Botox Reis
Yetkin
Laptopta şarjda oyun oynamak bataryaya zarar verir mi?
Laptopta şarjda oyun oynamak bataryaya zarar verir mi?
Söksenizde kullanılmadığından zarar görecek. Her şekilde zarar görecek ondan kafaya takmamak lazım çok.Tabii ki zarar verir. Şarjda kullanırken bataryayı sökebilirsiniz.
4 yılda %30 pil sağlığım gitmiş şarjda oyun oynadığım için. Artık bilgisayarım 10 saat bataryada çalışmak yerine 7 saati zor görüyor.Laptopta şarjda oyun oynamak bataryaya zarar verir mi?
Zaten çoğu laptop şarjda olmadan tam performans veremiyor ve çok eski olmayan laptoplar şarj dolduğu zaman gücü direkt olarak prizden çekiyor. Özetle hayır, neredeyse hiç zarar vermez.
Bu laptopu almayı düşünüyorum diğer forumda bu model laptop sahibi bana 'batarya doldur boşalt yaparsan 1 senede pilin içindeki hücreleri öldürürsün' dedi.![]()
Asus TUF Gaming A15 FA507NU-LP159 R5-7535HS 8 GB 512 GB SSD RTX4050 144 Hz 15.6" Dos FHD Dizüstü Bilgisayar Fiyatları ve Özellikleri
Asus TUF Gaming A15 FA507NU-LP159 R5-7535HS 8 GB 512 GB SSD RTX4050 144 Hz 15.6www.n11.com
Sürekli doldur boşalt yapmak sağlıklı değil zaten. Boşaltıp doldurma işlemi 2-3 ayda bir kere yapılmalı anca. Eğer bu laptopta şarja takmadan oyun oynarsan tam performans alamazsın. Boşa para vermiş olursun.Bu laptopu almayı düşünüyorum. Diğer forumda bu model laptop sahibi bana "Batarya doldur boşalt yaparsan 1 senede pilin içindeki hücreleri öldürürsün." dedi.
Ben de aynısını diyorum zaten, doğru demiş. Her türlü pil sağlığı azalacak ama 2-3 ayda boşaltıp doldurma ve şarjı sabitlenebiliyorsa 80'e, sabitlenemiyorsa da 100'de bırakmak en iyisi.Ayrıca "Pil 100 olunca gücü pilden değil prizden çektiği için pile hiçbir sorun olmaz." dedi.
Kim demiş ?Tabii ki zarar verir. Şarjda kullanırken bataryayı sökebilirsiniz.