Stand ve çok temiz ortamda kullanılıyorsa 2 sene bile çok rahat gidiyor. Arkadaşım evde sabit stand üstünde kullanmış olduğu Acer Nitro 3050 cihazı 3 yıl kullandı, bakıma vs. yollamamış. Ama ilk aldığında ben bazı ayarlar yaptım, işlemciyi throttle yemesin diye. Macun hâlâ daha gideri vardı, öyle diyeyim. 2 ay önce temizledim, sadece fanlar biraz toz toplamış o kadar.

Laptop dediğiniz ürünler narin şeyler. Konudaki çoğu mesaj tamamen genel bilgi. Eğer ki bir de PTM uygulaması yoksa bırakın 6 ay çıkartmayı 4 ay yoğun kullanımda çıkartırsa şükretmek gerekiyor. Ben kendi cihazıma PTM bir ürün uygulanmış olmasına rağmen 3 ayda bir fix toz temizliği yaptırıyorum.

Yapabiliyorsanız kendiniz yapın, servisle uğraşmaya değmez. BDH Bilişim'e yazıyordum benim cihaz için sadece bakım süresi olarak 21 iş günü diyorlardı.

Yılda 1 kere bakım yaptıranları da anlamıyorum. Dünya para verdiğin cihaz zaten 6. aydan sonra toz biriktirdiği için performans kısıyor, bir o kadar daha beklemeye ne gerek var. Biraz özen gösterin şu cihazlara. Çok şey değil bunlar ama cihazın ömrünü ciddi ölçüde arttırır.

Her zaman kendim yaparım, yılda 1 fan temizliği yeterli olur. Termal macun kullanıyorsam fan temizliğiyle birlikte her sene macun değişimi, faz değişimli pad kullanıyorsam 2 yılda bir pad değişimi, sıvı metal kullanıyorsam 4 yılda bir de sıvı metal değişimi yaparım.

Laptop dediğiniz ürünler narin şeyler. Konudaki çoğu mesaj tamamen genel bilgi. Eğer ki bir de PTM uygulaması yoksa bırakın 6 ay çıkartmayı 4 ay yoğun kullanımda çıkartırsa şükretmek gerekiyor. Ben kendi cihazıma PTM bir ürün uygulanmış olmasına rağmen 3 ayda bir fix toz temizliği yaptırıyorum.

Yapabiliyorsanız kendiniz yapın, servisle uğraşmaya değmez. BDH Bilişim'e yazıyordum benim cihaz için sadece bakım süresi olarak 21 iş günü diyorlardı.

Yılda 1 kere bakım yaptıranları da anlamıyorum. Dünya para verdiğin cihaz zaten 6. aydan sonra toz biriktirdiği için performans kısıyor, bir o kadar daha beklemeye ne gerek var. Biraz özen gösterin şu cihazlara. Çok şey değil bunlar ama cihazın ömrünü ciddi ölçüde arttırır.

PTM 5-6 ayı zor çıkarıyor Dell G15 5520 ile, hatta 4 ila 5 ay ortalama. O yüzden sürekli fan temizliği zorunlu gibi bir şey.