G-Sync uyumlu değilmiş bu. DisplayPort kablosu alsam G-Sync açabilir miyim?
Açamayacaksam başka monitör alacağım. Benim için G-Sync çok önemli.
Son düzenleyen: Moderatör:
Peki freesync? Açık gözüküyor ama çalışıyor mu? İntel de onu bilsem yeter freesync da güzel teknoloji bana yeter de artar.Monitörde FreeSync desteği var. DP kablosu + NVIDIA ekran kartı kullanırsan açabilirsin, Intel'de açamazsın.
Peki FreeSync? Açık gözüküyor ama çalışıyor mu? Intel de onu bilsem yeter FreeSync da güzel teknoloji bana yeter de artar.
Araştırdım sertifikası yok bu yüzden sorunlu çalışabilir. Yani riskli. Almıca o zaman bu mobitörü stabil çalışması için G-Sync uyumlu olmaso lazım. Chat gbtnin yalancısıyım.
FreeSync AMD'ye özgü bir teknoloji, sadece AMD kartlarda çalışır. AMD ekran kartı takarsan Radeon Software üzerinden FreeSync açabilirsin. Ben mesela NVIDIA kart kullanıyorum, FreeSync monitörde yazılımsal olarak G-Sync açabiliyorum. NVIDIA da FreeSync yok normalde. Sadece G-Sync açabiliyorum. Gerçi lafta G-Sync açıyoruz modüllü G-Sync kadar iyi olmuyor.
Intel'in bu iki teknolojiye muadil bir şeyi var mı bilmiyorum. Bunu bir araştırmak lazım.
Mesela benim monitörde Adaptive Sync ve FreeSync Premium Pro var. G-Sync yok.
Eki Görüntüle 149020
R24e kullananlara sorman lazım. Sorunlu olanlar titreme yapıyor. IPS monitörlerin birçoğunda bu sorun yok. VA ve oledlerde yaygın bir sorun. Modüllü kadar iyi çalışmasa da hemen hemen aynı işlevi görür. Oledlerde bile G-Sync modülü kullanmıyorlar, çünkü masraflı. O yüzden seve seve FreeSync monitör alacaksınız.
G-sync desteklemiyor işteDestekliyor baktım şimdi hocam fark da ediyor.
@2254 siz nerden buldunuz kaynağı hocam desteklemiyor diye![]()
Destekliyor baktım şimdi hocam fark da ediyor.
@2254 siz nereden buldunuz kaynağı hocam desteklemiyor diye![]()
Evde değilim gidince bakarım monitör de açılıyor ve bir arkadaş şöyle yazmış.NVIDIA tarafında FreeSync açamıyorsun. FreeSync monitörden G-Sync açabiliyorsun. Tabii FreeSync üzerinden açıldığı için aynı şey sayılır. Bende buradan yorumlayarak Intel'inde FreeSync açamayacağını düşünmüştüm. Intel denetim masasında FreeSync seçeneği var mı sizde? Yoksa FreeSync adı altında G-Sync benzeri bir şey mi açıyorsunuz? Intel tarafında ne diye geçiyor bu teknoloji bilgim yok. Belkide direkt FreeSync diye açılıyordur.
Evde değilim gidince bakarım monitör de açılıyor ve bir arkadaş şöyle yazmış.
Açıklamalarında Adaptive Sync olduğu yazıyor.
Yani Adaptive Sync olduğuna göre FreeSync'da kullanabilirsin demektir.
Çünkü adaptive ile Free Sync komplike uyumlu çalışıyor.
Bahsettiğim şey FreeSync benim kart için. Intel Arc B580 ve FreeSync desteği mevcut hatta Adaptive Sync da.
Konuya göz atın. Intel için @2254.
Intel'e de AMD FreeSync ve NVIDIA G-SYNC gelir mi acaba?
- 14330
- Forum: Ekran Kartı
Buna da göz atabilirsiniz Adaptive Sync desteği var mış. Yani sorun yok kesinleşti eve geçince yarım saate gene bakarım. Yani FreeSync açıyor demek bu.
@2254.
Eki Görüntüle 149029
Şöyle bir yer var bunlardan biridir herhalde Intel'in teknolojisi ekstra olarak da FreeSync monitör de Auto da açık yok kapalı ve Auto var. Her yerde Adaptive Sync destekli yazıyor yani hem G-Sync hem FreeSync destekliyor ama nereden açılıyor anlamadım o yüzden uygulama seçimi yaptım. Monitör de ise Auto durumda.