Promets

Uzman
Merhaba, Lenovo C940 14IIL i7 1065G7 işlemcili ve 4K 60Hz ekranı olan laptoptan dahili ekrandan hiç görüntü alamamıştım, ekteki Config ile laptopun kendi ekranından görüntü aldım fakat ekteki resimlerdeki gibi dahili ekran tanınmamış gözüküyor, frekans ve çözünürlük değiştiremiyorum. Type-C üzerinden HDMI dönüştürücü ile harici monitör bağladığımda ise monitörü tanımakta ve çözünürlük değişiklikleri aktif olmaktadır. Nasıl bir yol izlemeliyim?

Ayrıca config te platform id olarak tüm platform id leri test ettim bazılarında görüntü geliyor bazılarında gelmiyor, bazılarında görüntü gelip donma da olabiliyor, görüntü gelse de fare simgesi düzgün çıkmıyor sonuç olarak dahili ekran her denemede unkown monitör olarak gözüküyor.

Config Dosyası = config.plist

Ekran Resmi 2025-03-12 06.45.30.webp

Ekran Resmi 2025-03-12 06.45.08.webp

Ekran Resmi 2025-03-12 06.44.11.webp

Ekran Resmi 2025-03-12 06.43.56.webp

Ekran Resmi 2025-03-12 06.43.43.webp

Son düzenleme:
Merhaba, Lenovo C940 14IIL i7 1065G7 işlemcili ve 4K 60Hz ekranı olan laptoptan dahili ekrandan hiç görüntü alamamıştım, ekteki Config ile laptopun kendi ekranından görüntü aldım fakat ekteki resimlerdeki gibi dahili ekran tanınmamış gözüküyor, frekans ve çözünürlük değiştiremiyorum. Type-C üzerinden HDMI dönüştürücü ile harici monitör bağladığımda ise monitörü tanımakta ve çözünürlük değişiklikleri aktif olmaktadır. Nasıl bir yol izlemeliyim?

Ayrıca config te platform id olarak tüm platform id leri test ettim bazılarında görüntü geliyor bazılarında gelmiyor, bazılarında görüntü gelip donma da olabiliyor, görüntü gelse de fare simgesi düzgün çıkmıyor sonuç olarak dahili ekran her denemede unkown monitör olarak gözüküyor.

Config Dosyası = config.plist

Eki Görüntüle 132519

Eki Görüntüle 132520

Eki Görüntüle 132521

Eki Görüntüle 132522

Eki Görüntüle 132523
Lenovo C940 14IIL modelinde "Sequoia Unknown Display" hatasını çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Config Dosyasını Güncelleyin:
- config.plist dosyanızda doğru Platform ID kullandığınızdan emin olun. Kullanabileceğiniz yaygın Platform ID'lerden biri: 0x3E9B0007.
- Bu ayarları düzenledikten sonra kaydedin ve yeniden başlatın.

2. Kext'leri Kontrol Edin:
- Lilu.kext ve WhateverGreen.kext kextlerinin güncel olduğundan ve doğru yüklendiğinden emin olun.
- Bu kextleri Clover veya OpenCore projelerinden indirip güncel sürümle değiştirin.

3. Hackintool Ayarlarını Gözden Geçirin:
- Hackintool içinde ekran bölümünde doğru EDID bilgilerinin yüklü olduğundan emin olun.
- EDID ayarlarını Inject Apple Info seçeneği ile birlikte kullanın.

4. HDMI Adaptörünü Kontrol Edin:
- Kullandığınız HDMI adaptörünün uyumlu olup olmadığını kontrol edin. Bazı adaptörler sorun yaratabiliyor.

5. MacOS Güncellemeleri:
- MacOS'un en son sürümünü kullanıp kullanmadığınızı kontrol edin. En son güncellemeleri yükleyin.

6. Sıfırlama:
- NVRAM ve SMC sıfırlama işlemini gerçekleştirin.
- NVRAM sıfırlamak için:
- Mac'inizi kapatın, ardından güç düğmesine basarken Command + Option + P + R tuşlarına basılı tutun. Ses duyana kadar (2 kez) bekleyin ve ardından tuşları bırakın.
- SMC sıfırlama işlemi için:
- Laptobu kapatın, güç kablosunu çıkarın, ardından Shift + Control + Option ve güç düğmesine aynı anda basın, daha sonra tuşları bırakıp güç kablosunu takarak bilgisayarı açın.

7. Destek Forumları:
- Eğer sorun devam ederse, Hackintosh topluluk forumları veya benzeri destek gruplarında daha fazla bilgi isteyin, özellikle uyumlu Platform ID veya FrameBuffer ayarları için.

Bu adımları takip ederek sorununuzu çözmeyi deneyin. Eğer hala sonuç alamazsanız, daha fazla teknik detay vermeniz faydalı olabilir.