Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

powder

Uzman
Her zaman Valorant'ta NVIDIA ShadowPlay'i kullanıyordum. Birkaç gün önce Full Game kaydederken bilgisayar çok ısındı ve ara ara takılmalar başladı. Sonra oyundan çıkınca videoya baktığımda, çok fazla donduğu kısımlar vardı. Oyunda takılmayan yerler bile takılıyordu. O günden sonra oyunum artık takılmaya başladı, bir anda 0 FPS oluyor, 2-3 saniye oyun donuyor. Neden kaynaklı olduğunu çözemedim. Yardımcı olur musunuz? (Sıcaklık her zamanki gibi 80 dereceye arada çıkıyor, sadece o gün çok ısındı.)

Denediğim yöntemler:
  • NVIDIA sürücümü, eski sürüme temiz kurulum yaptım.
  • DDU ile eski sürücü kurdum.
  • Valorant onarım denedim biraz güncelleme yaptı ama hala ufak da olsa takılıyor.
  • Temp dosyalarını temizledim, belki orada sorun vardır diye.

Sistem:
  • Lenovo IdeaPad Gaming 3
  • RTX 3050.
  • i5-11320H
  • 16 GB RAM.

Çözüm
@powder Format attığında düzelir ve işlemcinin turbosunu "ThrottleStop" kullanarak açabilirsin bir dahakine. Sen gene de oyun esnasında hangi değerlerin düştüğüne bakar mısın Afterburner ile?
Güç seçenekleri ne durumda? En son ne zaman termal macun yenilenmesi yapıldı? Bir de DDU ile eski sürücü kurdum derken DDU ile kaldırıp daha sonra mı sürücü kurdunuz yoksa farklı bir şey mi demek istediniz?

Güç seçenekleri ne durumda? En son ne zaman termal macun yenilenmesi yapıldı? Bir de DDU ile eski sürücü kurdum derken DDU ile kaldırıp daha sonra mı sürücü kurdunuz yoksa farklı bir şey mi demek istediniz?

2 ay oldu olmadı garantiden geldi bakım servisinin içinde olduğunu söylemişlerdi. Gücü performansta kullanıyorum hem Windows'ta hem Lenovo ayarlarında. DDU ile silip baştan kurdum her iki grafik driverını.

Afterburner ile 0 FPS olduğundaki değerleri kontrol edin:

Ayrıca başka bir oyunda bu sorunla karşılaştınız mı?

Olabilir. Kapatıp bir test edebilir misiniz?

Denerim yanıtlarım da ondan kaynaklıysa nasıl bir çözüm uygulayabiliriz çünkü işime yarıyor.

Afterburner ile 0 FPS olduğundaki değerleri kontrol edin:

Ayrıca başka bir oyunda bu sorunla karşılaştınız mı?

Hayır şu anlık başka oyunda görmedim RDR2 oynuyordum acaba o mu yaptı diye korkudan giremiyorum ama onu oynarken Turbo Boost'u kapatıyorum sistem ısınmasın diye 80i geçmiyor yine aynı şekilde. MSI'a bakacağım.

1712862979576.webp
bu power limite nolmuş böyle :D

Son düzenleme: