Demek ki LOQ'lardaki HX işlemcili cihazlar için açtığım konuda kendi ellerimle yazdığım uzun yazıyı okumamışsınız demek ki. Hiç bahsetmiyorsunuz diyorsunuz ya, onu referans alıyorum işte.

Forumda sizden nispeten aktif olsam da ben de aktif değilim, mesaj sayım fazla da değil zaten. İlgim teknik destek alanına, insanlara yardımcı olmaya çalışıyorum. Foruma akşam da girseniz gündüz de girseniz, açılan ve cevaplandırılamayan konuları görürsünüz. Bu bir bahane değil yani, ha bakmak zorunda değilsiniz ama o halde bu kadar peşin konuşamazsınız.

Beni objektiflikle sınıyorsunuz, o halde A15'lere açılan teknik destek konularına da "almasaydın kardeşim" diyerek yardım etmeye çalışmazdım. Limitsiz kullanılamayan modelleri iyi diye burada anlatıyorsunuz, yapmayın. Bataryası 90Wh olmasa kimse bakmayacak o cihazlara, fiyatları da şuan uygun değil.

Elbette kişisel eleştirebilirsiniz.
Ali bey (CihazTV) zaten laptop önerirken 6 ay sonrasında ne olacağını bilmeden öneriyoruz diye ekliyor sizin yaptığınız gibi eleştiriler gelmiş sanırım. :D
HP'de öneriyordu o sonra hall sensör diye konu ekleyip bütün HP övdüğü videoları oynatma listesi dışına almış. Ondan bu ifadeyi kullandı.

Beni objektiflikle sınıyorsunuz, o halde A15'lere açılan teknik destek konularına da "almasaydın kardeşim" diyerek yardım etmeye çalışmazdım. Limitsiz kullanılamayan modelleri iyi diye burada anlatıyorsunuz, yapmayın. Bataryası 90Wh olmasa kimse bakmayacak o cihazlara, fiyatları da şuan uygun değil.
LOQ alınca da limitsiz kullanmayan ben çok az kişi tanıdım forumda. Gerçek hayatta LOQ kullanana denk gelmedim yalan yok ama denk gelsem hiç ne sıcaklık testi yapardım ne anakartı söylerdim yanıyor diye korkudan panik yaptırmamak için. :rolleyes:

u konu içinde söylemediniz diyorum nadir deyip geçmek bu olaya çok yetersiz kalır. Zira bence büyük bir olay.
Bu laptoplar çok satıldı, kaç tane emin olunan anakart arızası var?

Onun sayısı 1, 2. İnsanlar en bilindik arıza yurtdışında anakart sorunu olunca en ufak brick / stuck durumuna anakart diyor.

Başıma geleni biliyorum, cihaz tepki vermiyor, açılmıyor. Windows çökmüş cihazımda megersem, bu da sistemi etkilemiş. Cihazı ancak Novo anahtarıyla uyandırdım. Şimdi başına gelen insan bilgisizse, buna gider anakart sorunu der.

Yine geçen günlerde sırf bile bile kendi hatam yüzünden cihazı brick ettim. (MUX ayarlarını işletim sisteminde ve BIOS'ta farklı kıldım.) Ne mi oldu, cihazın batarya pinini söküp geri taktım. Her cihazda olabilecek şeyler bunlar, her gördüğünüz arızaya anakart derseniz işin içinden çıkamazsınız.

Ali bey (CihazTV) zaten laptop önerirken 6 ay sonrasında ne olacağını bilmeden öneriyoruz diye ekliyor sizin yaptığınız gibi eleştiriler gelmiş sanırım. :D
HP'de öneriyordu o sonra hall sensör diye konu ekleyip bütün HP övdüğü videoları oynatma listesi dışına almış. Ondan bu ifadeyi kullandı.
Ali Bey HP konusunda çok afedersiniz, böyle bir tabir hiç kullanmak istemem ama pisletti ve bulaştırdı. Arızalar çoktan Kasım-Aralık'ta kendini belli etmeye başlamıştı. Yeni mi aklına geldi yoksa..

LOQ alınca da limitsiz kullanmayan ben çok az kişi tanıdım forumda. Gerçek hayatta LOQ kullanana denk gelmedim yalan yok ama denk gelsem hiç ne sıcaklık testi yapardım ne anakartı söylerdim yanıyor diye korkudan panik yaptırmamak için. :rolleyes:
LOQ kullanan insanlar neden limit yapıyor biliyor musunuz? Batarya drenaj oluyor da ondan. 170W adaptörler yüzünden oluyor. Bakın bunu eleştirirseniz haklısınız. Lenovo bunu ilk kez yapmıyor.
Ama A15 kullanan insanlar işlemci çok ısınıyor diye 30W limit koyuyor.

160W ısıl soğutma kapasitesi olan bir laptopa kimse limit koymaz ısınıyor diye. Bunu netleştirelim.

3 kişi kullanıyor yakınlarımda, kimse limit koymuyor. Hatta bir tanesi 13650HX-4060 cihazına overclock da yapıyor. Bende de aynı makinadan var.

Ama her arızaya/yazılımsal soruna anakartı bağlamak yanlıştır.

Son düzenleme:
Bu laptoplar çok satıldı, kaç tane emin olunan anakart arızası var?

Onun sayısı 1, 2. İnsanlar en bilindik arıza yurtdışında anakart sorunu olunca en ufak brick / stuck durumuna anakart diyor.
Hocam benim Lenovo ideapad Gaming 3 ile neler yaşadığımı biliyorsunuz Allah aşkına Lenovo savunacağınız en son kişi olabilirim. :D
Laptopun çok satması sorunsuz olduğu anlamına gelmiyor, firmalar sorunları örtüyor çoğunlukla her marka için söylüyorum bunu.
Yine geçen günlerde sırf bile bile kendi hatam yüzünden cihazı brick ettim. (MUX ayarlarını işletim sisteminde ve BIOS'ta farklı kıldım.) Ne mi oldu, cihazın batarya pinini söküp geri taktım. Her cihazda olabilecek şeyler bunlar, her gördüğünüz arızaya anakart derseniz işin içinden çıkamazsınız.
Haklısınız bende Nvidia Driveri ile bilgisayarı kilitledim. Çalışıyor ama ekran yırtılıyor anormal derece de takılma vs. gören kesin donanımsal diyebilir yani bilmeyen. Driver sorunlu yüklendi aynı sorunu yaşayanlarda ekran siyahta kalıyormuş bende o da olmadı başıma muhtemelen çok nadir bir sorun geldi Nvidia tarafından, ddu ile sildim yine aynı sürücüyü kurdum bu sefer düzeldi. Fıkra gibi hikaye.

Driver güncellemesi yani sürücü güncellemesiydi rtx 5000 serisi için gelmiş.
Ali Bey HP konusunda çok afedersiniz, böyle bir tabir hiç kullanmak istemem ama pisletti ve bulaştırdı. Arızalar çoktan Kasım-Aralık'ta kendini belli etmeye başlamıştı. Yeni mi aklına geldi yoksa..
LOQ'ta öyle oldu onda Türk video bile gördüm adam LOQ anakart sorunu diye video atmış teknik servis adam anakartı sökmüş anlatıyordu sorunun neden olduğunu izledim o videoyu bulamadım zaten ama o bile daha hızlıydı Ali beyden. Ali bey tahminim her bilgiye hemen atlamak istemedi. HP tarafında hall sensör olayı olmasa güzel cihazlar aslında...

Savunacağınız en son kişi olabilirim. :D
Laptopun çok satması sorunsuz olduğu anlamına gelmiyor, firmalar sorunları örtüyor çoğunlukla her marka için söylüyorum bunu.
İdeapad 3 ile geçirdiğiniz kötü anıları tek bir markaya yıkmak yanlıştır. 2011 yılında FX işlemciler ısınıyor diye şimdi AMD işlemciler alınmaz demek gibi.

Çok satıyordan kastım şu, misal 10.000-20.000 cihazda 1-2 arıza bir marka için çok büyük bir başarıdır.

LOQ kullanan insanlar neden limit yapıyor biliyor musunuz? Batarya drenaj oluyor da ondan. 170W adaptörler yüzünden oluyor. Bakın bunu eleştirirseniz haklısınız. Lenovo bunu ilk kez yapmıyor.
Ama A15 kullanan insanlar işlemci çok ısınıyor diye 30W limit koyuyor.

160W ısıl soğutma kapasitesi olan bir laptopa kimse limit koymaz ısınıyor diye. Bunu netleştirelim.

3 kişi kullanıyor yakınlarımda, kimse limit koymuyor. Hatta bir tanesi 13650HX-4060 cihazına overclock da yapıyor. Bende de aynı makinadan var.

Ama her arızaya/yazılımsal soruna anakartı bağlamak yanlıştır.
Bunu ben Casper 180W adaptör ile gaming laptop satarken eleştiriyordum 170W Lenovo'yu yerim. :devilish:

LOQ'ta öyle oldu onda Türk video bile gördüm adam LOQ anakart sorunu diye video atmış teknik servis adam anakartı sökmüş anlatıyordu sorunun neden olduğunu izledim o videoyu bulamadım zaten ama o bile daha hızlıydı Ali beyden. Ali bey tahminim her bilgiye hemen atlamak istemedi.
Anladım. Dediğim gibi, EU cihazları için asıl sorun mikrokod güncellemesi yapılmamasındandır. Çok detaylı bir konu yazdım, lütfen okuyun bunun hakkında.

Bu G16, Alienware cihazlarda da olabilecek bir sorun yani.

Anladım. Dediğim gibi, EU cihazları için asıl sorun mikrokod güncellemesi yapılmamasındandır. Çok detaylı bir konu yazdım, lütfen okuyun bunun hakkında.

Bu G16, Alienware cihazlarda da olabilecek bir sorun yani.
Dell G16 zaten sorunlu bir seri çok çok nadir gördüm severek kullanabileni. Siz bana markaya yıkmak doğru değil diyorsunuz ama neden yıktığımı ağzınızdan kaçırdınız şu an.

Bunu ben Casper 180W adaptör ile gaming laptop satarken eleştiriyordum 170W Lenovo'yu yerim. :devilish:
HX gibi trafo islemcilere 170W koyan markayı istediğiniz kadar eleştirin, hiçbir lafım yok. Sonuna kadar haklısınız çünkü. Amacım dezenformasyonu önlemek. Yarın bu olaylar G16 cihazların başına gelsin, onları da dezenformasyondan korumak gerekir.

Dell G16 zaten sorunlu bir seri çok çok nadir gördüm severek kullanabileni. Siz bana markaya yıkmak doğru değil diyorsunuz ama neden yıktığımı ağzınızdan kaçırdınız şu an.
G16'dan kastım ROG Strix cihazlar.

HX gibi trafo islemcilere 170W koyan markayı istediğiniz kadar eleştirin, hiçbir lafım yok. Sonuna kadar haklısınız
Harbiden trafo bu arada. o_O :p
çünkü. Amacım dezenformasyonu önlemek.
Hocam dezenformasyon böyle önlenilmez bence.
HX gibi trafo islemcilere 170W koyan markayı istediğiniz kadar eleştirin, hiçbir lafım yok. Sonuna kadar haklısınız çünkü. Amacım dezenformasyonu önlemek. Yarın bu olaylar G16 cihazların başına gelsin, onları da dezenformasyondan korumak gerekir.

G16'dan kastım ROG Strix cihazlar.
Asus ROG Strix serisini diyorsunuz siz. O seriye ben baya yabancıyım ama A15'e benziyorlar. A15'i ben çok sevdim aslında arkadaşım bana ödünç verdiğinde Asus yapmaz öyle şeyler.

Bazı konularda LOQ BIOS Update ile mikrokod güncellemesi yapılıp yapılmadı mı bilinmiyor demişsiniz. Size sitem ettiğim nokta da bu, halihazırda bununla ilgili tonla yabancı kaynaklarda dolaşıp objektif bir makale yazmama rağmen ve sizin de altında mesajınız bulunmasına rağmen böyle diyor olmanız.

Öyle de bal gibi yapar ki, ruhunuz duymaz vallahi. Konuda yazıyor, mavi mesajlara gidip tıklarsanız orada yabancı forumlara aktaracak. Asus mikrokod guncellemesini yapan neredeyse ilk marka bu senenin cihazlarında.