Detaylar
Kim cevapladı?Qnix
Üstün
- Makaleler
- 4
@Qnix, hocam efi klasörü ve devamı yok o klasörde, A ve B imajları, core_util_ram_fs, dual_boot_ramfs, son olarak da vmlinuz-16093.91.20.8 var.
find /mnt/boot/ -type f -name "grub.cfg" komutunu girip çıktısını paylaşın.Qnix
Üstün
- Makaleler
- 4
Kurulum sırasında size bootloader kurulması hakkında bir prompt verildi mi?
Benim burada tavsiyem en efektif çözüm olarak refind kullanılması. Eklediğimiz GRUB Entry'ını doğru şekilde düzeltebiliriz ama işinizi daha kolaylaştırmak adına refind kullanmanızı tavsiye ediyorum.
Hocam ilk başta denemiştim ancak çalışmadığından geri UEFI bootloader seçeneği ekleye tıklamıştım. Bir daha deneyeceğim şimdi.Kurulum sırasında size bootloader kurulması hakkında bir prompt verildi mi?
Benim burada tavsiyem en efektif çözüm olarak refind kullanılması.
Hocam çalışmadı, diski full silip tekrar FydeOS kurmayı deneyeceğim.
Son düzenleme:
Qnix
Üstün
- Makaleler
- 4
Hocam ilk başta denemiştim ancak çalışmadığından geri UEFI bootloader seçeneği ekleye tıklamıştım. Bir daha deneyeceğim şimdi.
Hocam çalışmadı, diski full silip tekrar FydeOS kurmayı deneyeceğim.
Link üzerinde işlemcisi gemini lake refresh mimarisine sahip bir kişinin FydeOS 18.1 üzerinde sorun yaşayıp 17.1'de sorun yaşamadığı belirtilmiş. Deneyebilirsiniz:
Bu arada belirtmeyi unutmuşum, EFI partition'unu da mount etmemiz gerekiyordu. Kusura bakmayın.
Son düzenleme:
@Qnix, yarın deneyeyim hocam teşekkür ederim.
Debian'ın GRUB'u bozuldu nasıl olduysa, bugün deneyeceğim. Tekrardan teşekkür ederim.
@Qnix, hocam bu sefer de CFG dosyası dolu ancak açılmıyor.
Sorun değil hocam sinirlenip EndeavourOS yükledim zatenBu arada belirtmeyi unutmuşum, EFI partition'unu da mount etmemiz gerekiyordu. Kusura bakmayın.
Kod:
#FydeOS 2020-08-24 Author: [email protected]
defaultA=0
defaultB=1
set img=/fydeos/fydeos_dual_boot.img
search --label --set root FYDEOS-DUAL-BOOT
loopback loopdev $img
gptpriority loopdev 2 prioA
gptpriority loopdev 4 prioB
if [ $prioA -lt $prioB ]; then
set default=$defaultB
else
set default=$defaultA
fi
set timeout=1
# NOTE: find rootfs by label (not partion label)
menuentry "FydeOS multi-boot A" {
linux (loopdev,gpt12)/syslinux/vmlinuz.A init=/sbin/init root=/dev/nvme0n1p4 boot=local rootwait noresume noswap ro loglevel=7 console= i915.modeset=1 cros_efi cros_debug fydeos_dualboot vtit=/sbin/init audit=0 audit=0 ventoyos=fydeos
initrd /boot/dual_boot_ramfs.cpio
}
menuentry "FydeOS multi-boot B" {
linux (loopdev,gpt12)/syslinux/vmlinuz.B init=/sbin/init root=/dev/nvme0n1p4 boot=local rootwait noresume noswap ro loglevel=7 console= i915.modeset=1 cros_efi cros_debug fydeos_dualboot vtit=/sbin/init audit=0 audit=0 ventoyos=fydeos
initrd /boot/dual_boot_ramfs.cpio
}
menuentry "FydeOS Recovery Tools" {
linux /boot/fydeos_vmlinuzB init=/sbin/init root=/dev/nvme0n1p4 boot=local rootwait noresume noswap ro loglevel=7 console= i915.modeset=1 cros_efi cros_debug vtit=/sbin/init audit=0 audit=0 ventoyos=fydeos
initrd /boot/core_util_ramfs.cpio
}
Son düzenleme:
Qnix
Üstün
- Makaleler
- 4
@Qnix, yarın deneyeyim hocam teşekkür ederim.
Sorun değil hocam sinirlenip EndeavourOS yükledim zatenDebian'ın GRUB'u bozuldu nasıl olduysa, bugün deneyeceğim. Tekrardan teşekkür ederim.
Kod:#FydeOS 2020-08-24 Author: [email protected] defaultA=0 defaultB=1 set img=/fydeos/fydeos_dual_boot.img search --label --set root FYDEOS-DUAL-BOOT loopback loopdev $img gptpriority loopdev 2 prioA gptpriority loopdev 4 prioB if [ $prioA -lt $prioB ]; then set default=$defaultB else set default=$defaultA fi set timeout=1 # NOTE: find rootfs by label (not partion label) menuentry "FydeOS multi-boot A" { linux (loopdev,gpt12)/syslinux/vmlinuz.A init=/sbin/init root=/dev/nvme0n1p4 boot=local rootwait noresume noswap ro loglevel=7 console= i915.modeset=1 cros_efi cros_debug fydeos_dualboot vtit=/sbin/init audit=0 audit=0 ventoyos=fydeos initrd /boot/dual_boot_ramfs.cpio } menuentry "FydeOS multi-boot B" { linux (loopdev,gpt12)/syslinux/vmlinuz.B init=/sbin/init root=/dev/nvme0n1p4 boot=local rootwait noresume noswap ro loglevel=7 console= i915.modeset=1 cros_efi cros_debug fydeos_dualboot vtit=/sbin/init audit=0 audit=0 ventoyos=fydeos initrd /boot/dual_boot_ramfs.cpio } menuentry "FydeOS Recovery Tools" { linux /boot/fydeos_vmlinuzB init=/sbin/init root=/dev/nvme0n1p4 boot=local rootwait noresume noswap ro loglevel=7 console= i915.modeset=1 cros_efi cros_debug vtit=/sbin/init audit=0 audit=0 ventoyos=fydeos initrd /boot/core_util_ramfs.cpio }
Dosyanın sonundaki 3 entry'ıda /etc/grub.d/40_custom dosyasına ekleyip GRUB configuration'unu güncelleyin. Ardından FydeOS multi-boot A seçeneği ile FydeOS'u boot etmeyi deneyin.
Eğer hala sorun yaşamaya devam ederseniz ben refind kullanmanızı tavsiye ediyorum grub yerine.
Son düzenleme:
Qnix
Üstün
- Makaleler
- 4
Çalışmadı derken yaşadığınız problem neydi tam olarak? FydeOS entry'ı mı gözükmedi Refind üzerinde, ya da başka bir problem mi yaşadınız?
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
-
X870e Aorus Pro X3D Ice model anakartta RAM XMP1 profili açılmıyor
- Teknopatici
-
-