Utku92

Üstün
Makaleler
1
Önceki sezon plat 4 olarak bitirdim. Hadi yeni sezona bakayım dedim. Bayağıdır oyuna girmiyordum 5 ay gibi. Ardından tek çift 5 maçtan 1 tane yenilgi ile altın 4 attı. Peş peşe 12 maç daha attım 1 yenilgi aldım. Olay burada başlıyor. O yenilgiden sonra maça girdim fakat işim çıktı AFK kaldım. Bugün de gün boyu oynadım. Ama inanılmaz bir şekilde hiçbir zaman Win alamadım. 20 maçta 2 Win ancak almışımdır arka arkaya yenilgi. Gold 2'ye çıkacakken 4'e düştüm üstüne 0 LP kaldı. Neredeyse gümüşe düşüyorum. Her el gayet güzel oynadım. Elimden gelenin en iyisini yaptım. Ama olmuyor çıkılmıyor. Mutlaka takım anormal şekilde karşıyı besliyor. Oyunu ciddi olarak bırakmayı düşünüyorum. Çünkü boşuna çabalıyorum. Bu durumun aynısını önceden de yaşamıştım. Birebir aynı şekilde. Hep kazanarak giderken sonrasında hep yenilgiden çıkamıyordum. Hiç bu şekilde garip bir şey yaşadınız mı? Bırakmak sanırım en doğrusu olacak.

Oyunu bırakmak yerine hırsını bırakmayı denesen? Bu tarz oyunların algoritmaları bellidir ve oyuncuya hırs yaptırıp oyunu daha çok oynatma üzerine kuruludur. Bu oyunda herkes Challenger olacak diye bir şey yok. Eğer hırsına yenik düşersen kaybedersin. Hırsını bir kenara bırakırsan, bronz ya da elmas olman fark etmeksizin oyunun tadını çıkarırsın. Güçlü bir mental her şeydir. 💪

Önceki sezon plat 4 olarak bitirdim. Hadi yeni sezona bakayım dedim. Bayağıdır oyuna girmiyordum 5 ay gibi. Ardından tek çift 5 maçtan 1 tane yenilgi ile altın 4 attı. Peş peşe 12 maç daha attım 1 yenilgi aldım. Olay burada başlıyor. O yenilgiden sonra maça girdim fakat işim çıktı AFK kaldım. Bugün de gün boyu oynadım. Ama inanılmaz bir şekilde hiçbir zaman Win alamadım. 20 maçta 2 Win ancak almışımdır arka arkaya yenilgi. Gold 2'ye çıkacakken 4'e düştüm üstüne 0 LP kaldı. Neredeyse gümüşe düşüyorum. Her el gayet güzel oynadım. Elimden gelenin en iyisini yaptım. Ama olmuyor çıkılmıyor. Mutlaka takım anormal şekilde karşıyı besliyor. Oyunu ciddi olarak bırakmayı düşünüyorum. Çünkü boşuna çabalıyorum. Bu durumun aynısını önceden de yaşamıştım. Birebir aynı şekilde. Hep kazanarak giderken sonrasında hep yenilgiden çıkamıyordum. Hiç bu şekilde garip bir şey yaşadınız mı? Bırakmak sanırım en doğrusu olacak.

Oyunu bırakın ve DotA gibi alternatifleri yönelin. Dürüst olmak gerekirse LoL DotA'nın alternatifi. Oyunun amacı zaten sizin kazanmamanızı sağlamak. Lanet bir oyun zamanınıza yazık. Elo sistemi sizi yerinize saplamak üzerine.

2008'den 2014'e kadar Metin2 oynadıktan sonra yeni bir oyun arayışına girdim. YouTube'da gezerken karşıma şu video çıktı;

Bu klibi izleyip gaza geldikten sonra bu oyunu oynamalıyım dedim ve LoL maceram başladı. TR serverinde kafayı yemek üzereyken o dönem Eu West serverine geçiş ücretsiz olmuştu kısa bir süreliğine. Direk West'e geçip oynamaya başladım. Mainim Support'du. Polonyalı bir ADC ile maç sırasında dek geldik. Birbirimizi tamamlıyorduk adeta. Önceden yapacağı hareketleri kestiriyor ve takım savaşlarından zaferle çıkıyorduk. O da benim hareketlerimi gözlemliyor ona göre hareket ediyordu. İkimizin de İngilizcesi kötü olmasına rağmen ortak bir dilimiz vardı. Gözlem dilimiz çok iyidi. Bu bizi iyi bir ikili yaptı ve bot pre olarak oyunlara girmeye başladık. Challenger'e doğru yükseliyorduk. Bir maç benim kafayı yedirtme derecesine getirdi. 60-20 öndeydik fakat premin karşı tarafı küçümsemesi ve maçı bitirmek yerine maçı uzatması sebebiyle maçı kaybettik. Bilgisayar kasasına tekme attığımı ve monitörü balkondan aşağı attığımı hatırlıyorum. Kafayı yeme derecesine gelmiştim.

Akşam babam eve gelince tabii beni bi güzel fırçaladı. Yaptığım bu eylem 2 yıl bilgisayarsız yaşamama sebebiyet verdi. 2 yıllık LoL kariyerim böylece bitmiş oldu :) Bırakalı 7.5 yıl oldu. Bazen arkadaşlar ısrar ederse 2 el aram atıp çıkıyorum. Onun harici oynamıyorum bile. Sana tavsiyem LoL'ü bırakmandır. Yeni oyunlar keşfet. Bir sürü oyun var.

Oyunu bırakın ve DotA gibi alternatifleri yönelin. Dürüst olmak gerekirse LoL DotA'nın alternatifi. Oyunun amacı zaten sizin kazanmamanızı sağlamak. Lanet bir oyun zamanınıza yazık. Elo sistemi sizi yerinize saplamak üzerine.
DotA 2, LoL'den daha çok kafa yedirtir. LoL kadar oynanışı kolay bir oyun değil. Maçlar LoL maçları gibi kısa sürmüyor. Support oynanışı bile LoL kadar basit değil. Moba oyundan uzak durmalısınız :)

Oyunu bırakmak yerine hırsını bırakmayı denesen? Bu tarz oyunların algoritmaları bellidir ve oyuncuya hırs yaptırıp oyunu daha çok oynatma üzerine kuruludur. Bu oyunda herkes Challenger olacak diye bir şey yok. Eğer hırsına yenik düşersen kaybedersin. Hırsını bir kenara bırakırsan, bronz ya da elmas olman fark etmeksizin oyunun tadını çıkarırsın. Güçlü bir mental her şeydir. 💪

İşte çok fark ediyor. Ben en iyi şekilde oynadım bütün maçları. Lig düşünce adamlar bot gibi geliyor. Çok basit oluyor. Ama gene de yenilgi oluyor. En mantıklısı bırakmak.

2008'den 2014'e kadar Metin2 oynadıktan sonra yeni bir oyun arayışına girdim. YouTube'da gezerken karşıma şu video çıktı;

Bu klibi izleyip gaza geldikten sonra bu oyunu oynamalıyım dedim ve LoL maceram başladı. TR serverinde kafayı yemek üzereyken o dönem EU West serverine geçiş ücretsiz olmuştu kısa bir süreliğine. Direk West'e geçip oynamaya başladım. Mainim Support'du. Polonya'lı bir ADC ile maç sırasında dek geldik. Birbirimizi tamamlıyorduk adeta. Önceden yapacağı hareketleri kestiriyor ve takım savaşlarından zaferle çıkıyorduk. O da benim hareketlerimi gözlemliyor ona göre hareket ediyordu. İkimizin de ingilizcesi kötü olmasına rağmen ortak bir dilimiz vardı. Gözlem dilimiz çok iyiydi. Bu bizi iyi bir ikili yaptı ve bot pre olarak oyunlara girmeye başladık. Challenger'e doğru yükseliyorduk. Bir maç benim kafayı yedirtme derecesine getirdi. 60-20 öndeydik fakat premin karşı tarafı küçümsemesi ve maçı bitirmek yerine maçı uzatması sebebiyle maçı kaybettik. Bilgisayar kasasına tekme attığımı ve monitörü balkondan aşağı attığımı hatırlıyorum. Kafayı yeme derecesine gelmiştim.

Akşam babam eve gelince tabii beni bir güzel fırçaladı. Yaptığım bu eylem 2 yıl bilgisayarsız yaşamama sebebiyet verdi. 2 yıllık LoL kariyerim böylece bitmiş oldu :) bırakalı 7.5 yıl oldu. Bazen arkadaşlar ısrar ederse 2 el aram atıp çıkıyorum. Onun harici oynamıyorum bile. Sana tavsiyem LoL'ü bırakmandır. Yeni oyunlar keşfet. Bir sürü oyun var.

DotA 2, LoL'den daha çok kafa yedirtir. LoL kadar oynanışı kolay bir oyun değil. Maçlar LoL maçları gibi kısa sürmüyor. Support oynanışı bile LoL kadar basit değil. MOBA oyundan uzak durmalısınız :)

Çok haklısınız. Belki tek kişi olarak girdiğimden dolayı da olabilir. Ama algoritma mı denir bayağı bariz kötü takım atıyordu bana. En güzeli hiç oynamamak.

Son düzenleme:
Nedense LoL oyununda hep aynı şeyi duyarsın. Lig düşüyorsan demek ki yeterince iyi değilsindir. Yükselen yükseliyor her sene. İnsanın seviyesini de kabul etmesi lazım.

Maalesef öyle bir durum yok. Keşke kötü oynayıp yenilsem her defasında eziyorum zaten Support mainim. Hatta ADC'yi de kastırıyorum. Bu liglerde genelde AP SUP iyi gidiyor. Her defasında da bottan üstün çıkıyorum. Ama dediğim gibi kötü oynayıp kaybetsem sıkıntı etmezdim. Soloyu bir yarıyorlar 2 kule anında gitmiş. Ya da Jungle kasıyor. Mid de aynı şekilde. O kadar kötü oluyor ki anında adam feedliyor kuleler gidiyor. Benlik bir durum yok.

Hatta maç ortalarında şöyle anlatayım. SUP olarak kasmış çıkıyorum. TF'lerde takımı bile Killer'le besledim salarak buna rağmen olmuyor. :D

@Utku92 Bu bütün MOBA'larda geçerli. Buna göre ayarlıyorlar eşleşme sistemini. Şu an mobilde hok oynuyorum ve aynı durum geçerli. 5 kişi bile girseniz karşıya sıralamada oynayan 5 tane zebani gönderiyor ve eziliyorsunuz. Kafanız çekmiyorsa bu oyunları oynamamak lazım.

@Utku92 bu bütün MOBA'larda geçerli. Buna göre ayarlıyorlar eşleşme sistemini. Şu an mobilde hok oynuyorum ve aynı durum geçerli. 5 kişi bile girseniz karşıya sıralamada oynayan 5 tane zebani gönderiyor ve eziliyorsunuz. Kafanız çekmiyorsa bu oyunları oynamamak lazım.

Öyle ama haksız eşleştirme yapılıyor. Mantıksız değil mi? O zaman ne anlamı kalıyor, o kadar emek veriliyor.