Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Şu anda DDR5 bir laptop kullanıyorum ve eski bilgisayarımda DDR4 vardı, öyle çok bir fark yok. Frekans olarak daha iyi. İleriye dönük isterseniz DDR5 satın alın. The Last Of Us'u DDR5 ile oynadım hiçbir sorun olmadı. Arkadaşım DDR4 ile oynadı onunla da aramızda çok fark yoktu.
The Last of Us Part 1 için DDR5 şart mıdır mesela?

Şartlık bir durum yok hocam. DDR5 frekans hızı bakımından DDR4'ten daha üstün. Fakat gecikme değerleri bakımından da DDR4 daha üstün. FPS açısından DDR5 daha fazla FPS verir fakat bu o kadar da büyük bir rakam değil.

Şu anda DDR5 bir laptop kullanıyorum ve eski bilgisayarımda DDR4 vardı, öyle çok bir fark yok. Frekans olarak daha iyi. İleriye dönük isterseniz DDR5 satın alın. The Last Of Us'u DDR5 ile oynadım hiçbir sorun olmadı. Arkadaşım DDR4 ile oynadı onunla da aramızda çok fark yoktu.

Çözüm
Teşekkürler hocam.

Burada bir Last Of Us incelemesi yazmıştım hocam, ihtiyacınız olursa bakabilirsiniz.

Rica ederim.

Eğer sistem APU ise çift kanal DDR4 ile çift kanal DDR5 arasında fark olacağını düşünüyorum. Çünkü grafik birimi RAM'dan kullanacağı için ne kadar hızlı olursa o kadar iyi.