Lenovo Türkiye ile görüştüm, yapılması gerekenler hakkında konuştuk. Para iadesi yahut cihaz tamiri seçeneklerim olduğunu söyledi, para iadesi geçen senenin kuru ile olacağından tamiri seçtim. Ayın 20'sinde İstanbul'da olacağım, dolayında 20'sinden sonraki ilk hafta içinde Maltepe'deki BDH binasına elden teslim edip sorunun çözülmesini umuyorum.
Donanımsal bir sorun olduğu taktirde sorunun çözüleceğini ve görünenin de donanımsal bir sorun olduğunu, mağduriyetten ötürü içindekiyle tamamen aynı bir adet 8 GB RAM daha takılacağını bildirdi konuştuğum kişi. Ekstra olarak sorun yaşarsam BDH'yi değil, Lenovo Türkiye'yi aramam konusunda tembihledi beni.
Yine gelişmeleri güncelleyip sorunun çözülüp çözülmediğinden haberdar etmeye çalışırım. Recep Abi'ye çok teşekkür ediyorum, yardımcı olmasaydı şu anda hiçbir ilerleme kaydetmemiş şekilde oturmuş bekliyor olacaktım. Yazıktır ki sorunları bu şekilde çözüyoruz.
Dün akşam arkadaşımla Lethal Company oynayalım dedik, 600 MB'lık tost makinesinin bile açacağı küçük bir oyun. Sistem yine her zamanki gibi oyun esnasında kapandı ve ardından aynen olduğu gibi bıraktım, hiç dokunmadım. Şimdi yani 1 gün sonra kontrol ettiğimde artık sistemin açılmadığını ve güç de almadığını fark ettim. Günlük kullanımımı bile karşılamayan, tenekeden farksız bir şey yani şu an. Direkt açılmıyor.
Yarın beni Lenovo Türkiye'den arayan beyefendi ile görüşüp durumu güncellemeyi düşünüyorum.
Laptopu dün teslim aldım. Çok daha önce alabilirdim fakat hem BDH'nin ekstra RAM'i takmayı unutması hem de teknik servislerin bazen yeterince bilgi sahibi olmaması sebebiyle süreç epey uzadı. Bunlara ek Maltepe'ye gidecek müsaitliği bulduğum gün, deprem olması sebebiyle BDH kepenk indirip "bugün servis vermeyeceğiz" gibi bir A4'ü kapılarına yapıştırmaları da tuzu biberi oldu, bunu o kadar yolu gidince öğrendim tabii.
Velhasıl, sorun çözüldü gibi duruyor. Gerekli testleri yapıp yine güncelleme fakat baktığım kadarıyla oyun esnasında kapanma artık yok, +8 GB RAM de eklenmiş, anakart tamiri yapılmış değişim yapılmamış.
Recep Abi'ye tekrardan sonsuz teşekkürler. <3