Lenovo ThinkBook’ta Wi-Fi çöküyor, pil sağlığı düşüyor ve dosya gezgini yavaş açılıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan KafamaG
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 20

KafamaG

Çalışkan
Herkese iyi sosyaller,

9 ay önce bir Lenovo ThinkBook aldım ama 3-4 ay kullanımdan sonra bazı sorunlar yaşamaya başladım.
İlk olarak Wi-Fi kartı, kart biraz zorlanınca ya da direkt kendi kafasına göre çöküyor, yeniden başlatmadan da düzelmiyor. Bir ara Lenovo Vantage uygulamasını kurup sürücüleri güncelledim ama o güncellemeden sonra Wi-Fi kartı tamamen gitti. Hiçbir şekilde geri getiremedim, her yolu denedim ama nafile. En sonunda format atarak düzeltebildim.

Başka bir sorun da şöyle: Windows 11 kullanıyorum, görev çubuğundan Windows Gezgini'ni açmaya çalışınca 5 saniye kadar bekletiyor. Ama masaüstünden bir dosya açınca anında açılıyor. Neden böyle bir sorun var anlamadım, gıcık edici bir şey.

Bir de pil konusu var. 8 ayda pil sağlığı %8-9 kadar düşmüş. Belki kullanım tarzımdan oluyordur ama yine de bu kadar hızlı düşmesi normal mi, anlamadım.

Merak ettiğim şey şu: Bu yaşadıklarım benim bilgisayara özel bir durum mu, yoksa ThinkBook'larda kronik bir sorun mu? Özellikle şu Wi-Fi meselesi yüzünden garantiye göndermeyi düşünüyorum. Benzer sıkıntılar yaşayan var mı veya oldu mu hiç?

Sistem özellikleri:
  • İşlemci: Intel i7-13700H
  • Grafik kartı: Intel Iris Xe.
  • RAM: 32 GB.
  • SSD: 1 TB.
  • Ürün linki: Ürün

Geri
Yukarı Alt