O 1600 lirayı verebilecekseniz verin gitsin, daha farklı bir şeye harcarım diyorsanız FreeDOS alın. Kutulu şekilde almaya ve istediğiniz cihaza kurmaya kalkacağınız bir lisansı sıfır riskle almaya kalkarsanız 6600-8400 lira arasında fiyatı değişiyor.

Ürün anahtarına para vermeyin. Microsoft Activation Scripts ile ücretsiz ve güvenli bir şekilde, kalıcı etkinleştirme yapabilirsiniz. Massgrave Activation Scripts yazarsanız çıkar. Forumda rehberi açılmıştı herhalde. Nereden temin edilip satıldığı belli olmayan keylerden daha güvenilir ve yasal, emin ol.

Ürün anahtarına para vermeyin. Microsoft Activation Scripts ile ücretsiz ve güvenli bir şekilde, kalıcı etkinleştirme yapabilirsiniz. Massgrave Activation Scripts yazarsanız çıkar. Forumda rehberi açılmıştı herhalde. Nereden temin edilip satıldığı belli olmayan keylerden daha güvenilir ve yasal, emin ol.
Bu yöntemi bilmiyordum, ben yıllar önce key almıştım ve Microsoft hesabımla eşlediğim için giriş yaptığım tüm cihazlarda Windows otomatik olarak aktifleşiyordu. Para vermektense bu yöntemi yapmak daha mantıklıymış, fakat keyler de çok ucuz. Post sahibinin tercihine kalmış.

İki yöntem de güvenilir ama yasal demeniz tuhaf olmuş :D Microsoft'un kendisinden satın almadığınız sürece hiçbir yöntem yasal değil.

Microsoft Activation Scripts.
Ben şahsen test sistemlerimde veya sanal makinelerde hep bunu kullanıyorum. PowerShell'e tek satır kod yapıştırıyorsun, 1'e basıyorsun bitiyor. Ne arka planda çalışan servis bırakıyor ne de dosyalarına dokunuyor.

Yani o internette 50-100 liraya satılan OEM keylerin yaptığı işin aynısını hatta daha temizini yapan bir script bu. Microsoft bu açığı yıllardır kapatmadı, bilerek mi kapatmıyorlar orası meçhul tabi.

Microsoft bu açığı yıllardır kapatmadı, bilerek mi kapatmıyorlar orası meçhul tabi.
Bence bilerek kapatmıyorlar, sonuçta kişisel Windows anahtarlarından elde edecekleri para onların kazancının çok küçük bir payı. Bunun yerine pazar payını arttırıyorlar, hem Microsoft bunu çözmek istese ilk olarak GitHub'tan Microsoft Activation Scripts projesini kaldırmakla başlardı diye düşünüyorum.

Bu çok ucuza satılan keylerden bilgisayara virüs girme olasılığı var mı?
Hayır. Sadece key girerek virüs bulaşması mümkün değil fakat satın aldığınız yer size ekstra yazılımlar yükletmeye çalışırsa o zaman virüs bulaşması çok yüksek ihtimal.

Son düzenleme: