Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Klavye'nin Flex kablosunu çıkart.Laptopun klavyesi bozuldu o yüzden rastgele "6" tuşuna basıp duruyor. Harici klavye kullanıyorum Laptopun klavyesini deaktif etmenin bir yolu var mı? Yardımcı olursanız sevinirim.
pwleredal
Yetkin
Bu kodu .bat şeklinde hazırlayıp tek tuşla kapatıp açabilir ayrıca. Ekleyeyim dedim.Kalıcı bir çözüm buldum.
Yönetici olarakcmd'yi çalıştırın ve şu komutu yazın.sc config i8042prt start=disabled. Artık bilgisayar klavyesi çalışmayacak.
Eğer vazgeçerseniz veya harici klavyeyi de devre dışı bırakırsa (ekran klavyesi ile) komutusc config i8042prt start=autoolarak yerinden çalıştırın.
Önemli not: Bu komut sürücüyü devre dışı bırakıyor ve potansiyel olarak diğer klavyelerin çalışmalarını da durdurabilir. Potansiyel sorunların farkında olarak ve kendi sorumluluğunuzda uygulayın.
Kaynak: Disable built-in Laptop Keyboard
hey
Başarılı
Hayır laptopun kendi klavyesi bozuldu harici klavye sorunsuz çalışıyor. Laptoptaki klavyeyi etkisizleştirip hariciyi kullanmanın bir yolu var mı?
Erişim engellendi.
hatasını alıyorum
[SC] OpenService FAILED 5:
Erişim engellendi.
hatasını alıyorum
Yönetici olarak başlatmanız gerekiyor
cmd'yi.hey
Başarılı
Success diyor ama klavye hala çalışmaya de6vam ediyor
Yeniden başlatın.Success diyor ama klavye hala çalışmaya de6vam ediyor
Tuş takılı kaldığından emin misiniz, bana birazcık virüs gibi hissettirdi (özellikle "6" basmasından dolayı).
Aygıt yöneticisinden devre dışı bırakmak işe yarıyor mu?Geçici olarak aygıt yöneticisinden klavyeyi kaldırıp daha sonra yeniden başlatmadan oturumu kapatıp açarak devre dışı bırakabilirsiniz.
Ancak yeniden başlatma sonrasında tekrar klavye aktif olacaktır.
hey
Başarılı
Aygıt yöneticisinden yanlış şeyi devre dışı bırakıyormuşum, sorun çözüldü teşekkürler.Tuş takılı kaldığından emin misiniz, bana birazcık virüs gibi hissettirdi (özellikle "6" basmasından dolayı).
Aygıt yöneticisinden devre dışı bırakmak işe yarıyor mu?