönüyor dönüyor sonra bilgisayar bir anda donuyor. Görüntü donmuyor ama direkt PC donuyor hiçbir şey yapamıyorum. İmleci hareket ettiremiyorum, yazı yazamıyorum, ses gelmiyor falan. Şu an ekran ekteki gibi donmuş şekilde. Bilgisayarı açtıktan 8-9 saniye sonra böyle hep donuyor. 2. mavi ekranı verdikten sonra CPU-Z'den RAM'leri kontrol ettim sıkıntılı bir şey göremedim. Yardımcı olur musunuz?

6-7 senedir bataryasız, adaptörle oynuyorum.

17570040068974823548305150700804.webp

Normal şekilde oyun oynuyordum, sonra mavi ekran verdi.

Sonra yeniden başlattım bilgisayarı ve hoş geldiniz ekranından sonra mavi ekran verdi. Ondan sonra 1-2 saat gayet iyi takıldım. Sonra kapattım bilgisayarı. Şimdi açmaya çalışıyorum çark dönüyor dönüyor sonra bilgisayar bir anda donuyor. Görüntü donmuyor ama direkt PC donuyor hiçbir şey yapamıyorum. İmleci hareket ettiremiyorum, yazı yazamıyorum, ses gelmiyor falan. Şu an ekran ekteki gibi donmuş şekilde. Bilgisayarı açtıktan 8-9 saniye sonra böyle hep donuyor. 2. mavi ekranı verdikten sonra CPU-Z'den RAM'leri kontrol ettim sıkıntılı bir şey göremedim. Yardımcı olur musunuz?

6-7 senedir bataryasız, adaptörle oynuyorum.

Eki Görüntüle 181843
Minidump paylaşırsanız daha kolay yardımcı oluruz.

Minidump paylaşırsanız daha kolay yardımcı oluruz.

Bilgisayar açılmıyor ki minidump'ı paylaşayım.

Bilgisayar açılmıyor ki minidump'ı paylaşayım.
Bilgisayarı kapatıp tekrar açın, windows gelirse giriş yapmadan sağ alttan shifte basılı tutarak yeniden başlatın, windows gelmiyorsa bilgisayarı birkaç kere daha kapatıp açın windows kurtarma seçenekleri gelecektir. Oradan bilgisayarı güvenli modda başlatın, açılacaktır.

Bilgisayarı kapatıp tekrar açın, windows gelirse giriş yapmadan sağ alttan shifte basılı tutarak yeniden başlatın, windows gelmiyorsa bilgisayarı birkaç kere daha kapatıp açın windows kurtarma seçenekleri gelecektir. Oradan bilgisayarı güvenli modda başlatın, açılacaktır.

Windows kurtarma seçeneklerine giremeden direkt açıldıktan 6 7 saniye sonra ekran donuyor hiçbir şey yapamıyorum.

Windows kurtarma seçeneklerine giremeden direkt açıldıktan 6 7 saniye sonra ekran donuyor hiçbir şey yapamıyorum.
Dediğim gibi donduğunda sürekli kapatırsanız zaten Windows kendisi kurtarma seçeneklerine geçer. Bilgisayarı açamıyorsanız ve kurtarma seçenekleri de gelmiyorsa format flaşıyla açmayı deneyin, oradan da dosyalara ulaşabilir ve kurtarma seçeneklerine girebilirsiniz. Elinizde format flaşı yok ise de yapılabilecek çok bir şey yok, muhtemelen bilgisayarınızda bozuk bir sürücü ve ya sürücü çakışması var o yüzden mavi ekrana düşüyor. Kısacası ya kurtarma seçeneklerine bir şekilde ulaşıp güvenli moda gireceksiniz ve bozuk sürücüleri bulup kaldıracaksınız ya da bilgisayara format atacaksınız.

Minidump dosyasını paylaş Eğer oluşmuyorsa Büyük ihtimal Sata Ssd mi Hdd takıli bozulmuş olabilir Devamlı benim de çöküyordu Hdd değişince düzelmısti Ömür törpüsü Toshiba tranvalarım canlandı.

Yazdıklarımı okumuyor musun minidump dosyasını atamıyorum
Bilgisayar açılmıyorsa Windows kurtarma seçeneklerine erişip güvenli modda başlatmalısınız. Bilgisayar açılırken Windows logosu çıktığında güç tuşundan zorla kapatın. 2-3 kere bunu yaptığınızda kurtarma seçenekleri karşınıza çıkacak, oradan güvenli moda girip bilgisayarı açarsanız mavi ekrana düşmeden açılacaktır.

1757007093145.webp