JakieS 2

Uzman
Merhaba arkadaşlar.

Lenovo LOQ i5-12450HX ve RTX 4050'li model. İlk defa açtım aldığım günden beri, fabrikanın sürdüğü termal macunu neredeyse 2 yıl kullandım. Herhangi bir ısınma sorunum yoktu, sadece yıldan dolayı eskimiştir diye değiştirmek istedim. Elimde bulunan MX-4 ile değişimini yaptım fakat sıcaklıklar, değişimden öncesine göre daha da fazla arttı. Daha önce GTA V'i 85 derece üstüne çıkmadan saatlerce oynarken, şimdi girer girmez 95-97 derecelere geliyor.

Ne yapabilirim? Yardımlarınızı bekliyorum.

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar.

Lenovo LOQ i5-12450HX ve RTX 4050'li model. İlk defa açtım aldığım günden beri, fabrikanın sürdüğü termal macunu neredeyse 2 yıl kullandım. Herhangi bir ısınma sorunum yoktu, sadece yıldan dolayı eskimiştir diye değiştirmek istedim. Elimde bulunan MX-4 ile değişimini yaptım fakat sıcaklıklar, değişimden öncesine göre daha da fazla arttı. Daha önce GTA V'i 85 derece üstüne çıkmadan saatlerce oynarken, şimdi girer girmez 95-97 derecelere geliyor.

Ne yapabilirim? Yardımlarınızı bekliyorum.

Teşekkürler.
Soğutma bloğunun tam oturt ve vidaları çapraz sık olmazsa başka macun kullan

Yaymana gerek yok. X şeklinde sürmen yeterli. Bloğu koydunuz taktirde kendi tamamıyla yayılacaktır zaten. Fakat yaymakta sorun çıkarmaz.
Akşam açıp görseli atarım ama x şeklinde sürecek kadar alan yok ki masaüstü gibi değil, küçük bunun çipleri o yüzden nokta şeklinde yapmıştım. Akşam açıp tekrar yapacağım, görselleri atarım.

MX4 yerine önerebileceğiz macun var mı daha adanada yaşıyorum malum havalar çok sıcak.

Kasayı açıp temizleyip görsellerdeki gibi sürüp kapattım uygulamada bir sıkıntı var mıdır?

İlk bloğu kaldırdığım an Yeni Macun Sürdüm Bu Şekilde Yaydım ve kapattım
WhatsApp Image 2026-09-02 at 08.40.45 (2).webp
WhatsApp Image 2026-09-02 at 08.40.45.webp
WhatsApp Image 2026-09-02 at 08.40.45 (1).webp

Son düzenleme:
MX4 yerine önerebileceğiz macun var mı daha adanada yaşıyorum malum havalar çok sıcak.
Faz değişimli termal pad bakın.

Kasayı açıp temizleyip görsellerdeki gibi sürüp kapattım uygulamada bir sıkıntı var mıdır?
Kenarlara taşan macunları silin. Resimde yanlış görmediysem sanırım biraz kalın sürmüşsünüz. Eğer öyleyse ince tabaka halinde sürün. Macunu kalın sürmekte iyi değildir.