Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

batbane

Çalışkan
Merhaba. Bundan yaklaşık 1 sene önce cihazı satın aldım. 8 GB RAM basekit olarak son 2 aya kadar topallasa da, yani ara ara kendini kapatsa da, kullandım.

Soruna da değineyim. Çoğu kullanıcının deneyimlediği aynı kronik sorun, cihazın oyun esnasında kendini tamamen kapatması ve ardından Custom ve Performance modlarının kullanılamaz hale gelmesi. Anakart değişimi ile çözülen ama Lenovo'nun inatla reddettiği sorun.

Son 2 aya kadar zaten nadiren oyun oynadığım için teknik servise götürmeyi pek düşünmedim. İstanbul'da okuduğumdan pek vaktim de olmuyordu zaten ama memlekete döndüğümde fırsat buldum ve RAM'i 16 GB'a upgrade ettikten sonra artık tamamen oynanamaz hale de gelmesiyle servise gönderdim. Göndermeden önce yaklaşık 20 arama falan yaptım, sürecin bilerek uzatıldığını düşünüyorum.

Ekstra olarak ekranda bir dikey bir de yatay çizgi vardı, kullanıcı hatası olmayan. Bugün cihazı teknik servisten aldım. Ekrandaki sorun çözülmüş fakat oyun esnasında hala kapanıyor sistem. :D

Dolayısıyla teknik servisi tekrar aradım. Neden çözülmedini sordum. Cihazın tüm testlerinin yapıldığını, ısınma kaynaklı bir sıkıntı olmadığını, benim bizzat lisanslı Windows 11 alıp driver güncellemem gerektiği söylendi. Cihaz sıkıntısız çalışmaktaymış. Lisanslı Windows satın aldıktan sonra da üçüncü parti uygulamalar tekrar denenmeliymiş, sonra onarım kaydı açılabilirmiş tekrar.

Cihazın anakartında sorun olduğunu tekrar tekrar belirttim zira bu meseleye dair yüzlerce içerik okudum. Windows 11 almadığım sürece kayıt açamayacağını söyledi Kemal Bey dediğim gibi. Bildiğiniz üzere lisans da 6.800 TL, kesinlikle alacak param yok ve elim kolum da bağlı. Hiçbir şey yapamıyorum. Ayın 20'sinde de tekrar İstanbul'a döneceğim ve fırsat bulabilecek miyim emin değilim.

Velhasıl, açıkçası biraz da Recep Baltaş'a ulaşmak adına açtım konuyu. Dilencilik gibi bir niyetim asla yok ama en azından bu meselenin görünür hale gelmesinde diğer üye arkadaşlar da yardımcı olursa çok sevinirim. Okuduğunuz için teşekkür eder, iyi günler dilerim.

@Recep Baltaş

Son düzenleme:
Çözüm
Lenovo Türkiye ile görüştüm, yapılması gerekenler hakkında konuştuk. Para iadesi yahut cihaz tamiri seçeneklerim olduğunu söyledi, para iadesi geçen senenin kuru ile olacağından tamiri seçtim. Ayın 20'sinde İstanbul'da olacağım, dolayında 20'sinden sonraki ilk hafta içinde Maltepe'deki BDH binasına elden teslim edip sorunun çözülmesini umuyorum. Donanımsal bir sorun olduğu taktirde sorunun çözüleceğini ve görünenin de donanımsal bir sorun olduğunu, mağduriyetten ötürü içindekiyle tamamen aynı bir adet 8 GB RAM daha takılacağını bildirdi konuştuğum kişi. Ekstra olarak sorun yaşarsam BDH'yi değil, Lenovo Türkiye'yi aramam konusunda tembihledi beni.

Yine gelişmeleri güncelleyip sorunun çözülüp çözülmediğinden haberdar etmeye çalışırım. Recep Abi'ye çok teşekkür ediyorum, yardımcı olmasaydı şu anda hiçbir ilerleme kaydetmemiş şekilde oturmuş bekliyor olacaktım. Yazıktır ki sorunları bu şekilde çözüyoruz.

Dün akşam arkadaşımla Lethal Company oynayalım dedik, 600 MB'lık tost makinesinin bile açacağı küçük bir oyun. Sistem yine her zamanki gibi oyun esnasında kapandı ve ardından aynen olduğu gibi bıraktım, hiç dokunmadım. Şimdi yani 1 gün sonra kontrol ettiğimde artık sistemin açılmadığını ve güç de almadığını fark ettim. Günlük kullanımımı bile karşılamayan, tenekeden farksız bir şey yani şu an. Direkt açılmıyor.

Yarın beni Lenovo Türkiye'den arayan beyefendi ile görüşüp durumu güncellemeyi düşünüyorum.

Laptopu dün teslim aldım. Çok daha önce alabilirdim fakat hem BDH'nin ekstra RAM'i takmayı unutması hem de teknik servislerin bazen yeterince bilgi sahibi olmaması sebebiyle süreç epey uzadı. Bunlara ek Maltepe'ye gidecek müsaitliği bulduğum gün, deprem olması sebebiyle BDH kepenk indirip "bugün servis vermeyeceğiz" gibi bir A4'ü kapılarına yapıştırmaları da tuzu biberi oldu, bunu o kadar yolu gidince öğrendim tabii. :D

Velhasıl, sorun çözüldü gibi duruyor. Gerekli testleri yapıp yine güncelleme fakat baktığım kadarıyla oyun esnasında kapanma artık yok, +8 GB RAM de eklenmiş, anakart tamiri yapılmış değişim yapılmamış.

Recep Abi'ye tekrardan sonsuz teşekkürler. <3
200-400 TL'ye lisans key satan sitelerdeki keyler olmuyor mu? Bir de işlemci ve ekran kartını tam yazar mısınız? Bende Lenovo LOQ i5 12600HX RTX 4050'li cihazı almayı düşünüyordum.

200-400 TL'ye lisans key satan sitelerdeki keyler olmuyor mu? Bir de işlemci ve ekran kartını tam yazar mısınız? Bende Lenovo LOQ i5 12600HX RTX 4050'li cihazı almayı düşünüyordum.
Olmuyormuş. :D FreeDOS geliyor zaten sanırsam bu cihazlar, ben de key almıştım zamanında. Beni oyaladıklarını düşünüyorum sadece, başka mantıklı bir açıklaması yok.

RTX 4060, i7 13650HX var sistemde de.

O sorunu Lenovo kabul etse BDH Bilişim olayı uzatıyor. Eğer olayın ucunde geçiyorsa...
Lenovo kabul etmiyor, yani bir açıklama yok henüz ortada. BDH Bilişim de zaten umarım kısa süre içerisinde batar. Öz annemi bu kadar çok aramamışımdır. Donanımdan pek de anlamadığımdan konuşurken ağzım laf yapmıyor, ağızlarının payını veremiyorum maalesef.

@Recep Baltaş

Son düzenleme:
Lenovo Türkiye ile görüştüm, yapılması gerekenler hakkında konuştuk. Para iadesi yahut cihaz tamiri seçeneklerim olduğunu söyledi, para iadesi geçen senenin kuru ile olacağından tamiri seçtim. Ayın 20'sinde İstanbul'da olacağım, dolayında 20'sinden sonraki ilk hafta içinde Maltepe'deki BDH binasına elden teslim edip sorunun çözülmesini umuyorum. Donanımsal bir sorun olduğu taktirde sorunun çözüleceğini ve görünenin de donanımsal bir sorun olduğunu, mağduriyetten ötürü içindekiyle tamamen aynı bir adet 8 GB RAM daha takılacağını bildirdi konuştuğum kişi. Ekstra olarak sorun yaşarsam BDH'yi değil, Lenovo Türkiye'yi aramam konusunda tembihledi beni.

Yine gelişmeleri güncelleyip sorunun çözülüp çözülmediğinden haberdar etmeye çalışırım. Recep Abi'ye çok teşekkür ediyorum, yardımcı olmasaydı şu anda hiçbir ilerleme kaydetmemiş şekilde oturmuş bekliyor olacaktım. Yazıktır ki sorunları bu şekilde çözüyoruz.

Dün akşam arkadaşımla Lethal Company oynayalım dedik, 600 MB'lık tost makinesinin bile açacağı küçük bir oyun. Sistem yine her zamanki gibi oyun esnasında kapandı ve ardından aynen olduğu gibi bıraktım, hiç dokunmadım. Şimdi yani 1 gün sonra kontrol ettiğimde artık sistemin açılmadığını ve güç de almadığını fark ettim. Günlük kullanımımı bile karşılamayan, tenekeden farksız bir şey yani şu an. Direkt açılmıyor.

Yarın beni Lenovo Türkiye'den arayan beyefendi ile görüşüp durumu güncellemeyi düşünüyorum.

Laptopu dün teslim aldım. Çok daha önce alabilirdim fakat hem BDH'nin ekstra RAM'i takmayı unutması hem de teknik servislerin bazen yeterince bilgi sahibi olmaması sebebiyle süreç epey uzadı. Bunlara ek Maltepe'ye gidecek müsaitliği bulduğum gün, deprem olması sebebiyle BDH kepenk indirip "bugün servis vermeyeceğiz" gibi bir A4'ü kapılarına yapıştırmaları da tuzu biberi oldu, bunu o kadar yolu gidince öğrendim tabii. :D

Velhasıl, sorun çözüldü gibi duruyor. Gerekli testleri yapıp yine güncelleme fakat baktığım kadarıyla oyun esnasında kapanma artık yok, +8 GB RAM de eklenmiş, anakart tamiri yapılmış değişim yapılmamış.

Recep Abi'ye tekrardan sonsuz teşekkürler. <3

Son düzenleme:
Çözüm