Ben baskı yapmıyorum sadece tavsiye ediyorum

Sadece size karşı söylemedim, genel olarak söyledim çünkü hem bu forumda hem de başka forumlarda çok fazla "Kanzi Linux kur geç ya" kafasında olan insan var.

Üreticilerin işine gelmiyor çoğu zaman.

Çünkü Linux hala son kullanıcıya göre olmadığı ve kullanıcı sayısı Windows'a göre hala çok düşük olduğu için Linux'a özel sürücüler, donanımlar vs. yapmak istemiyorlar. İşlerine gelmiyor evet çünkü kendilerini düşünmek zorundalar.

Wine için sadece 2 paket kurmanız yeterli Wine bir de bottles hepsi GUI ile yapıyabiliyor.

Ne olursa olsun direkt olarak herhangi bir uygulamayı kolaylıkla indirip kullanmak var, bir de bir uygulamayı kullanabilmek için aracı uygulamalar kullanmak var. Ayrıca, Linux kurup Windows uygulamaları kullanmak size mantıklı geliyor mu?

Linux Mint Ubuntu daha iyi olabilir Windows 10'unun güvenlik güncellemeleri kesildikten sonra.

Windows 10'dan sonra Windows 11 var, güncel sistemler ile çok daha uyumlu ve ayrıca eskisi kadar sorunu kalmadı, eski sistemler ile de büyük çoğunlukla uyumlu :thumbsup:

Sadece size karşı söylemedim, genel olarak söyledim çünkü hem bu forumda hem de başka forumlarda çok fazla "kanzi Linux kur geç ya" kafasında olan insan var.

Bende buna katılmıyorum isteyen istediğini kullanılır ben sadece öneri yapabilirim.

Çünkü Linux hala son kullanıcıya göre olmadığı ve kullanıcı sayısı Windows'a göre hala çok düşük olduğu için Linux'a özel sürücüler, donanımlar vs. yapmak istemiyorlar. İşlerine gelmiyor evet çünkü kendilerini düşünmek zorundalar.

Son kullanıcıyı ne olarak tanımladığınıza göre değişir fakat sizin dediğiniz gibi işlerine gelmiyor.

Ne olursa olsun direkt olarak herhangi bir uygulamayı kolaylıkla indirip kullanmak var, bir de bir uygulamayı kullanabilmek için aracı uygulamalar kullanmak var. Ayrıca, Linux kurup Windows uygulamaları kullanmak size mantıklı geliyor mu?

Zaten Linux'da Adobe uygulamaları native olarak çalışmıyor onun dışında altharnatifler bazen orijinalden daha iyi.

Windows 10'dan sonra Windows 11 var, güncel sistemler ile çok daha uyumlu ve ayrıca eskisi kadar sorunu kalmadı, eski sistemler ile de büyük çoğunlukla uyumlu :thumbsup:

Tek sorun TPM ve işlemci desteği onları bypass edebiliyorsun fakat son kullanıcı bunu nasıl yapsın bu yüzden büyük bir kesim Windows 10'da kalırken, bazıları Linux, zır deliler ise Hackintosh'a geçer büyük ihtimalle.

Ayrıca, Linux kurup Windows uygulamaları kullanmak size mantıklı geliyor mu?
Evet? Windows uygulamalarını emülatör ile kullanmıyoruz ki? Windows kullanıcılarından (WSL'e atıfta buluyorum) farklı olarak Linux kullanıcıları olarak sisteme entegre ediyoruz. Photoshop ve Illustrator da canavar gibi Linux'ta çalışıyor.

Çünkü Linux hala son kullanıcıya göre olmadığı
O yüzden Valve gibi büyük üreticiler Linux ile cihaz gönderiyor. Hem de oyun cihazı yolluyorlar. Son kullanıcılara yolluyorlar. Ve para kazanıyorlar.

Evet? Windows uygulamalarını emülatör ile kullanmıyoruz ki? Windows kullanıcılarından (WSL'e atıfta buluyorum) farklı olarak Linux kullanıcıları olarak sisteme entegre ediyoruz. Photoshop ve Illustrator da canavar gibi Linux'ta çalışıyor.

Adobe olarak kastettiğim After Effects ve Premiere Pro, Photoshop konusunu bilmiyorum.

Son kullanıcıyı ne olarak tanımladığınıza göre değişir fakat sizin dediğiniz gibi işlerine gelmiyor.

Son kullanıcı dediğim, yaşlı veya yetişkin, daha çocukluk çağında olan, teknoloji hakkında yeteri kadar bilgi sahibi olmayan kişiler.

Tek sorun TPM ve işlemci desteği onları bypass edebiliyorsun fakat son kullanıcı bunu nasıl yapsın bu yüzden büyük bir kesim Windows 10'da kalırken, bazıları Linux, zır deliler ise Hackintosh'a geçer büyük ihtimalle.

Çoğu yeni nesil bilgisayarda TPM, işlemci ve Secure Boot sorun değil zira 6-7 yıllık HP Pavilion Notebook'da bile TPM 2.0 ve Secure Boot var. Hadi bilgisayarınız desteklemiyor mu? Zaten Windows 11'e %99 Rufus kullanarak geçeceksiniz. Rufus'da bu gereksinimleri kaldırma var. Ayrıca, TPM ve Secure Boot'dan bi' haber olan son kullanıcı Linux'a geçebilecek mi? Benim dediğim şeyleri yapmak Linux'a geçmekten daha kolay. Sadece 1-2 kutucuk dolduracaksınız USB'ye Windows yazdırırken.

Ayrıca, TPM ve Secure Boot'dan bi' haber olan son kullanıcı Linux'a geçebilecek mi? Benim dediğim şeyleri yapmak Linux'a geçmekten daha kolay.
Ben sıfır bilgi ile Linux'a geçtim, Instagram'da işletim sistemleri hakkında post vardı. Nasıl yaparım diye araştırdım. Distro Listesinden bir dağıtım seçtim, kimseye sormadan, aileme söylemeden geçtim. Bilgisayarda kaç yıl Linux kaldı ve inanır mısınız ailem bile fark etmedi. İnternete girmek falan için benden bilgisayarı alıyorlardı ve Linux olduğunu bilmeden yıllarca kullandılar. O zamanlar hiç bir bilgim yoktu, (bilgisayarı bile bilgisayarcıya formatlatmıştık).
Ben yaptım, yapmak isteyen yapar diyorum bu konuya.

1. Windows son kullanıcı için daha iyi, güvenilir ve kullanımı kolay. Yeter artık şu Linux sevdanız. Herkese Linux kullandırtmaya çalışmayın.
2. Birçok donanım sürücüsü hala Linux ile tam uyumlu değil. Ya hiç uyumlu değil, ya da yarım yamalak uyumlu.
3. Birçok program ve dosya uzantısı hala Linux ile uyumlu değil.
4. Lisans ve anlaşmalar.
Dayı konuyu anladığını düşünmüyorum. Windowsu silip linux kurun demiyorum. Linux windowstan iyi de demiyorum. bilgisayara İçinde hiçbir şey olmayan freedosu kuracağına bilgisayara linux kurarsan internet kafeye veya bilgisayarcıya gitmeden son kullanıcı bilgisayara windows kurabilir. Hele ki dediğin 4 madde de saçmalamışsın. Linuxu daha önce kullanmadığın o kadar belli ki.

Ben 20 yildir Linux kullaniyorum avantajlari dezavantajlarini ezip geciyor cunku.