1800 RPM de sanki uğultu sesi geliyormuş gibi hissediyorum. Fana yaklaşınca ses yok gibi ama masada otururken sanki uğultu sesi gibi bir şey geliyor. Sizce normal midir yoksa benim kulaklar mı sıkıntılı?

Sesin nasıl bir şey olduğuna bağlı duymadığınız bir şey için yorum yapabilir misiniz?
Mümkünse bize de dinletin o sesi daha doğru bir yorum yapmamıza yardımcı olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evde fi tarihinden kalma Dell İnspirion var. 1050 Ti içeren eski bir model. Düşük devirlerde kalın ızgara tasarımı yüzünden çarpan hava uğultu yapıyor. Yüksek devirlerde böyle bir durum yok.

Benzer bir durum olabilir diye düşünüyorum.

Sesin nasıl bir şey olduğuna bağlı duymadığınız bir şey için yorum yapabilir misiniz?
Mümkünse bize de dinletin o sesi daha doğru bir yorum yapmamıza yardımcı olur.

Videolarda çıkmıyor normal fan sesi gibi geliyor zaten oda kapısından, fan ızgaralarına kulağımı dayayınca normal hava akışı sesi geliyor ama koltuğa oturup ortalayınca sanki uğultu sesi geliyor gibi hissediyorum.

Videolarda çıkmıyor normal fan sesi gibi geliyor zaten oda kapısından, fan ızgaralarına kulağımı dayayınca normal hava akışı sesi geliyor ama koltuğa oturup ortalayınca sanki uğultu sesi geliyor gibi hissediyorum.
Cihazı tamamen kapattığınızda ses devam ediyor mu? Peki. Sesin cihazdan geldiğinden emin olmak için soruyorum.

Yani duyulmuyor. PC'yi açtığımda duyuyorum çünkü.
Yüksek ihtimal ile sesler yankı yapıyor veya fan milinde eğrilik var düşük devirlerde çalışınca bu da bahsettiğiniz "uğultu" sesini ortaya çıkarıyor.
Fakat çok farklı nedenleri de olabiliyor cihazı görmeden net bir şey demek çok zor bu tarz durumlarda.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yüksek ihtimal ile sesler yankı yapıyor veya fan milinde eğrilik var düşük devirlerde çalışınca bu da bahsettiğiniz "uğultu" sesini ortaya çıkarıyor.
Fakat çok farklı nedenleri de olabiliyor cihazı görmeden net bir şey demek çok zor bu tarz durumlarda.
Bir yerde menfezler kalın olduğunda çarpan hava uğultı yapıyor demişlerdi olabilir mi?