truth

Becerikli
Laptopun altına koyulan soğutucu standının USB kablosunu, USB adaptörüne takıp(sıradan şarj aleti adaptörü) prize takıyorum.

Maksat soğutucu standın güç alımını laptoptan alıp laptopa yük bineceğine USB Adaptöründen alsın.

Laptop'tan alınca bir tık performans düşüklüğü sezmiştim...

Böyle yapınca bir zarar gelir mi?

Ayrıca ben yanlış biliyor da olabilirim, lütfen düzeltin.

Laptopa bindirdiği yük hayatınızı etkileyecek, hatta laptopu etkileyecek düzeyde değil. Adaptöre takma kısmına geleceksek zarar vereceğini sanmıyorum ama laptopa takıp kullanmanız daha sağlıklı. Sonuçta adaptörün değerlerini bilmiyoruz ve riske atmaya gerek yok diye düşünüyorum. Soğutucunuz laptopa yük bindirmez.

Ama standın güç değerlerine uygun adaptör takarsan, daha iyi olur. Zalman stant ile birlikte, paylaştığım ürünü yıllarca kullandım sorun çıkarmadı. Ama benim kullandığım laptop soğutucuda, adaptör için çıkış vardı. Sizin cihazınızda var mı bu? Ben direkt adaptör ile beslerdim. USB ile hiç kullanmadım. Resim paylaştım, işaretledim. O şekilde çıkış var mı cihazınızda? Yok ise USB ile kullanmaya devam edin. Ya da bazı soğutucularda çift USB beslemesi oluyor. İkisini birden takınız verimi ve gücü arttırmak için.

Dosya Ekleri

• v2-72244-1_large.webp
    v2-72244-1_large.webp
    64,6 KB · Görüntüleme: 53
Son düzenleme:
Ama standın güç değerlerine uygun adaptör takarsan, daha iyi olur. Zalman stant ile birlikte, paylaştığım ürünü yıllarca kullandım sorun çıkarmadı. Ama benim kullandığım laptop soğutucuda, adaptör için çıkış vardı. Sizin cihazınızda var mı bu? Ben direkt adaptör ile beslerdim. USB ile hiç kullanmadım. Resim paylaştım, işaretledim. O şekilde çıkış var mı cihazınızda? Yok ise USB ile kullanmaya devam edin. Ya da bazı soğutucularda çift USB beslemesi oluyor. İkisini birden takınız verimi ve gücü arttırmak için.

https://www.smallman.com.tr/cooler-...NZOSzyTFQd9dfGNgWb_-UIbq38Hx9Iyo0PdPOcPkHoHpl bunu kullanıyorum.

Laptopa bindirdiği yük hayatınızı etkileyecek, hatta laptopu etkileyecek düzeyde değil. Adaptöre takma kısmına geleceksek zarar vereceğini sanmıyorum ama laptopa takıp kullanmanız daha sağlıklı. Sonuçta adaptörün değerlerini bilmiyoruz ve riske atmaya gerek yok diye düşünüyorum. Soğutucunuz laptopa yük bindirmez.

Daha önce laptopa takıyordum. Laptopta performans düşüklükleri sezmiştim.

Eger bataryaya limit koyabiliyorsan %80 sarjda beklemesi icin ayarla. %100 sarjda kalmasi pilin omrunu kisaltir. Ayda bir defa da pili %20 kalacak kadar kullan. Bu sekilde batarya yipranmasinin onune gecersin.