Ben Asus'tan razıyım ekmeğini X serisi ile çok yedim. Ben kullandım sonra yetmedi yakınıma verdim kullansın diye ihtiyacı vardı, bir süre onu da taşıdı döneminin de güzel cihazlarindandı GT 710m ekran kartlıydı batarya tak çıkar falan. SSD taksak tık demeden çalişir emektardır. Asus'u severim. Bu da benim hakkım, A15'de sağlam. Asus'un başına bir şeyler gelmediyse yönetimde vs. kolay kolay anakart gibi konularda sıkıntı yaşayacak bir marka değil ama Rog Strix serisi problemli midir ? Bence de problemlidir. Asus'u severim de gidipte Asus diye her modelini gözünüz kapalı alın demiyorum.Bazı konularda LOQ BIOS Update ile mikrokod güncellemesi yapılıp yapılmadı mı bilinmiyor demişsiniz. Size sitem ettiğim nokta da bu, halihazırda bununla ilgili tonla yabancı kaynaklarda dolaşıp objektif bir makale yazmama rağmen ve sizin de altında mesajınız bulunmasına rağmen böyle diyor olmanız.
Bu konu, Intel HX işlemcisi bulunan tüm LOQ ve diğer seri laptopları kullanan okurlara öneridir!
Esenlikler.
Intel'in 13 ve 14. nesil bazı işlemcilerinde oksidasyon sorunu olduğu elbet ki duymuşsunuzdur. Ne kısmet ki Intel'in HX serisi işlemcilerinde de masaüstü işlemcilerle aynı CPU ID, silikon kalıp ve üretim süreci aynı olduğundan, Intel tarafından tam olarak açıklanmasa da bu oksidasyon sorunu HX serisi işlemciler için de potansiyel sorun doğurabilecek bir durum.
Intel bununla ilgili birkaç parti mikrokod güncellemesi yayınladı, örneğin 0x129 gibi. Şu an en yenilerden birisi...
- pesimist34
- lenovo lenovo loq loq serisi
- Forum: Gaming Laptop
Öyle de bal gibi yapar ki, ruhunuz duymaz vallahi. Konuda yazıyor, mavi mesajlara gidip tıklarsanız orada yabancı forumlara aktaracak. Asus mikrokod guncellemesini yapan neredeyse ilk marka bu senenin cihazlarında.
Hocam beni konuyu okumadım diye döveceksiniz herhalde artık.Bazı konularda LOQ BIOS Update ile mikrokod güncellemesi yapılıp yapılmadı mı bilinmiyor demişsiniz. Size sitem ettiğim nokta da bu, halihazırda bununla ilgili tonla yabancı kaynaklarda dolaşıp objektif bir makale yazmama rağmen ve sizin de altında mesajınız bulunmasına rağmen böyle diyor olmanız.
Bu konu, Intel HX işlemcisi bulunan tüm LOQ ve diğer seri laptopları kullanan okurlara öneridir!
Esenlikler.
Intel'in 13 ve 14. nesil bazı işlemcilerinde oksidasyon sorunu olduğu elbet ki duymuşsunuzdur. Ne kısmet ki Intel'in HX serisi işlemcilerinde de masaüstü işlemcilerle aynı CPU ID, silikon kalıp ve üretim süreci aynı olduğundan, Intel tarafından tam olarak açıklanmasa da bu oksidasyon sorunu HX serisi işlemciler için de potansiyel sorun doğurabilecek bir durum.
Intel bununla ilgili birkaç parti mikrokod güncellemesi yayınladı, örneğin 0x129 gibi. Şu an en yenilerden birisi...
- pesimist34
- lenovo lenovo loq loq serisi
- Forum: Gaming Laptop
İnanın denk gelse okurdum aktif olamadım bayadır. Elim erdiği vakit bakacağim inanın.
Son düzenleme: