@4323, kronik bir problem ise HP gibi dedikodusu çıkmaya başlar diye düşünüyorum. Ama denk gelmiş de olabilir. Sonuçta elektronik. Hall sensor çılgını cihazı video kaydı alabilsin diye Recep Baltaş'ın yanına götürdüm. Saatlerce çalıştı ve bir kere bile arızayı gerçekleştirmedi. (İyi ki daha önce benim çekmeyi başardığım videolar var da gönderdim.) Video çekiminden sonra evde bir kere daha yaptı. Elektronik şans işi demiyorlar boşuna. Ama ateş olmayan yerden duman da çıkmaz.
Videonuzu izledim aşırı beğendim. Videodaki performansın güzeldi ama işte teknoloji şans işi öyle bir yere gidersin ki sorunu orada da yapmayası tutar. :)
Bu cihazların insan beyni gibi bir işlemcisi, vücudu gibi anakartı falan var o yüzden çok detaylı yapıları olduğundan işte böyle şans dediğimiz şeyler illa ki oluyor.
Hani demişler ya bozuk saat bile günde 2 kez doğruyu gösterir sizinki o olmuş ben ona videonuzu izlerken çok güldüm. :hehehe:

Merhaba, Lenovo LOQ 15IAX9 83GS007XTR İ5-12450HX RTX4060 115W model bilgisayarı kullanıyorum ve bu mesajı da bu bilgisayar üzerinden yazıyorum. Bilgisayarı yaklaşık 8 ay önce satın aldım. Bu süreçte ilk 6 ay hiçbir sorun yaşamadım ve bilgisayardan çok memnundum. Forumlarda ya da arkadaşlarıma bu bilgisayarı öneriyordum. Gerçekten pişman oldum. İsterseniz bu bilgisayar hakkındaki kullanım sürecimden bahsedeyim.

Bir gün Red Dead Redemption 2 oynarken aniden bilgisayarım kapandı. Tekrar açmayı denedim ama açılmadı. Bilgisayar şarj bile almıyordu. Ardından konu üzerine araştırmalara başladım ve Reddit’te bu sorunu yaşayan birçok insan gördüm. Böylece sorunumun ne olduğunu öğrenmiş oldum.

Bilgisayarımı Yurtiçi Kargo aracılığıyla Lenovo’nun servis işlemlerinde ortak olduğu, Maltepe’de yer alan BDH Bilişim Hizmetleri adlı yere gönderdim. Bilgisayar ellerine ertesi gün ulaştı. (Bu anlattıklarımı destekleyen belgeleri de paylaşacağım. Bu şekilde sadece yazıda bırakmak, durumun doğruluğu hakkında şüpheler oluşturabilir. Şu an işteyim, eve döndüğümde belgeleri paylaşacağım.)

Ellerine ulaştığı gün tamir edip aynı gün içerisinde tekrar kargoya verdiler ve UPS Kargo aracılığıyla elime ulaştı. Bilgisayarı yaklaşık 3 hafta kullandım. Lenovo Vantage uygulaması üzerinden ısı kipini "Özel Kip"e alıp fanları da yüksek seviyelere getiriyordum, ısıyı kontrol altına alabilmek için. Bu süreç boyunca ThrottleStop programı üzerinden işlemcinin W değerini 30’a sabitledim. Oynadığım oyuna göre bu değeri az çok değiştiriyordum.

Bu süreçte sadece The Last Of Us Part II (efsane oyun :)) ve Witcher 3 oynadım. Oynarken “Yine yanar mı?” korkusuyla oynuyordum. Bu sebepten ötürü sıcaklıklara çok dikkat ediyordum. Sorunun neden kaynaklandığı hakkında hala bir bilgi olmadığından ötürü ben elimden geldiğince bir şekilde önlemler almaya çalıştım. Sorun hakkında tek bildiğim işlemcinin anakarta nazaran çok güçlü olduğu ve anakart bu gücü yönetme konusunda yetersiz olduğundan ötürü arıza olmasıydı. Her oyun oynarken MSI Afterburner'ı açmayı unutmuyordum.

Üçüncü haftanın sonunda, bir gün Witcher 3 oynarken tekrar bilgisayarım aniden kapandı. Gerçekten o an çok sinirlendim çünkü bir dünya para verip hâlâ bu tür durumlarla uğraşmak beni çok yıprattı. Bilgisayar kapandığı anda anakartın tekrar yandığına emindim ve şarj alıp almadığını da kontrol ettim; yine almıyordu.

Direkt teknik servisle görüşüp Yurtiçi Kargo kodu alarak tekrar gönderdim. Bu sefer bilgisayarın işlemlerinin bitmesi 3 hafta sürdü. İlk gönderdiğimde ise işlemleri yalnızca 1 günde tamamlamışlardı. Bu 3 haftanın 2 haftasında anakart üzerine çalışmalar yapıldı; kalan 1 haftada ise bilgisayarımın tuşlarıyla ilgili bir sorun vardı, klavye kasasını değiştirmişler.

Üç hafta sonra, yani geçen hafta bilgisayar elime ulaştı. Ek olarak belirtmek isterim ki, bilgisayar elime ulaştığında servis sürecinden bahseden bir kağıt da gönderilmişti ve bu belgede bilgisayarın anakartının değiştirildiği belirtiliyordu. (Bu belgeleri de paylaşacağım.)

Bu 1 haftalık süreçte sadece 2 gün Witcher 3 oynadım ve işlemci sıcaklığının 70 derece üstüne çıkmamasına özen gösterdim. Yine aynı şekilde ThrottleStop programı üzerinden işlemcinin W değerini sınırladım. Lenovo Vantage üzerinden de fan hızlarını özel tipe alarak sıcaklıkları kontrol altında tutmaya çalıştım.

Şu anlık bir sorunum yok. Bu kadar önlem almanın bir anlamı var mı bilmiyorum; sadece tekrar yaşanmasını istemiyorum. Deneyimlerim bu şekilde. Okuduysanız teşekkür ederim, şimdilik diyeceklerim bu kadar.

Son düzenleme:
Mesajınızın tamamını okudum. Anladığım kadarıyla 2 kere anakartınız yanmış ve şu anda 3. anakartı kullanıyorsunuz. Lütfen ara sıra paragraf başı yapın ki okuması zor olmasın. Resmen okurken yoruldum :') Klavyenize sağlık. Geçmiş olsun.

Yapay zekadan özet istedim:
Özet:

Kullanıcı, yaklaşık 8 ay önce satın aldığı Lenovo LOQ 15IAX9 (i5-12450HX, RTX 4060) model dizüstü bilgisayardan ilk 6 ay boyunca memnun kaldığını, ancak daha sonra yaşadığı teknik sorunlar nedeniyle hayal kırıklığına uğradığını belirtiyor.

İlk sorun, Red Dead Redemption 2 oynarken bilgisayarın aniden kapanması ve tekrar açılmamasıyla başlıyor. Bilgisayarın şarj almaması üzerine cihazı Lenovo’nun yetkili servisi BDH Bilişim’e gönderiyor. Aynı gün tamir edilip geri gönderiliyor.

Kullanıcı, ThrottleStop ve Lenovo Vantage gibi yazılımlarla ısı kontrolünü sağlamaya çalışsa da 3 hafta sonra benzer bir sorunla tekrar karşılaşıyor: Witcher 3 oynarken bilgisayar yeniden kapanıyor ve şarj almıyor. İkinci kez servise gönderilen bilgisayarın anakartı ve klavye kasası değiştirilerek 3 hafta sonra geri geliyor.

Şu an için cihazda bir sorun bulunmuyor, ancak kullanıcı hala temkinli davranıyor ve birçok önlem alarak kullanmaya devam ediyor. Kendi ifadesiyle: Bu kadar önlem almanın bir anlamı olup olmadığını bilmiyor, ancak aynı sorunun tekrar yaşanmasından korkuyor.

Mesajınızın tamamını okudum. Anladığım kadarıyla 2 kere anakartınız yanmış ve şu anda 3. anakartı kullanıyorsunuz. Lütfen ara sıra paragraf başı yapın ki okuması zor olmasın. Resmen okurken yoruldum :') Klavyenize sağlık. Geçmiş olsun.

Yapay zekadan özet istedim:
Evet, haklısınız. Aralarda paragraf başı yapmak önemli. Özellikle uzun metinlerde. Hemen düzenliyorum.

Tek isteğim yalan söylememiş olması zira konusunda herhangi bir görsel veya kanıt nitelğinde içerik yok, sadece yazı var. Kendisini tanımıyorum, sadece böyle bir şey nadir olan bir durum hani anakart yanmasını kast etmiyorum servise gönderip geri gelip tekrar yanması gerçekten çok nadir görülen bir olay. Haliyle dikkatimi çekti böyle bir şey de gerçekse zaten çok üzücü bir durum. Yalansa da buradan hepimiz yalan olduğunu konu sahibi görünce öğreniriz ama ben yalan olduğunu sanmıyorum zira konu sahibi konuyu açtığında her türlü dönüşe yanıt veren bir kişiydi o yüzden şüphem pek kalmadı ama clickbait olması da ihtimaller arasında. Umarım clickbaittir de Lenovo kullanıcıları rahat bir nefes alır, forumda Lenovo kelimesini ne zaman ağzıma alsam eminim kullanıcıları benden biraz nefret ediyordur eleştirdiğimden dolayı ama benim amacım Lenovo kötülemek değil başkasının başına gelmesini önlemek amacıyla yazılmış mesajlardan ibarettir. Her markanın her ürünü güzel olacak diye bir şey yok her teknoloji kullanıcısının ürününe gelecek eleştiriye açık olmasını öneririm bu forumdaki kullanıcılara.

Varsa kalbini kırdığım özür dilerim buradan. :elsalla:

Hocam bu tür konular clickbait için yapılacak işler değil endişenizi anlıyorum evet ama özellikle bu laptop özünde bir sürü yanma problemi gördüm bu arkadaşta problem yaşamışsa çok normal karşılarım.

Tek isteğim yalan söylememiş olması zira konusunda herhangi bir görsel veya kanıt nitelğinde içerik yok, sadece yazı var. Kendisini tanımıyorum, sadece böyle bir şey nadir olan bir durum hani anakart yanmasını kast etmiyorum servise gönderip geri gelip tekrar yanması gerçekten çok nadir görülen bir olay. Haliyle dikkatimi çekti böyle bir şey de gerçekse zaten çok üzücü bir durum. Yalansa da buradan hepimiz yalan olduğunu konu sahibi görünce öğreniriz ama ben yalan olduğunu sanmıyorum zira konu sahibi konuyu açtığında her türlü dönüşe yanıt veren bir kişiydi o yüzden şüphem pek kalmadı ama clickbait olması da ihtimaller arasında. Umarım clickbaittir de Lenovo kullanıcıları rahat bir nefes alır, forumda Lenovo kelimesini ne zaman ağzıma alsam eminim kullanıcıları benden biraz nefret ediyordur eleştirdiğimden dolayı ama benim amacım Lenovo kötülemek değil başkasının başına gelmesini önlemek amacıyla yazılmış mesajlardan ibarettir. Her markanın her ürünü güzel olacak diye bir şey yok her teknoloji kullanıcısının ürününe gelecek eleştiriye açık olmasını öneririm bu forumdaki kullanıcılara.

Varsa kalbini kırdığım özür dilerim buradan. :elsalla:
Haklısınız, görsel veya kanıt niteliğinde bir içerik paylaşmadım. Eve döndüğümde belgeleri paylaşacağım. Bir kanıt sunulmadan, sadece yazıdan ibaret söylemler görünce clickbait olduğunu düşünmeniz normal. Ancak bu sorunu yaşayan birçok kişiyi, özellikle Reddit'te açılan konular aracılığıyla gördüm. Kimi insan iki kez anakartının değiştiğini, kimisi ise buna ithafen "Ben dördüncü anakarttayım dostum." mizahi olarak tozumu yuttun demeye getirmiş. Türkiye'de ise bu sorunu yaşayan az kişi gördüm; onlar da yine konu açarak sorunlarını belirtmişler.
Ek olarak, kendi profilinizde sohbet ederken benden bahsetmişsiniz. Sohbette şöyle bir diyalog geçmiş: "@Enes138 arkadaş dönerse daha da şaşıracağım, umarım hater’ı falan olmam yani." Durumu açıklığa kavuşturmak ve yardımcı olmaya çalıştığınızı anlıyorum, bu yüzden size karşı bir kırgınlığım yok. İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.

Foruma bir girdim 8 mesaj, şimdi olayları toparlamam gerekirse clickbait olarak asla düşünmedim bu arada olayı ama Recep abi işin içine girince biraz kararsızlık etmiş olabilirim. Enes adlı kullanıcı zaten konulara dönen biri olduğundan, buraya gelip etiketledim kendisi konuya dönmeyen alalede konuyu açmış biri olsa zaten Recep abiye gelip bu ismi etiketlemezdim o yüzden rahat olabilirsiniz yani ben mesajlarımda ihtimalleri değerlendirmiş olabilirim ama Enes'in de dediği gibi kendi profilimde daha da şaşıracağım ifadesini döneceğini tahmin ettiğimden kullandım. Şu an zaten mesajını okurken başına gelenlerden dolayı şaşırıyorum. :thumbsup:

Merhaba, Lenovo LOQ 15IAX9 83GS007XTR i5-12450HX RTX4060 115W model bilgisayarı kullanıyorum ve bu mesajı da bu bilgisayar üzerinden yazıyorum. Bilgisayarı yaklaşık 8 ay önce satın aldım. Bu süreçte ilk 6 ay hiçbir sorun yaşamadım ve bilgisayardan çok memnundum. Forumlarda ya da arkadaşlarıma bu bilgisayarı öneriyordum. Gerçekten pişman oldum. İsterseniz bu bilgisayar hakkındaki kullanım sürecimden bahsedeyim.

Bir gün Red Dead Redemption 2 oynarken aniden bilgisayarım kapandı. Tekrar açmayı denedim ama açılmadı. Bilgisayar şarj bile almıyordu. Ardından konu üzerine araştırmalara başladım ve Reddit'te bu sorunu yaşayan birçok insan gördüm. Böylece sorunumun ne olduğunu öğrenmiş oldum.

Bilgisayarımı Yurtiçi Kargo aracılığıyla Lenovo'nun servis işlemlerinde ortak olduğu, Maltepe'de yer alan BDH Bilişim Hizmetleri adlı yere gönderdim. Bilgisayar ellerine ertesi gün ulaştı. (Bu anlattıklarımı destekleyen belgeleri de paylaşacağım. Bu şekilde sadece yazıda bırakmak, durumun doğruluğu hakkında şüpheler oluşturabilir. Şu an işteyim, eve döndüğümde belgeleri paylaşacağım.)

Ellerine ulaştığı gün tamir edip aynı gün içerisinde tekrar kargoya verdiler ve UPS Kargo aracılığıyla elime ulaştı. Bilgisayarı yaklaşık 3 hafta kullandım. Lenovo Vantage uygulaması üzerinden ısı kipini "Özel Kip"e alıp fanları da yüksek seviyelere getiriyordum, ısıyı kontrol altına alabilmek için. Bu süreç boyunca ThrottleStop programı üzerinden işlemcinin W değerini 30'a sabitledim. Oynadığım oyuna göre bu değeri az çok değiştiriyordum.

Bu süreçte sadece The Last of Us Part II (efsane oyun :)) ve Witcher 3 oynadım. Oynarken “Yine yanar mı?” korkusuyla oynuyordum. Bu sebepten ötürü sıcaklıklara çok dikkat ediyordum. Sorunun neden kaynaklandığı hakkında hala bir bilgi olmadığından ötürü ben elimden geldiğince bir şekilde önlemler almaya çalıştım. Sorun hakkında tek bildiğim işlemcinin anakarta nazaran çok güçlü olduğu ve anakart bu gücü yönetme konusunda yetersiz olduğundan ötürü arıza olmasıydı. Her oyun oynarken MSI Afterburner'ı açmayı unutmuyordum.

Üçüncü haftanın sonunda, bir gün Witcher 3 oynarken tekrar bilgisayarım aniden kapandı. Gerçekten o an çok sinirlendim çünkü bir dünya para verip hâlâ bu tür durumlarla uğraşmak beni çok yıprattı. Bilgisayar kapandığı anda anakartın tekrar yandığına emindim ve şarj alıp almadığını da kontrol ettim; yine almıyordu.

Direkt teknik servisle görüşüp Yurtiçi Kargo kodu alarak tekrar gönderdim. Bu sefer bilgisayarın işlemlerinin bitmesi 3 hafta sürdü. İlk gönderdiğimde ise işlemleri yalnızca 1 günde tamamlamışlardı. Bu 3 haftanın 2 haftasında anakart üzerine çalışmalar yapıldı; kalan 1 haftada ise bilgisayarımın tuşlarıyla ilgili bir sorun vardı, klavye kasasını değiştirmişler.

Üç hafta sonra, yani geçen hafta bilgisayar elime ulaştı. Ek olarak belirtmek isterim ki, bilgisayar elime ulaştığında servis sürecinden bahseden bir kağıt da gönderilmişti ve bu belgede bilgisayarın anakartının değiştirildiği belirtiliyordu. (Bu belgeleri de paylaşacağım.)

Bu 1 haftalık süreçte sadece 2 gün Witcher 3 oynadım ve işlemci sıcaklığının 70 derece üstüne çıkmamasına özen gösterdim. Yine aynı şekilde ThrottleStop programı üzerinden işlemcinin W değerini sınırladım. Lenovo Vantage üzerinden de fan hızlarını özel tipe alarak sıcaklıkları kontrol altında tutmaya çalıştım.

Şu anlık bir sorunum yok. Bu kadar önlem almanın bir anlamı var mı bilmiyorum; sadece tekrar yaşanmasını istemiyorum. Deneyimlerim bu şekilde. Okuduysanız teşekkür ederim, şimdilik diyeceklerim bu kadar.

Sadece Hindistan modelleri sorunlu trdekiler temiz diyenlerin gözüne sokmak lazım bu mesajı. Jarrodstech'in de tierlistlerinde en tepeye koyduğu cihazın sorunu hakkinda tek bir kelime yazmamasi garip. Bu sene hangi yüzle inceleyecek loqları göreceğiz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sadece Hindistan modelleri sorunlu trdekiler temiz diyenlerin gözüne sokmak lazım bu mesajı. Jarrodstech'in de tierlistlerinde en tepeye koyduğu cihazın sorunu hakkinda tek bir kelime yazmamasi garip. Bu sene hangi yüzle inceleyecek loqları göreceğiz.
Hala da öneriyorlar cihazı, diğer forumlarda o kadar öneren görmemiştim. Enes dönene kadar suskun kalmayı tercih etmiştim zira bu forumda aşırı goat bir model olarak anılıyor halen. YouTube'de de shiftdelete gibi kanallarda sponsorlu içerikleri var o yüzden şaşırmamakta lazım.