Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Laptopunuzun kasası muhtemelen bir çok model tarafından birlikte paylaşılıyor. Buna rağmen ekte hiçbir bağlantı noktası göremedim. Fark ettiyseniz altta ufak bir soket var, oradan bir flex kablosu yardımıyla bağlantı mevcut. Onu da temin edeceksiniz. Tekrar ediyorum, doğrudan bir giriş yok şuan. Gerekli olan parça sizde boş. Onu da temin edeceksiniz.
Lakin aynı kasa olup bu anakarta SATA ve güç soketini bağlayan ek kartlı versiyonlar da mevcut. İğneli veya iğnesiz, detayını bilmiyorum. Fotoğrafını alta koyuyorum. Sizde olmayan kart mor renkte, flex kablosu ve soketi de turuncu renkte işaretlenmiştir.
Ek olarak incelemek isterseniz bu da başka bir varyanta ait muhtemelen. Benzer yapı.
Lakin aynı kasa olup bu anakarta SATA ve güç soketini bağlayan ek kartlı versiyonlar da mevcut. İğneli veya iğnesiz, detayını bilmiyorum. Fotoğrafını alta koyuyorum. Sizde olmayan kart mor renkte, flex kablosu ve soketi de turuncu renkte işaretlenmiştir.
Ek olarak incelemek isterseniz bu da başka bir varyanta ait muhtemelen. Benzer yapı.
@Demorlius, uyumlu modelse çalışacaktır. O kadar detayını bilmiyorum, SATA Interface ekleme videosu varsa oradan bakın. Kimisi siyah renkte oluyor kimisi yeşil renkte. Belki de ikisi de uyumludur.
Hocam mSATA SSD Yuvası görüyor musunuz? İnternette bazı varyasyon modellerde var mış ama emin olamadım.Laptopunuzun kasası muhtemelen bir çok model tarafından birlikte paylaşılıyor. Buna rağmen ekte hiçbir bağlantı noktası göremedim. Fark ettiyseniz altta ufak bir soket var, oradan bir flex kablosu yardımıyla bağlantı mevcut. Onu da temin edeceksiniz. Tekrar ediyorum, doğrudan bir giriş yok şuan. Gerekli olan parça sizde boş. Onu da temin edeceksiniz.
Eki Görüntüle 154961
Eki Görüntüle 154960
Eki Görüntüle 154962
@Demorlius, bakacağım. Bütçen kısıtlıysa sana nacizane önerim Temu gibi yerlerden USB 3.0 to HDD kablosu alman. Daha az masraflıya gelecek. Ben 80 TL'ye mal etmiştim sadece vergi dahil.
Teşekkürler sizde gördünüz ki attığınız uyumlu kablo gereksiz pahalı. Ayrıca uyumlu SSD/HDD tray tepsisi de yok. Isıya dayanıklı bantlarda tamamen yapıştırsam olabilir mi? Laptopun bu yuvasında üst kapakta bir keçe buluyor korusun diye. Zaten fazla hareket ettirmiyorum Laptopu. İnanırmısınız bilmem ama Laptop ASDQWEZXC Harflerinin olduğu saç kısım Normalde SSD Yuvasında olması gereken SSD'nin olmaması sebebiyle daha boşluk ve içine göçük , esnek bir hal aldı klavyenin sol tarafı.@Demorlius, bakacağım. Bütçen kısıtlıysa sana nacizane önerim Temu gibi yerlerden USB 3.0 to HDD kablosu alman. Daha az masraflıya gelecek. Ben 80 TL'ye mal etmiştim sadece vergi dahil.
Olabilir aslında ama HDD olması insanı biraz tereddütte bırakıyor. Tüm olay burada aslında, basit bir 2.5 inç SSD olsa doğrudan koy derdim de öyle degil. HDD'ler hem ısınıyor hem de hareketli bir mekanizma oldugundan banta güvenmek, bilemiyorum diyeyim.sıya dayanıklı bantlarda tamamen yapıştırsam olabilir mi? Laptopun bu yuvasında üst kapakta bir keçe buluyor korusun diye. Zaten fazla hareket ettirmiyorum laptopu.
Olabilir aslında ama HDD olması insanı biraz tereddütte bırakıyor. Tüm olay burada aslında, basit bir 2.5 inç SSD olsa doğrudan koy derdim de öyle degil. HDD'ler hem ısınıyor hem de hareketli bir mekanizma oldugundan banta güvenmek, bilemiyorum diyeyim.
Ben SSD olarak değiştir bu arada kararımı. 500GB SSD alırım 1TB HDD alacağıma. Başka şansım yok gibi çünkü.
@Demorlius, bence ikisini de alma. Temu'dan veya Türkiye'den bir Type C NVMe kutusu al ve onun içine de M2 yerleştir. Cihazında Type C portu varsa pek tabii. Thunderbolt da varsa içinde tadından yenmez.
Çok sakar bir insanım kesin bozarım usbden falan fırlatırım. İşte alacaklarımın tam listesi:@Demorlius, bence ikisini de alma. Temu'dan veya Türkiye'den bir Type C NVMe kutusu al ve onun içine de M2 yerleştir. Cihazında Type C portu varsa pek tabii. Thunderbolt da varsa içinde tadından yenmez.
Yeri doldursun göçüklük yapmasın diye foroğraflar için:https://www.amazon.com.tr/dp/B0BN63...33&creativeASIN=B0BN63DLK8&linkCode=asn&psc=1
Ram performans için:https://www.pttavm.com/samsung-m471...=fiyat-kiyaslama&utm_campaign=akakce&v=1.20.1
Yeni Fare:https://www.amazon.com.tr/dp/B07W5J...33&creativeASIN=B07W5JKFDQ&linkCode=asn&psc=1
Bütçe Sınırlı yaklaşık 500TL. Sadece Fotoğraf depolama amacıyla bir problem olur mu? Ama yinede bu bütçede başka SSD lere de bakacağım.@Demorlius, SSD, Caner hocanın listesine göre çöp klasmanında. Başka modeller atarsan bakalım.
Eki Görüntüle 155215
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
-
Çözüldü Steam için koleksiyon kartı kastıran uygulama var mı?
- Margot Robbie
-
-