agrofea

Uzman
Arkadaşlar içindeki SSD ömrü çok hızlı azalıyor 8 tane SSD var elimde farklı markaların en kötüsünün ömrü bile 2 3 yılda yüzde 97 indi 6 aylık Lenovo SSD 97 düştü. SOLIDIGM SSDPFINW512GZL: 512, 1 GB var içinde. 9 TB yazmış. Bana hiç normal gelmedi. 6 yıllık WD Blue 500GB 30TB ile yüzde 97 indi. SOLIDIGM SSDPFINW512GZL: 512,1 GB ömrü neden hızlı düşüyor.

Arkadaşlar içindeki SSD ömrü çok hızlı azalıyor 8 tane SSD var elimde farklı markaların en kötüsünün ömrü bile 2 3 yılda yüzde 97 indi 6 aylık Lenovo SSD 97 düştü. SOLIDIGM SSDPFINW512GZL: 512, 1 GB var içinde. 9 TB yazmış. Bana hiç normal gelmedi. 6 yıllık WD Blue 500GB 30TB ile yüzde 97 indi. SOLIDIGM SSDPFINW512GZL: 512,1 GB ömrü neden hızlı düşüyor.
Bu durum gayet doğal...

Nedenleri:

1. kullanılan SSD'ler OEM tip...
2. Microsoft Windows 11 ve Windows 10 sistemleri gerçek mana da kararlı ve stabil değil...

Ben de Lenovo IdeaPad Gaming 3 Pro donanım sahibiyim (yaklaşık 1-1, 5 sene oldu yeni alalı...) Sen 9 TB veri yazdı diye, kendine dert yapıyorsun (kendini stress altına sokuyorsun) ya ben ne yapayım... Yani kafayı takma kullan sonuna kadar...

Ekran Görüntüsü:

1746192623185.webp

Sistem - 1: Microsoft Windows 11 Yapı 22H2 X64 Home
Sistem - 2: GNU/Linux Mint 21.1 X64 LXDE V11

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu durum gayet doğal...

Nedenleri:

1. kullanılan SSD'ler OEM tip...
2. Microsoft Windows 11 ve Windows 10 sistemleri gerçek mana da kararlı ve stabil değil...

Ben de Lenovo IdeaPad Gaming 3 Pro donanım sahibiyim (yaklaşık 1-1, 5 sene oldu yeni alalı...) Sen 9 TB veri yazdı diye, kendine dert yapıyorsun (kendini stress altına sokuyorsun) ya ben ne yapayım... Yani kafayı takma kullan sonuna kadar...

Ekran Görüntüsü:

Eki Görüntüle 145229

Sağlık yüzdesinin hiçbir önemi yok. SMART verilerini okumayı öğrenin yeter. Bilmiyorsanız da atın buraya, bilenler okusun.
@6123 Senin SSD bayağı veri yazmış silmiş ama hiçbir sorun görünmüyor. Yıpranmış sadece. Sağlıklı bir disk yine de.

Ayrıca Sanal Bellek meselesi yüzünden SSD'ler bir tık fazla yıpranmak zorunda kalıyorlar.

Sağlık yüzdesinin hiçbir önemi yok. SMART verilerini okumayı öğrenin yeter. Bilmiyorsanız da atın buraya, bilenler okusun.
@6123 Senin SSD bayağı veri yazmış silmiş ama hiçbir sorun görünmüyor. Yıpranmış sadece. Sağlıklı bir disk yine de.

Ayrıca Sanal Bellek meselesi yüzünden SSD'ler bir tık fazla yıpranmak zorunda kalıyorlar.
Ben Windows11 'de "SANAL BELLEK DOSYASI KULLANMIYORUM" (dikkat çekmek için büyük harfle yazdım.) Sanal bellek dosyası 16GB'lık ram bloklarında "dinamik" oluşturuluyor sistem tarafından....

Ben Windows11 'de "SANAL BELLEK DOSYASI KULLANMIYORUM" (dikkat çekmek için büyük harfle yazdım.) Sanal bellek dosyası 16GB'lık ram bloklarında "dinamik" oluşturuluyor sistem tarafından....
Sen kullanmıyorsun da millet kullanıyor işte. Herkes ivik civik bilmiyor.

Masaüstü için konuşursak -laptopta hiç denemedim- 16 GB RAM sanal belleksiz, oyunlarda çökme yapıyor. Yetersiz RAM olunca mecbur sanal bellek kullanman lazım. Zaten ben sanal belleği genel söyledim sana ithafen değil.

Bu arada Samsung Magician kullan istersen CrystalDiskInfo yerine.

Bu durum gayet doğal...

Nedenleri:

1.Kullanılan SSD'ler OEM tip...

2.Microsoft Windows 11 ve Windows 10 sistemleri gerçek mana da kararlı ve stabil değil...

Ben de Lenovo IdeaPad Gaming 3 Pro donanım sahibiyim (yaklaşık 1-1, 5 sene oldu yeni alalı...)

Sen 9 TB veri yazdı diye, kendine dert yapıyorsun (kendini stress altına sokuyorsun) ya ben ne yapayım... Yani kafayı takma kullan sonuna kadar...

Ekran Görüntüsü:

Asıl sorunum ömür değil arda bir nedense yazma 20 MB düşüyor teste okumada sorun yok. Misal 10 testin yarısında 20 MB yarısında yazarken 1700 MB oluyor. Çok saçma. 16 GB bellek var sanal RAM kullanıyorum. Otomatikte gerçi ayarı oynamadım.