AMD Ryzsn olupta bu sorunu yasayan var mi?
Var, onlar da sorunsuz değil. Hatta yapılan bir ankette 12450HX cihazlarla aynı yüzdelik dilime sahipti yanilmiyorsam.

Şimdi Lenovo destekten baktım manuel driverlara 14 oct 2025, necn47WW. Büyük ihtimalle bu sürüm anımsadığım buydu.
Teşekkürler. Bu güncelleme mikrokod güncellemesi içermiyordu, 12E sürümünde bırakmış.

Cihazınız 2024 üretimi olsa gerek. Muhtemelen 21/03/24 yazıyordu. Bu da, 2024 üretimi 12450HX 15IAX9 cihazların da bozulabileceğini göz önüne seriyor. Bakalım servis raporunda ne diyecek?

Son düzenleme:
Var, onlar da sorunsuz değil. Hatta yapılan bir ankette 12450HX cihazlarla aynı yüzdelik dilime sahipti yanilmiyorsam.

Teşekkürler. Bu güncelleme mikrokod güncellemesi içermiyordu, 12e sürümünde bırakmış.

Cihazınız 2024 üretimi olsa gerek. Muhtemelen 21/03/24 yazıyordu. Bu da, 2024 üretimi 12450HX 15IAX9 cihazların da bozulabileceğini göz önüne seriyor. Bakalım servis raporunda ne diyecek?

Hocam bu mikrokod olayı nedir? Servis umarım kazık atmaz. Ben de ağustos ayında gelen BIOS güncellemesinden sonra cihaz kapanıp durması anakartı koruyor sanıyordum önce bu garip bir olaymış beni en çok düşündüren ise GTA 5'te kapanmayıp daha hafif güç tüketen CS2'de kapanmış olması.

Burada anakart yanmadan bir gün önce yaptığım testlere ait bir paylaşım yapmıştım; https://www.technopat.net/sosyal/ko...rekli-olarak-kapaniyor.3976438/#post-29501588

@pesimist34 hocam aklıma geldi, diğer sitedeki açtığım başlığa da baktıysan. GTA 5 Enhanced'te kapanmayıp CS'de kapanması ki görselde çektiği güç farkına da bakarsan azımsanacak gibi değil neden acaba çözemedim gitti. Uzun zamandır GTA 5 yüklü bu oyun nedeniyle bir kere bile kapanma olmadı.

@Enes138 @Recep Baltaş

@Enes138 hocam çok meşgul ediyorum burayı ama bir soru sormak istedim. Benim cihaz şu an yurt dışından parça bekleniyor yazıyor. Anakartın ürün numarasına bakar mısın misal benimki 5821N78870'Ti. Farklı bir anakart mı taktılar yoksa aynı anakart serisini mi taktılar merak ettim. Bir de msinfo32'de baseboard product ve baseboard versiyonda hangi değerler yazıyor onlara da bakabilir misin? ChatGPT genel olarak sallasa da ilk üretim anakart ile yenisi arasında farklar var mı merak ettim. Tabii önce bir de hiç bozulmamış birinden bu bilgileri almak lazım, @pesimist34 hocam sen de bakabilir misin? Bu ikisi arasında fark varsa gerçekten bir şeyler değişmiş diye düşünürüm.

Son düzenleyen: Moderatör:
@pesimist34 hocam aklıma geldi, diğer sitedeki açtığım başlığa da baktıysan. GTA 5 Enhanced'te kapanmayıp CS'de kapanması ki görselde çektiği güç farkına da bakarsan azımsanacak gibi değil neden acaba çözemedim gitti. Uzun zamandır GTA 5 yüklü bu oyun nedeniyle bir kere bile kapanma olmadı.

Kendi tecrübeme dayanarak söyleyebilirim ki, sorun yüksek güç tüketiminden kaynaklanmıyor. Benim değerlerim de ortalamanın gayet altındaydı, ona rağmen sorunu yaşamıştım. 2 oyun konusunda ise her oyunun diğerlerine nazaran fazla yük bindirdiği donanım farklıdır, sorunun da tam olarak neden kaynaklandığını bilmediğimiz için buna cevap vermek zor.

@Enes138 hocam çok meşgul ediyorum burayı ama bir soru sormak istedim. Benim cihaz şu an yurt dışından parça bekleniyor yazıyor. Anakartın ürün numarasına bakar mısın misal benimki 5821N78870'Ti. Farklı bir anakart mı taktılar yoksa aynı anakart serisini mi taktılar merak ettim. Bir de msinfo32'de baseboard product ve baseboard versiyonda hangi değerler yazıyor onlara da bakabilir misin? ChatGPT genel olarak sallasa da ilk üretim anakart ile yenisi arasında farklar var mı merak ettim. Tabii önce bir de hiç bozulmamış birinden bu bilgileri almak lazım, @pesimist34 hocam sen de bakabilir misin? Bu ikisi arasında fark varsa gerçekten bir şeyler değişmiş diye düşünürüm.

Güzel, 1-2 hafta içerisinde parça gelir ve onarımını tamamlarlar. Benim anakart numaram "LNVNB161216" olarak görünüyor. başka ürünler de veya sorunsuz anakart modellerinde numaralar nasıl oluyor bir bilgim yok.

Bugün bdh sorgulamasında anakartın değiştiği yazıyor muhtemelen ellerinde kart vardı ve sisteme göstermelik öyle yazdılar. Anakartlarda herhangi bir revizyon yaptıklarını da sanmıyorum. Laptop geldiği zaman ya çok zorlayıp garanti bitmeden bir daha kronik damarlarını çatlatacağım ya da laptopu tabiri caizse sünnet edeceğim 😀. İşlemciyi %99 yapıp kullanmayı düşünüyorum sanırım Turbo Boost kapanıyormuş böyle ani atakları kesmiş olur.

2 oyun arasındaki farka da gelirsek sanırım GTA 5 diğer oyunlara daha optimize bu yüzden ani ataklar yaptırmıyor. Buradan da anlayacağımız üzere olay tamamen ani akım değişimi, bunu BIOS ile kontrol altına alamıyor mu bu çok ilginç. Belki de çözüm o kadar basittir ki Lenovo'nun üstüne düşmemesi yüzünden sorunlar çözülmüyordur.

Bir yandan bu sorunları bilerek aldım, malum bayağı f/pydi ama ders oldu. Şu an kasa dizsem eminim ki alacağım PSU ve anakart hatta kasa, işlemci ve ekran kartından daha kaliteli olacak.

@Enes138 @pesimist34

Eğer bazı ayarlar uygulamak istersen @Yusuf Kerem ile birlikte yaptığımız, oluşturduğumuz ayarları kullan.

Eğer bazı ayarlar uygulamak istersen @Yusuf Kerem ile birlikte yaptığımız, oluşturduğumuz ayarları kullan.

Toolkit baya iyi görünüyor. Bundan ayrı olarak sürekli kapandığı için en son vantagede bu ayarları bayağı düşürdüm etkisi var mıydı bilmiyorum ama uzun vade ve kısa vadeyi düşürüp oyuna girdikten sonra cihaz tamamen kapandı. Bu da bayağı ilginç dengesiz bir düzenleme yaptıktan sonra anakart son noktayı koydu sanırım veya böyle de denk düşmüş olabilir başka bir düzenleme yapmamıştım zaten BIOS'ta UV bölümüne girince garanti devre dışı kalır yazıyordu kabul etmedim orayı hiç ellemedim.

Toolkit baya iyi görünüyor. Bundan ayrı olarak sürekli kapandığı için en son vantagede bu ayarları bayağı düşürdüm etkisi var mıydı bilmiyorum ama uzun vade ve kısa vadeyi düşürüp oyuna girdikten sonra cihaz tamamen kapandı. Bu da bayağı ilginç dengesiz bir düzenleme yaptıktan sonra anakart son noktayı koydu sanırım veya böyle de denk düşmüş olabilir başka bir düzenleme yapmamıştım zaten BIOS'ta UV bölümüne girince garanti devre dışı kalır yazıyordu kabul etmedim orayı hiç ellemedim.
Advanced BIOS'a müdaheleyi eğer yetkili veya gelişmiş bir kullanıcı değilseniz asla önermiyorum. Toolkit bu anlamda güvenli, en azından watt sınırı anlamında. Cihazın kapanmasının bununla bir alakası olmamıstır bence.

Advanced BIOS'a müdahaleyi eğer yetkili veya gelişmiş bir kullanıcı değilseniz asla önermiyorum. Toolkit bu anlamda güvenli, en azından watt sınırı anlamında. Cihazın kapanmasının bununla bir alakası olmamıstır bence.

Hocam kapanma olayına detay vereyim normalde sürekli kapanıyordu lakin son kapanma bu ayarları bayağı bir düşürdükten sonra oldu, bana da pek alakası yoktur gibi geliyor ama aklımda kaldı öyle haha.

Hocam kapanma olayına detay vereyim normalde sürekli kapanıyordu lakin son kapanma bu ayarları bayağı bir düşürdükten sonra oldu, bana da pek alakası yoktur gibi geliyor ama aklımda kaldı öyle haha.
O halde gözlemleyelim, tekrarı olduğunda üstünde daha çok duralım.