Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

hey

Başarılı
Laptopun klavyesi bozuldu o yüzden rastgele "6" tuşuna basıp duruyor. Harici klavye kullanıyorum Laptopun klavyesini deaktif etmenin bir yolu var mı? Yardımcı olursanız sevinirim.

Çözüm
Ayalar > Bluetooth ve Cihazlar
Orada bir klavye simgesi olacak, açın oradaki menüyü ve bu aygıtı kaldır deyin bakalım olacak mı? Ama Laptop Klavyesi olması lazım, bende tek klavye o çünkü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı -1 Eksi
Laptopun klavyesi bozuldu o yüzden rastgele "6" tuşuna basıp duruyor. Harici klavye kullanıyorum laptopun klavyesini deaktif etmenin bir yolu var mı? Yardımcı olursanız sevinirim.

Hocam emin misiniz bozulduğuna? Yakınımın da klavyesi "L" harfine basılı kalıyordu. Klavyeyi laptoptan çıkardım hava tuttum, bezle temizledim sapasağlam oldu. Belki toz moz engelliyordur.

@AMG GOAT Bundan söz ediyorum hocam. Şayet yanlış bilgi ise affola, raporlayın. :)

Ekran görüntüsü 2024-09-05 203331.webp

Artı -1 Eksi
Ayalar > Bluetooth ve cihazlar.
Orada bir klavye simgesi olacak, açın oradaki menüyü ve bu aygıtı kaldır deyin bakalım olacak mı? Ama laptop klavyesi olması lazım bende tek klavye o çünkü.

Hocam cihaz kapanıp açılınca geri yükleniyor o benim bildiğim. Tek seferlik olur.

Hocam emin misiniz bozulduğuna? Yakınımın da klavyesi "l" harfine basılı kalıyordu. Klavyeyi laptoptan çıkardım hava tuttum, bezle temizledim sapasağlam oldu. Belki toz moz engelliyordur.

Bu arada cihaz ne bilmiyorum ama klavyeyi cart diye çekmeyin kablolar bazen kıt oluyor. Hafif yukarı kaldırılır ışıkla soketin yerine bakın.

Kalıcı bir çözüm buldum.
Yönetici olarak cmd'yi çalıştırın ve şu komutu yazın. sc config i8042prt start=disabled. Artık bilgisayar klavyesi çalışmayacak.
Eğer vazgeçerseniz veya harici klavyeyi de devre dışı bırakırsa (ekran klavyesi ile) komutu sc config i8042prt start=auto olarak yerinden çalıştırın.

Önemli not: Bu komut sürücüyü devre dışı bırakıyor ve potansiyel olarak diğer klavyelerin çalışmalarını da durdurabilir. Potansiyel sorunların farkında olarak ve kendi sorumluluğunuzda uygulayın.

Kaynak: Disable built-in Laptop Keyboard

Son düzenleme:

Kendi laptopumda yaptım oldu deneyin belki olur.