Yer
Turkiye
Selam, iyi sosyaller.

Kullandığım IdeaPad gaming 3 16ARH7 type 82sc model gaming laptopta aldığım ilk günden beri anlık donma sorunuyla karşılaşıyorum. Bu zamana kadar normal karşılıyordum fakat mesela Steam'i açtığımda veya paneli açtığımda Discord ve oyun seslisinde anlık bozulmalar oluyor. Hem kulaklığımda hem mikrofonumda anlık cızırtı oluşuyor, bu sırada ekran anlık donuyor ve drop giriyor.

Windows 11 24H2 kullanıyorum 23H2 de kullandım yine böyleydi. Benchmark testlerinde vs. herhangi bir sorun çıkmadı. Windows'un başka bir sürümünü mü kullanmalıyım bu sorun neden kaynaklanııyor olabilir? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

1753390670183.webp

Merhaba elimde aynı laptop mevcut hocam. 1.si RAM 8 GB mı? 2.si Lenovo Vantage kurup tüm sürücüler güncelleyin ve BIOS Update yapın. Ayrıca bu laptoplar 10 pro halinde geliyor isterseniz deneyebilirsiniz bende 8 gb ram var 10 proya geçirtmiştim.

Merhaba elimde aynı laptop mevcut hocam. 1.si RAM 8 GB mı? 2.si Lenovo Vantage kurup tüm sürücüler güncelleyin ve BIOS Update yapın. Ayrıca bu laptoplar 10 pro halinde geliyor isterseniz deneyebilirsiniz bende 8 gb ram var 10 proya geçirtmiştim.
Bendeki 16 GB RAM'li model hocam, Vantage kurulu ve düzenli olarak hem donanım testlerini hem de güncellemeleri takip ediyorum. Her konuda en güncelini kullanmaya özen gösteriyorum aldığım günden beri. Freedos olarak gelmişti benim aldığım, dediğiniz gibi 10 Pro'yu deneyebilirim. Umarım aynı sorunla karşılaşmam. Yanıtınız için çok teşekkür ederim.

Bendeki 16 GB RAM'li model hocam, Vantage kurulu ve düzenli olarak hem donanım testlerini hem de güncellemeleri takip ediyorum. Her konuda en güncelini kullanmaya özen gösteriyorum aldığım günden beri. Freedos olarak gelmişti benim aldığım, dediğiniz gibi 10 Pro'yu deneyebilirim. Umarım aynı sorunla karşılaşmam. Yanıtınız için çok teşekkür ederim.
Biraz 11le de alakalı bir durum.