Zaten çoğu laptop şarjda olmadan tam performans veremiyor ve çok eski olmayan laptoplar şarj dolduğu zaman gücü direkt olarak prizden çekiyor. Özetle hayır, neredeyse hiç zarar vermez.
Bu laptobu almayı düşünüyorum diğer forumda bu model laptop sahibi bana 'batarya doldur boşalt yaparsan 1 senede pilin içindeki hücreleri öldürürsün. Pil 100 olunca gücü pilden değil prizden çektiği için pile hiçbir sorunu olmaz' dedi.

Bu laptopu almayı düşünüyorum diğer forumda bu model laptop sahibi bana 'batarya doldur boşalt yaparsan 1 senede pilin içindeki hücreleri öldürürsün' dedi.

%20'nin altına düşmemeye çalış boşaltmak sağlığı düşürür.

Bu laptopu almayı düşünüyorum. Diğer forumda bu model laptop sahibi bana "Batarya doldur boşalt yaparsan 1 senede pilin içindeki hücreleri öldürürsün." dedi.
Sürekli doldur boşalt yapmak sağlıklı değil zaten. Boşaltıp doldurma işlemi 2-3 ayda bir kere yapılmalı anca. Eğer bu laptopta şarja takmadan oyun oynarsan tam performans alamazsın. Boşa para vermiş olursun.

Ayrıca "Pil 100 olunca gücü pilden değil prizden çektiği için pile hiçbir sorun olmaz." dedi.
Ben de aynısını diyorum zaten, doğru demiş. Her türlü pil sağlığı azalacak ama 2-3 ayda boşaltıp doldurma ve şarjı sabitlenebiliyorsa 80'e, sabitlenemiyorsa da 100'de bırakmak en iyisi.