Lenovo LOQ 15IRX9 ayıplı ürün ve BDH teknik servis problemi

Makaleler
14
Yer
Bolu Dağı Tüneli
21 Eylül'de İtopya'dan Lenovo LOQ 15IRX9 almıştım, ürün 2-3 gün sonra elime ulaştı ve ürünün klavyesinin yön tuşunda kalkıklık vardı, yani cihaz ayıplıydı.
Ben de cihazı çalıştırmadan İtopya'yı aradım ve değişim için servisle iletişime geçmem söylendi.
Bu servis de belki de en rezalet servis olan BDH.
Tam 14-15 gün sonra cihazı tarafımıza gönderin diye aradılar. Verilen kargo numarasıyla gönderdim. Cuma günü bana mail yoluyla ücret talep edilen bir mail geldi sistemden, 5000-6000 arası bir ücret talep edilmiş değişim için. Lenovo Whatsapp Chat hattında çok bilgili (!) teknik destek ürünün testlerden geçtiğini, kesinlikle hata olmayacagını söyledi . Ben de uzatmadan kapattım, bir çözüm vadetmiyorlar çünkü.

Ben de soluğu tabi ki servisi arayarak aldım.
Prosedür müymüş artık önce fiyat gönderiyorlarmış. 2. kez cihazı inceleyecekler. Yani bekle, bekle, bekle ve bekle.
İtopya zaten ayrı bir havada, destek maili atacakmışım da 5 iş günü içerisinde döneceklermiş, ürünün satıcı kaynaklı hasarlı olduğuna dair de belge istiyorlarmış. Lenovo da belge gönderilmez, tamir için onay bekleniyor diyor chat hattında.
İtopya'ya ondan sonra rapor göndermediklerini söyledim, o halde bundan da bahsedin diyor müşteri temsilci hattında.

Velhasıl, bu işin sonu ne olacak bilmiyorum. Hakem heyetine başvuracağım ama ürün elimde değil, serviste şu an. Deneyimli hocalardan destek bekliyorum.

Lenovo gibi büyük bir firmanın da böyle bir rezalet firmayla çalışması gerçekten saçmalık. Yeminle ömür törpüsü bunlar.
@Recep Baltaş ne yapayım sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
Konuyu takibe aldım. Eğer çözülmez ise Tweet atacağım.
Gönderilen fiyattan sonra 2. inceleme için bekliyordum. Dün arayıp incelemeyi yapın, eğer yine ücret isteyecekseniz cihazı geri gönderin dedim. Cihazı geri gönderiyorlar.

Hakem heyetine başvuracağım, değişim olmaz / garanti dışı raporu gerekli dedim. Rapor gönderiyoruz dediler, bir PDF olarak mı gelmesi gerekiyor bilmiyorum ama sadece ürünün geri geldiğine dair ve ücret istediklerine dair mailler var.

Eğer cihazın sağına soluna zarar verdilerse diye bir tereddütüm var. Kameralarla izleniyor orası diyor. İtopya zaten ayrı kafa, destek hattına yazacakmışım da oradan maille 1-5 iş günü arasında döneceklermiş.

Küçük bir şey için bu kadar uğraşıyorum, değişim istediğim için. Klavyenin tuşunun altındaki scissor denilen makasvari beyaz şey değişecek sadece. Taş çatlasa 200 liralık malzeme, ben de ayıplı gelmişken cihaz değişsin istedim her tüketici gibi haliyle canım sıkıldı çünkü o halini görünce tuşun.
Anlayacağınız nereden nereye geldi.

--
@Recep Baltaş şu an o kadar sinirliyim ki anlatamam, hiç açılmamış, açma tuşunun jelatini bile kaldırılmamış, 1 aydır geldiğinden beri kullanılmamıs bilgisayara üzerinde çizikler var, lekeler var yazmışlar. Bu kadar adi olunur mu, bu kadar alçak olunur mu? Bunlara bu bilgisayardan ekmek yedirmeyeceğim, bakım için en kaliteli termal pedleri dışarıdan alıp öyle kendim temizleyeceğim. Jelatini üstünde cihaza kullanıma bağlı çizikler var dediler..
Kamuoyunu bu konu hakkında bilgilendirirseniz çok sevinirim en azından insanlar ne olduklarını bilsinler bunların.

Dosya Ekleri

• IMG_20241023_100314.webp
    65,9 KB · Görüntüleme: 114
  • IMG_20241023_094640.webp
    173,2 KB · Görüntüleme: 118
Son düzenleme:
Şu paylaşım OK mi kaba taslak? Üstünde edit geçeceğim:

Bence hayatta biraz daha optimist olmalisin(nikinden esinlendim) senin yaptigin hatayi ben de yapiyorum ve cok sanssizim. Murphy kanunu biraz arastirmani tavsiye ederim. Teknoloji konusunda sansliydim dogrusu 10 kadar laptop satin aldim MSI olan haric hepsi sorunsuz cikti. Sorunun icin ise benim bildigim 14 gun iade hakkin olmali onu kullanamiyor musun? Zaten iade edersen o cihazi mecburen refurbished olarak satacaklar.

Bence hayatta biraz daha optimist olmalisin(nikinden esinlendim).
Aslında hiç pesimist birisi değilim, önceki forumlarda bu isimi kullandığımdan ötürü burada da bu isimle açmıştım. Değiştirme vakti geldiğinde değişeceğim.
Murphy kanunu biraz arastirmani tavsiye ederim.
Az çok bilgi sahibi oldum, sağ olun. Bazı şeylerden tatmin olmak, mutlu ve huzurlu olmak için hep mi negatif düşünmek gerek hocam, nereye kadar böyle..
Teknoloji konusunda sansliydim dogrusu 10 kadar laptop satin aldim MSI olan haric hepsi sorunsuz cikti.
İlk defa servis sürecine bir cihazımı gönderdim ve sağ olsun pişman ettiler gerçekten, o kadar telefon değiştirdim, tablet kullandım. Laptopta böyle bir durum başıma geldi işte.
Sorunun icin ise benim bildigim 14 gun iade hakkin olmali onu kullanamiyor musun?
Bu ürünü iyi bir fiyata aldım ve iade etmek benim için son seçenek, yakın zamanda 1TB versiyonunu arkadaşım 8 bin lira daha fazla ödeyerek aldı. Onun için uğraşıyorum. Ben bu süre içerisinde bu cihazı kullanacağım ve hakem heyetinden sonuç geldiğinde paşa paşa değişim yapacaklar cihazı, hak yol bulunacak. Son kullanıcıyı sömürmelerine izin vermeyeceğim.

@Recep Baltaş abi tuşun böyle çıkmasına dayanamayıp 1.5 hafta önce hinge ( plastik mekanizma ) sipariş ettim Aliexpress'ten. Vergi dahil 130 liraya aldım ve o parçayı değiştirdim, böylece sorun kalmadı. THH süresince düzgün bir şekilde dursun. Sizden kamuoyunu bildirmenizi istiyorum . Teknik servisin bu rezilliğiyle ilgili Lenovo'yla iletişime geçebilirseniz çok iyi olur imkan varsa, bugün bir Asus konusunda iletişime geçtiğinizi gördüm.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tamamdır, not aldım. Bugün paylaşacağım bir aksilik olmazsa.

@pesimist34

Çok teşekkürler. Yalnız hocam cihazı İtopya geri almadı, servise yönlendirdi.

Tweet'iniz 103K görüntüleme almış. Kişilerin bu yönde bilgilenmesi iyi oldu en azından servis süreci hakkında.

@Recep Baltaş, olur da @Enes138'ün cihazıyla ilgili video çekerseniz, konuyu bdh servisine de getirin. Ek görsel isterseniz atabilirim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…